Top 10 aplicații de realitate augmentată pentru Android

Realitate augmentată este o tehnologie care a sunat ca întotdeauna foarte futurist, iar cazul este lider printre noi timp de mai mulți ani. Îmi amintesc că am discutat cu un prieten de la facultate despre un proiect de realitate augmentată la care lucram la compania sa, acum mai bine de 5 ani. Pe atunci era o idee care m-a fascinat și mă bucur să știu că în 2018 există deja o piață mică pentru acest tip de aplicație.

Realitatea augmentată constă, practic, în suprapunerea imaginilor generate de computer - sau a datelor - asupra viziunii noastre asupra lumii reale, creând o viziune compusă care îmbogățește percepția noastră asupra realității . Astăzi, aruncăm o privire asupra a 10 dintre cele mai bune aplicații de realitate augmentată pentru Android.

Cele mai bune 10 aplicații de realitate augmentată (AR) pentru telefoane Android

Multe dintre aplicațiile Android care funcționează cu Augmented Reality utilizează în prezent tehnologia ARCore de la Google pentru a afișa conținut AR. O tehnologie care, potrivit Google, este compatibilă cu mai mult de 100 de milioane de dispozitive Android. Ceea ce înseamnă că probabil nu veți avea nicio problemă la instalarea aplicațiilor bazate pe ARCore din această listă - cu excepția cazului în care aveți un telefon foarte vechi. Fii atent, pentru că sunt destul de puține care sunt o adevărată încântare.

Civilizație AR

Realitatea mărită are un întreg recif de exploatat în educație. Această aplicație dezvoltată de BBC britanic este un bun exemplu în acest sens. Civilizațiile vă permit să observați și să analizați diverse lucrări și obiecte istorice și să le așezați în sufrageria casei noastre, rotindu-le și schimbându-le mărimea. De parcă ar fi în fața noastră.

Când începem aplicația, de exemplu, ni se arată un sarcofag egiptean, care ne permite să vedem mumia din interior cu ajutorul razelor X și să cunoaștem o parte din istoria sa. Aplicația are mai mult de 30 de obiecte istorice.

Descărcați QR-Code Civilisations AR Dezvoltator: Tehnologii de aplicații media pentru BBC Preț: Gratuit

SketchAR

SketchAR este o aplicație care afișează șabloane pe caietul nostru de schițe, astfel încât să le putem urmări. Putem alege dintr-un număr bun de schițe de pisici, mâini, fețe, clădiri, flori și alte desene care vor apărea pe ecranul mobilului ca și cum ar fi cu adevărat în fața noastră.

Ideea este minunată, dar o mare parte din farmec se pierde în execuție: ne obligă să ținem telefonul la o anumită înălțime în timp ce desenăm. Ceva care cu siguranță nu este foarte practic. Totuși, merită încercat.

Descărcați QR-Code SketchAR: învățați să desenați RA Dezvoltator: SketchAR UAB Preț: Gratuit

Doar o linie

Continuăm cu aplicațiile de desen. Just a Line este o aplicație dezvoltată de Google folosind ARCore și este utilizată pentru a mâzgăli și „îmbina” acestea cu lumea reală . Cel mai bun lucru este că putem înregistra creația noastră pe videoclip și o putem partaja cu alte persoane. Foarte recomandat pentru a încuraja creativitatea.

Descărcați QR-Code Doar o linie: vopsiți lumea cu realitate augmentată Dezvoltator: Google Creative Lab Preț: Gratuit

Google Lens

Google Lens este evoluția conceptului pe care au început să-l dezvolte cu Google Googles. Un instrument cu ajutorul căruia putem identifica text, imagini și obiecte din lumea reală folosind puterea de calcul în cloud a puternicului motor Google.

Este disponibil ca aplicație independentă, deși o putem găsi și integrată în cele mai recente versiuni ale Google Photos.

Descărcați QR-Code Google Lens Dezvoltator: Google LLC Preț: Gratuit

ViewRanger

ViewRanger este o aplicație cu mii de trasee de drumeții și ciclism. Are o mulțime de recomandări și hărți pe care le putem folosi fără o conexiune la internet, dar adevărata bijuterie din coroană este caracteristica Skyline.

Această caracteristică folosește realitatea augmentată pentru a identifica punctele cheie pe care le detectăm cu camera și pentru a ne arăta numele lor și alte informații, cum ar fi înălțimea, atunci când vine vorba de un vârf sau munte. Foarte recomandat și foarte apreciat de utilizatorii Google Play. De asemenea, este compatibil cu sistemul de operare Android Wear. Din păcate, caracteristica Skyline este disponibilă doar în versiunea premium a aplicației.

Descărcați QR-Code ViewRanger - Trasee de drumeții și ciclism Dezvoltator: Augmentra Preț: Gratuit

Salut

Holo este o aplicație care introduce holograme în videoclipuri folosind realitatea augmentată . Un utilitar foarte distractiv cu care putem juca și obține aur cu tot felul de ansambluri. Există o mulțime de personaje precum Spider-Man, o gorilă care joacă ukulele, un câine și tot felul de personaje amuzante.

Odată ce am pregătit scena, trebuie doar să înregistrăm un videoclip, astfel încât să putem salva o copie sau să o împărtășim prietenilor noștri. Foarte plăcut, mai ales cu prietenii.

Descărcați QR-Code Holo - Holograme pentru videoclipuri în realitate augmentată Dezvoltator: 8i LTD Preț: Gratuit

Google Traducere

Traducătorul Google a făcut un mare pas înainte când a încorporat realitatea augmentată în setul său de instrumente de traducere. Datorită acestuia, este capabil să detecteze textul cu camera și să îl traducă în timp real , din locuri precum afișe, inscripții sau semne din mijlocul străzii.

O aplicație care funcționează surprinzător de bine. Indispensabil pentru călătoriile în străinătate, mai ales dacă nu controlăm prea mult limba locală.

Descărcați codul QR Google Translate Dezvoltator: Google LLC Preț: Gratuit

Wallame

WallaMe este o aplicație de realitate augmentată care ne permite să lăsăm mesaje în anumite zone geolocalizate . Ideea este să facem un mic desen sau să scriem ceva, de exemplu, la colțul unei străzi, la stația de autobuz etc. Apoi, când altcineva trece pe lângă acel site, poate vedea că există un mesaj ascuns și îl poate vedea în realitate augmentată.

Poate fi o mulțime de joc, în special în activități de grup, pentru vizitarea obiectivelor turistice sau comunicarea cu prietenii noștri într-un mod diferit și creativ.

Descărcați QR-Code WallaMe - Realitate Augmentată Dezvoltator: Wallame Ltd Preț: Gratuit

Pokemon du-te

Nu putem face o listă de aplicații de realitate augmentată fără a menționa cel mai popular joc AR din toate timpurile : Pokémon Go. Aici Nintendo și Niantic au excelat, creând un titlu care a revoluționat întreaga planetă și reușind să scoată hoarde reale de adolescenți - și nu atât de adolescenți - în stradă pentru a captura Pokémon și a cuceri sălile de sport.

Deși nu mai ridică febra de altădată, este totuși un joc foarte popular și merită să aruncăm o privire dacă nu am avut niciodată ocazia să-l încercăm.

Descărcați QR-Code Pokémon GO Dezvoltator: Niantic, Inc. Preț: gratuit

Star Walk 2

Încheiem lista cu Star Walk 2, o aplicație cu hărți ale cerului, stelelor și constelațiilor care se amestecă în peisaj datorită realității augmentate. Este minunat pentru identificarea planetelor și a constelațiilor și are o mulțime de informații suplimentare.

Descărcați QR-Code Star Walk 2 Gratuit: Atlasul cerului și al planetelor Dezvoltator: Vito Technology Preț: Gratuit

Pe lângă aplicațiile menționate în listă, există multe alte aplicații care profită de Realitatea Augmentată în moduri care merită menționate. Acolo avem alte jocuri precum Ingress, de la aceiași creatori ca faimosul Pokémon Go. Sau Ikea Place, o aplicație care ne permite să vedem cum ar arăta una sau cealaltă piesă de mobilier în sufragerie. Ink Hunter este o aplicație care vă permite să „testați” tatuajele și să vedeți cum ar arăta dacă le-ați tatua efectiv pe pielea voastră.

Și ce zici? Care este aplicația ta preferată de realitate augmentată?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .