Cum să ascunzi fotografii și imagini în Google Photos - The Happy Android

Google Photos este o aplicație excelentă pentru a salva copii de rezervă în norul fotografiilor pe care le realizăm cu telefonul mobil. În multe smartphone-uri, mai ales dacă avem o versiune pură de Android, este un instrument care este deja instalat ca standard în loc de aplicația clasică Gallery.

S-ar putea să vă intereseze: Cum să transferați fotografiile de pe Facebook în Google Photos

Bine - și rău, depinde de modul în care îl priviți - pe care le are Google Photos este că stochează orice imagine pe care am stocat-o pe mobil fără niciun fel de comandă sau control. Aceasta înseamnă că, cu excepția cazului în care decidem să nu sincronizăm un anumit folder, aplicația Google Photos va deveni cel mai probabil un sertar în caz de dezastru în care apar fotografii și imagini de tot felul .

Cum se ascund imagini sensibile sau compromise în Google Foto

În scopuri practice, Google Photos nu are nicio funcție de „ascundere” sau ascundere a imaginilor. Pot exista fotografii care, din orice motiv, nu dorim să fie afișate alături de restul fotografiilor, și în aceste cazuri putem profita de o caracteristică numită „Arhivă”.

La arhivarea unei fotografii, aceasta va dispărea din galeria globală de imagini încărcate în aplicație , separându-se de restul imaginilor, ceea ce la final ne interesează. Cum îl punem în practică?

  • În primul rând, apăsăm lung imaginea sau imaginile pe care vrem să le ascundem.
  • Odată ce toate fotografiile au fost selectate, afișăm meniul de sus (3 puncte verticale, aflate în partea dreaptă sus a ecranului) și facem clic pe „ Arhivă ”.
  • Toate fotografiile selectate vor fi trimise automat în arhivă și nu vor mai apărea împreună cu restul imaginilor.

Merită menționat faptul că funcția de arhivare nu „șterge” sau „face să dispară” imaginile ca și cum ar fi într-o dimensiune paralelă. Fotografiile arhivate nu vor fi afișate efectiv pe ecranul principal al Google Photos, deși vor apărea în continuare atunci când efectuăm o căutare sau navigăm în fila „ Albume ”.

Cum să accesați și să gestionați fotografiile arhivate în Google Foto

De îndată ce dorim să vizualizăm din nou imaginile pe care le-am arhivat, putem face acest lucru afișând meniul din stânga și selectând opțiunea „ Fișier ”. Aici vor apărea toate fotografiile pe care le-am ascuns în acest fel.

Dacă la un moment dat dorim ca o fotografie să fie din nou vizibilă împreună cu restul imaginilor, va fi suficient să selectați imaginea apăsând lung. Apoi, afișăm meniul de opțiuni (3 puncte verticale, în partea dreaptă sus a ecranului) și marcăm „ Unarchive ”.

Această acțiune va restabili imaginea selectată mutând-o înapoi în galeria principală unde se află restul fotografiilor încărcate în Google Foto.

Postare recomandată: Cum să ascunzi fotografii, videoclipuri și aplicații pe Android

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .