Mini-tutorial Pixlr: Cel mai bun editor foto pentru Android și iOS

Atât Android cât și iOS au nenumărate editoare de fotografii pentru a retușa și edita fotografiile pe care le facem cu mobilul nostru. Până nu cu mult timp în urmă, dacă doreați să puneți un filtru bun, să eliminați ochii roșii sau pur și simplu să egalizați o imagine, a trebuit să apelați la programe pentru PC precum Photoshop sau GIMP. Din fericire, acele vremuri sunt în spatele nostru și aplicații precum Pixlr oferă un afișaj de suporturi media care nu are nimic de invidiat pentru surorile lor de pe desktop.

Pixlr: Distrugerea competiției

Am încercat mulți editori de imagini mobile. Majoritatea aplicațiilor freemium se limitează la oferirea unor caracteristici care le diferențiază de restul și puțin altceva. Apoi îți dau dinți lungi cu o mulțime de pachete și filtre, dar pe care le vei putea folosi numai dacă treci prin cutie.

Pixlr nr. Aplicația Autodesk (creatorii faimosului AutoCAD , îți amintești?) Are un număr infinit de filtre, efecte și instrumente de editare care lasă tot ceea ce ai văzut până acum în scutece. Pixlr este imens și este, de asemenea, 100% gratuit. Sa mergem!

Caracteristici și funcționalități Pixlr

Pe computer, lucrul cu un editor de imagine puternic este adesea sinonim cu o interfață supraîncărcată: multe butoane, meniuri și bare de instrumente. Acest lucru cere utilizatorului un nivel tehnic ridicat dacă dorește să profite la maximum de aplicație. Sunt sigur că pentru dezvoltatorii de aplicații mobile, sarcina de a transfera toate acele bare și butoane pe o interfață la fel de mică ca cea a unui smartphone și care este, de asemenea, intuitivă și funcțională, trebuie să fie un adevărat martiriu.

Din acest motiv, cred că este de apreciat interfața Pixlr : este foarte bine executată și pentru a fi atât de puternică, nu este complicat de utilizat .

Se compune din 5 unelte principale sau secțiuni de portbagaj:

Instrumente

Meniul „Instrumente” este orientat spre retușare. De aici puteți tăia, roti imaginea, o estompa dintr-o anumită axă, puteți aplica corecții automate de ton și contrast etc. De aici putem scoate și nenorocitele de ochi roșii din acele fotografii care au nevoie de el.

Exemplu de utilizare practică

Un instrument foarte interesant este expunerea dublă . Această tehnică vă permite să suprapuneți o imagine și să reglați opacitatea acesteia. Aici aveți imaginea unei fete și apoi aceeași imagine cu o expunere dublă.

Perii

Această secțiune îndeplinește funcțiile creionului clasic. Putem mâzgăli, pixeliza anumite părți ale unei imagini sau putem lumina / întuneca acele zone în care trecem degetul.

Exemplu de utilizare practică

În fotografia următoare am aplicat pensula de evidențiere pentru a pune puțină lumină pe fața acestui bărbat frumos.

Filtre și efecte

Unul dintre punctele forte ale Pixlr. Are 25 de efecte, peste 30 de filtre și 11 tipuri de stil . Toate filtrele și efectele sunt de foarte bună calitate și se arată. Puteți obține rezultate cu adevărat interesante dacă combinați mai multe efecte. Perfect pentru a-ți arăta partea creativă.

Exemplu de utilizare practică

Ei bine, asta este o nebunie și aici puteți petrece ore întregi încercând totul. De exemplu, am făcut o fotografie destul de blândă a unei plante piranha (imagine din stânga) și am pus efectul de „ mătase ” stilizată . De acolo înainte, am dat unuia efectul „ decan ” (dreapta) și altul suprapunerea „ ardere ” (centru), obținând astfel un efect diferit pentru fiecare dintre imagini.

rame

Pe lângă efecte, putem pune și cadre și autocolante pe imagini. Modificând marginile unei imagini îi putem da o notă veche, putem adăuga flori sau putem transforma o fotografie într-un cadru de film.

Nu sunt un mare fan al cadrelor, dar cui îi place are o selecție largă din care să aleagă.

Exemplu de utilizare practică

În această imagine am aplicat 2 cadre diferite. Unul a fost un cadru de tip natură numit „ Lotus ”, iar un al doilea cadru de tip „ hârtie ruptă ”.

Text

Ultimul instrument este cel dedicat scrisului. Puteți adăuga text unei imagini sau fotografii și pentru aceasta aveți la dispoziție zeci de fonturi diferite și puteți alege, de asemenea, culoarea dorită și alinierea textului.

În plus, odată ce textul este ales, îl putem muta și așeza unde dorim.

Interfață de navigare

Pentru a completa instrumentele puternice de editare, Autodesk a creat o interfață de navigare foarte simplă:

  • Ecran de pornire sau „Acasă”: Este ecranul principal și de unde alegem imaginea pe care dorim să o tratăm. Putem alege între a face o fotografie cu camera sau selectarea unei imagini de pe smartphone-ul nostru sau chiar selectarea mai multor imagini pentru a face un colaj.
  • Salvare imagine: Odată ce am terminat tratarea unei imagini, o putem salva, partaja (Facebook, Twitter, Instagram etc.) sau o putem încărca în cloud. Doar apăsați butonul „ Terminat ” din partea dreaptă sus a ecranului.
  • Anulare: nu vă faceți griji, există și opțiunea de a „anula”. Dacă în orice moment facem o greșeală într-o aplicație, avem un buton de anulare în partea de sus a ecranului.

Dacă vă place Pixlr, tot ce trebuie să faceți este să accesați Google Play sau să îl descărcați direct de pe următorul link:

Descărcați QR-Code Pixlr Dezvoltator: 123RF Preț limitat: gratuit

Pentru utilizatorii iOS disponibile și pe iTunes.

Descărcați QR-Code Pixlr Dezvoltator: 123RF Preț limitat: Gratuit +

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .