Cum se editează metadatele unei melodii (MP3, WAV, WMA)

Săptămâna aceasta îmi sortez repertoriul melodiilor. Majoritatea pieselor sunt în format MP3, WAV sau WMA și sunt melodii destul de vechi. La vremea sa nu le-am păstrat corect și unii au doar numele și puțin altceva.

Intenția mea este de a adăuga fiecăruia dintre ei datele corespunzătoare, cum ar fi numele artistului, numele albumului și acel tip de detaliu. Astfel, atunci când îl deschizi într-un player de pe telefonul tău mobil, într-un MP3 player sau pe computer, totul este bine catalogat și ordonat.

În tutorialul de astăzi vom vedea mai multe moduri de a edita și adăuga informații la melodiile și albumele din biblioteca noastră audio:

 • Manual din Windows Explorer.
 • Folosind playere de muzică pentru Android și PC, cum ar fi Pi Music Player,  Groove Music și altele asemenea.
 • Compararea automată a melodiilor cu o bază de date.

Cum se editează metadatele melodiei din Windows File Explorer

Când vorbim despre adăugarea de informații la o melodie sau la o piesă audio, ceea ce facem cu adevărat este să modificăm metadatele fișierului . Acest lucru îl putem face cu ușurință dacă avem un computer Windows acasă.

 • Căutăm melodia pe care dorim să o modificăm și făcând clic dreapta pe „ Proprietăți ”. Trecem la fila „ Detalii ”.
 • Toate informațiile pe care le vedem aici sunt metadatele fișierului. Pentru a adăuga sau modifica orice informație, trebuie doar să punem cursorul și să scriem în coloana câmpului „ Valoare ”.
 • Odată ce am adăugat numele piesei, artistul, albumul, anul etc. și avem totul pe placul nostru, faceți clic pe „ Aplicați ” pentru a salva modificările.

Acesta este cel mai practic mod de a edita metadatele unui fișier MP3 și altele asemenea. Cu toate acestea, dacă avem un album complet, în loc să trebuiască să adăugăm numele albumului și așa mai departe, cântec cu cântec, îl putem face și dintr-o dată.

 • Pentru a face acest lucru, selectăm toate melodiile din același album și facem clic dreapta pe „ Proprietăți ”.
 • Ne întoarcem la fila „ Detalii ”.
 • Aici este important să modificăm doar datele generale identice pentru toate melodiile de pe disc (album, an, artist). Adică ce se află în secțiunea „ Multimedia ”.
 • Faceți clic pe „ Aplicați ” pentru a salva modificările făcute.

Editarea informațiilor despre artist și album din Groove Music

Windows 10 este preinstalat cu playerul de muzică Groove Music. Cu acest program putem edita și metadatele menționate ale melodiilor.

 • Deschidem Groove Music.
 • Facem clic pe „Arată- ne locația muzicii ” și selectăm folderele în care salvăm muzica.
 • Mergem la fila „ Albume ”. Faceți clic dreapta pe discul pe care dorim să îl editați și faceți clic pe „ Editați informații ”.
 • Adăugăm informațiile dorite și facem clic pe „ Salvare ”.

Poate fi o sarcină oarecum mai puțin simplă decât utilizarea Windows Explorer, dar la fel de funcțională.

Cum se editează metadatele unei melodii de pe Android

Dacă avem deja muzica copiată pe mobil și dorim să o edităm, o putem face și în mod similar. Majoritatea playerelor de muzică Android permit acest tip de modificare a metadatelor.

Descărcați QR-Code Pi Music Player - pentru MP3, muzică YouTube Dezvoltator: Musicophilia - Aplicații gratuite de muzică Preț: Gratuit

Personal folosesc playerul muzical Pi, ceea ce face mai ușoară editarea informațiilor despre melodii și albume:

 • Facem clic pe meniul lateral al piesei pe care dorim să o modificăm.
 •  Selectăm „Editați informațiile piesei”.
 • Adăugăm informațiile pertinente și facem clic pe verificarea validării.

În cazul în care dorim să modificăm informațiile unui întreg disc, trebuie doar să repetăm ​​același proces, din fila „ALBUME”.

Cum se editează etichetele sau «etichetele» unui MP3 în iOS

Dacă avem un iPhone sau iPad și dorim să modificăm metadatele unei melodii sau ale unui album complet, cel mai simplu lucru pe care îl putem face este să instalăm o aplicație dedicată precum MP3Tag.

Descărcați QR-Code MP3 Etichetă: Etichetă audio Dezvoltator: Artem Meleshko Preț: Gratuit +

Este un instrument foarte simplu cu ajutorul căruia putem edita date precum numele, albumul sau fotografia de copertă a fiecărei melodii. Un detaliu interesant este că permite, de asemenea, modificări în lot, făcând procesul de etichetare a melodiilor mult mai rapid.

Cum se editează metadatele unei piste audio pe MacOS

În cele din urmă, când vine vorba de sistemul de operare Apple pentru computerele desktop, găsim o aplicație gratuită numită Tag Editor Free . După cum sugerează și numele său, este un editor de etichete cu care putem modifica și corecta cu ușurință metadatele melodiilor și pieselor audio. Interfață curată și foarte ușor de utilizat!

Un alt punct în favoarea sa este că se conectează la Internet (AcoustID, MusicBrainz, CoverArt) pentru a descărca coperțile de albume în mod automat. O mică bijuterie pentru OS X 10.7 sau o versiune ulterioară.

Descărcați de pe site-ul dezvoltatorului

Există un program care etichetează sau completează automat informațiile despre melodie?

Întrebare mare. Adevărul este că, dacă avem multe discuri, editarea tuturor acestor metadate poate fi o sarcină de câteva ore, chiar și zile.

În prezent există un program pentru Windows care este responsabil pentru editarea automată a tuturor acestor informații . Aplicația se numește  MusicBrainz Picard , iar sarcina sa este aceea: să compare melodiile pe care vi le oferim cu o bază de date mare.

Dacă piesa se potrivește cu o temă, Picard va adăuga toate informațiile referitoare la pista audio. Pentru a face acest lucru, utilizează tehnologia Acoustic ID pentru a identifica piesa sonoră a oricărei melodii. Este gratuit și compatibil cu fișiere MP3, FLAC, OGG, M4A, WMA și WAV.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .