Unul dintre cele mai bune controlere compatibile cu Nintendo Switch

Nintendo Switch Joy-Con sunt minunate, dar este adevărat că pentru unele jocuri nu sunt cel mai confortabil lucru din lume. Există cazuri ca în jocurile de luptă sau în anumite titluri de platformă 2D în care unul se bucură mult mai mult folosind un gamepad clasic.

În postarea de astăzi am de gând să vă vorbesc despre un controler neoficial pentru Switch , pe care am fost încurajat să îl cumpăr datorită recenziilor excelente pe care le obține pe Internet, deoarece prețul său este destul de restrâns, deci în cazul în care nu funcționează ca Am vrut să nu fie o mare pierdere. Acum, anticipez deja că, în multe aspecte, m-a surprins foarte plăcut, deși asta nu înseamnă că are și un alt defect. Sa vedem!

Gamepad excelent neoficial compatibil cu Nintendo Switch: wireless, ieftin și cu design retro

Primul lucru de spus este că, la fel ca multe alte produse fabricate în China, acesta este un dispozitiv cu etichetă albă. Adică nu are un nume vizibil, iar producătorul nu este specificat pe ambalaj. În Amazon îl găsim prin intermediul vânzătorilor JFUNE și Powerlead, deși este mai mult decât evident că ambii provin din aceeași fabrică. La început, acesta nu este de obicei un semn foarte bun, dar de data aceasta absența brandingului este puțin mai mult decât atât, un fapt anecdotic și puțin altceva.

Proiecta

Aspectul retro al dispozitivului este ceea ce ne frapează cel mai mult la prima vedere. Se bazează pe designul controlerului Super Nintendo original pe 16 biți, deși este actualizat cu butoanele „Acasă”, „+”, „-”, „L1”, „L2”, „R1”, „R2” și 2 joystick-uri pentru a putea juca fără probleme orice titlu Nintendo Switch și chiar un buton turbo. Un gamepad cu adevărat atractiv în secțiunea estetică.

Conectivitate

Acesta este, fără îndoială, cel mai mare punct în favoarea acestui controler neoficial pentru Switch: cât de ușor este să vă conectați la consolă. Ne confruntăm cu un controler wireless care se conectează prin Bluetooth la Nintendo Switch într-un mod extrem de fluid. Prima dată când îl sincronizăm, trebuie doar să apăsăm butonul Acasă timp de 4 secunde și de acolo, în restul timpului când îl pornim, se va conecta automat fără a fi nevoie de setări suplimentare.

Acesta este un factor cu adevărat remarcabil și este că, cu controlere mult mai scumpe și mai prestigioase - nu vreau să dau nume: 8BitDo - nu am putut stabili conexiuni la fel de rapid și ușor ca cu acest gamepad. Poate e treaba mea, spune-mi stângaci, dar cred că merită doar pentru asta. Dacă tot ce ne dorim este să pornim controlerul și să începem să jucăm, aceasta este una dintre cele mai puternice soluții pe care le vom găsi în prezent.

În plus, deși controlerul este conceput pentru noua consolă Nintendo, acceptă și conexiuni prin cablu prin USB (are un port USB de tip C) și este compatibil cu computerele Windows.

Gameplay

Odată ce „filtrul” sincronizării cu consola este trecut, este timpul să începeți redarea. Cum se comportă această telecomandă chineză? În momentul adevărului, este adevărat că apăsarea capetelor transversale și a butoanelor necesită o forță puțin mai mare decât de obicei, deși nu ne ia mult să ne obișnuim și răspunsul său este cel mai exact. Nu este ceva care ne va scoate din joc: în acest sens putem fi liniștiți.

Desigur, ceea ce vom observa cel mai mult sunt senzorii de vibrații , care sunt cu adevărat puternici. Poate că au scăpat de sub control cu ​​vibrațiile, lucru pe care îl percepem mai ales cu jocuri precum Mario Maker 2, unde această funcționalitate este folosită în multe situații, devenind un pic enervantă în anumite momente. Acum, dacă îți place ca comenzile să vibreze, te vei bucura mult de ea.

Un alt punct de remarcat este că nu încorporează un giroscop, deci nu este compatibil cu jocurile care utilizează această funcționalitate, cum ar fi Mario Party (un joc care, pe de altă parte, este conceput pentru joy-con, deci nu ar avea mult sens să folosiți unul dintre acești drivere). În rest, ne confruntăm cu un gamepad foarte plăcut și care oferă o autonomie remarcabilă, cu aproximativ 5 ore de utilizare neîntreruptă.

Preț și disponibilitate

Acest controller wireless neoficial pentru Nintendo Switch și PC are un preț între 16,00 € și 24,00 €, în funcție de magazin și de vânzătorul pe care îl alegem. Dacă îl comparăm cu alți producători de gamepad-uri retro mai premium precum 8BitDo, care costă de obicei aproximativ 40 de euro, adevărul este că ne confruntăm cu un accesoriu cel mai economic.

Concluzii

Deși acesta este un produs cu etichetă albă, producătorul a reușit să furnizeze o comandă capabilă să satisfacă nevoile multor utilizatori. Dispozitivul este afectat de sute de recenzii pozitive în întreaga rețea și nu le putem contrazice: un design nostalgic, dar plin de caracteristici, cu butoane perfect receptive, o baterie de lungă durată și o sincronizare atât de simplu încât este o plăcere doar să îl porniți.

Este posibil să fi mers un pic prea departe cu vibrațiile, iar materialele de fabricație nu sunt la fel de premium ca în alte gamepad-uri mai scumpe, dar valoarea sa pentru bani plasează acest controler generic fără nume drept unul dintre cele mai bune controlere neoficiale pentru Nintendo Switch. .

Amazon | Cumpărați gamepad (vânzător JFUNE)

Amazon | Cumpărați gamepad (vânzător Powerlead)

AliExpress | Cumpărați gamepad (vânzător TimeOwner)

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .