Cum să obțineți orice parolă WiFi stocată pe Android

Nimeni nu va nega că Android are multe funcționalități. Cu toate acestea, există încă caracteristici de bază care îi lipsesc. Un bun exemplu este imposibilitatea de a vedea parolele WiFi salvate din conexiunile anterioare . Android le salvează, da, dar nu ne permite să le vedem, exact așa.

În tutorialul de astăzi vom vedea cum să obținem toate acele parole WiFi înregistrate pe mobil aparținând conexiunilor anterioare. Atenție, deoarece în toate cazurile vom avea nevoie de un Android cu permisiuni de administrator pentru a vedea cheile.

Cum să vizualizați orice parolă WiFi salvată pe Android

Acest lucru se datorează faptului că folderul în care se află fișierul „.conf” care stochează toate parolele se află pe o partiție rădăcină. Lucrul bun este că fișierul nu este criptat , ceea ce înseamnă că îl putem accesa și consulta conținutul acestuia.

1 # Utilizați un explorator de fișiere rădăcină

Fișierul Android care stochează toate rețelele WiFi și parolele la care ne-am conectat cu succes în trecut se numește „ wpa_supplicant.conf”.

Pentru a-l accesa trebuie să folosim un explorator de fișiere pentru utilizatorii root și să navigăm în dosarul „/ data / misc / wifi /”.

Unii dintre cei mai buni administratori de fișiere capabili să navigheze în folderele de sistem ascunse și pe care le recomandăm pentru această sarcină sunt „Solid Explorer” și „X-Plore File Manager”.

Descărcați QR-Code X-plore File Manager Dezvoltator: Lonely Cat Games Preț: Gratuit Descărcați QR-Code Solid Explorer File Manager Dezvoltator: NeatBytes Preț: Gratuit

După ce am localizat fișierul wpa_supplicant.conf , continuăm să îl deschidem. Vom vedea că fiecare WiFi stocat are următorul format:

rețea = {

ssid = ”Numele rețelei WiFi”

psk = "parolă"

key_mgmt = WPA-PSK

prioritate =

}

Vom identifica WiFi-ul care ne interesează folosind câmpul „ssid”. Vom avea parola chiar mai jos, în câmpul „psk”.

2 # Instalați o aplicație pentru a recupera parolele WiFI

Dacă toate acestea par a fi prea mult de lucru și avem deja telefonul înrădăcinat, o altă opțiune este să folosim o recuperare a parolei. Pentru a face acest lucru, pur și simplu instalați o aplicație dedicată, cum ar fi WiFi Password Recovery.

Această aplicație este responsabilă de localizarea fișierului wpa_supplicant.conf în terminalul nostru pentru a ne arăta parolele în mod ordonat. O aplicație foarte directă și foarte ușor de utilizat.

Descărcați QR-Code WiFi Password Recovery Dezvoltator: WiFi Password Recovery Team Preț: Gratuit

3 # Cum se extrage parola folosind comenzile ADB

Această din urmă metodă necesită ceva mai multă răbdare, dar pentru unii utilizatori poate fi cea mai confortabilă dintre toate. Acestea constau în utilizarea unui computer desktop, a unui cablu USB și a unei singure comenzi ADB .

Instalați driverele ADB și pregătiți telefonul

Înainte de a începe lansarea comenzilor, trebuie să pregătim câteva lucruri.

  • Primul lucru va fi instalarea driverelor ADB pentru Windows . În acest alt POST vom găsi toate linkurile de descărcare și instrucțiunile de instalare.
  • De asemenea, va trebui să instalăm driverele specifice telefonului ( driverele producătorului, tipul Mediatek, Qualcomm etc.).

Odată ce am instalat driverele ADB și computerul este capabil să recunoască telefonul, va trebui să activăm depanarea USB . Pentru a face acest lucru, mergem la „ Setări -> Sistem -> Informații despre telefon ” și facem clic de șapte ori la rând pe numărul de compilare. În acest fel, vom debloca un nou meniu în „ Setări -> Sistem ” numit „ Opțiuni pentru dezvoltatori ”. Intrăm și activăm fila „ Depanare prin USB ”.

Conectat: Ghid de bază pentru comenzile ADB pentru Android

Extrageți fișierul care stochează parolele WiFi

Acum, că avem totul pregătit, conectăm telefonul Android la computer folosind un cablu USB.

  • Ne mutăm în folderul în care am instalat instrumentele ADB. De obicei se află în „C: \ adb \”.
  • Ținând apăsat „Shift”, facem clic dreapta cu mouse-ul și alegem „ Deschideți fereastra PowerShell aici ”.

  • În fereastra PowerShell scriem următoarea comandă și apăsăm Enter:

adb pull /data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf

Cu această comandă, practic ceea ce facem este să extragem conținutul fișierului „wpa_supplicant.conf” de pe telefon și să-l copiem pe computerul nostru. Locația fișierului copiat va fi folderul ADB pe care l-am instalat chiar acum.

De aici, tot ce trebuie să facem este să deschidem fișierul pentru a vizualiza toate parolele pentru rețelele wireless la care ne-am conectat cu succes în trecut.

Nu a existat o metodă pentru a elimina parolele WiFi salvate fără a fi nevoie de root?

Până acum doar câteva zile, a existat o altă metodă de accesare a celebrului fișier wpa_supplicant.conf fără permisiuni root. A constat în utilizarea ES File Explorer, care era capabil să ajungă la calea în care se află acest fișier. Nu a funcționat pe toate dispozitivele Android, dar a funcționat pentru unele mărci.

În orice caz, ES File Explorer a fost eliminat din Play Store din cauza practicilor frauduloase, deci nu mai este o alternativă. Aparent, indiferent de toată publicitatea și interfața supraîncărcată pe care a folosit-o, aplicația s-a ocupat și de a face clic pe reclame în fundal.

Concluzii

În prezent, numărul de utilizatori care își rădăcină terminalul pare să fi scăzut semnificativ. Dacă nu avem telefonul cu permisiuni super-utilizator și trebuie să vedem un WiFi vechi, cel mai bine este să întrebăm un prieten sau proprietarul unității. Desigur, dacă avem un PC cu care ne-am conectat și la aceeași rețea fără fir, putem obține cheia mult mai ușor .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .