Viziunea lui Tom King: o familie normală - Android fericit

Tom King este un tip cu o poveste amuzantă. Înainte de a deveni un scriitor profesionist de benzi desenate, a fost agent CIA, a fost în unitatea de combatere a terorismului pentru o scurtă perioadă de timp în Irak și, la scurt timp după ce s-a născut primul său copil, a renunțat la slujbă pentru a scrie primul său roman, Un cer strâmtor .

În DC Comics trebuie să fi văzut talentul lui King, care la scurt timp a început să lucreze în industria de benzi desenate, în primul său comic ca scenarist profesionist, în seria Grayson . Un comic de spionaj care părea să se potrivească ca o mănușă cu trecutul lui King.

Benzi desenate au avut o recepție destul de bună - parțial datorită desenelor excelente ale navarezului Mikel Janín, actualul superstar al editurii Deceite -, comploturile sale respirau aer proaspăt, iar oamenii începeau să-l observe pe Tom King ca pe o valoare de urmat îndeaproape . De acolo a continuat să publice primul său desen animat de autor în Vertigo - Șeriful Babilonului - și la scurt timp a făcut saltul la Marvel Comics.

În prezent, King este un autor foarte recunoscut: scrie de câțiva ani principala colecție Batman - Gâsca de aur a lui DC - și a câștigat chiar și premiul Eisner 2018 pentru cel mai bun scriitor, alături de Marjorie Liu.

Dar ceea ce nimeni nu se aștepta atunci când King a semnat pentru Marvel în 2015, este că avea să scrie o lucrare de profunzimea The Vision. Această poveste cu 12 numere i-a luat pe toți prin surprindere și din motive întemeiate. Un autor și un desenator puțin cunoscut - Gabriel Hernández Walta - ne spune povestea unui membru de rangul doi al Răzbunătorilor. Cine ar putea fi interesat de asta?

Familia Vision aparent perfectă și exemplară. | © Marvel Comics

Vision nu a avut un rol memorabil în continuitatea Marvel Comics de mult timp - au existat benzile desenate excelente cu soția sa, Vrăjitoarea Scarlet, dar asta a fost acum mai bine de 30 de ani - deci noua serie limitată a fiului lui Ultron nu tocmai a ridicat mari așteptări. Dar Tom King era însărcinat să închidă gura tuturor.

Această miniserie câștiga popularitate odată cu publicarea fiecărui număr nou. Departe de a citi povestea tipică cu super-eroi, găsim un studiu interesant asupra a ceea ce înseamnă a fi om, a avea sentimente și a nevoii de a te încadra într-o societate care te ia pentru un ciudat.

Viața de liceu a unui adolescent sintezoid | © Marvel Comics

Pentru o persoană „normală” acest lucru poate fi mai mult sau mai puțin complicat, dar când vine vorba de un Android lucrurile devin foarte complicate. Ne confruntăm cu o poveste tradițională, psihologică, cu o felie de viață, în care urmărim viața de zi cu zi a unei familii americane de clasă mijlocie într-o urbanizare, cu casa lor, grădina lor și vecinii tipici bârfitori care vă întâmpină în cartier cu o tavă de prăjituri fierbinți. Viziunea și-a „creat” propria familie, iar acum are o soție și doi copii adolescenți, toți sinthezoizi - oameni artificiali - ca el. Tot ce își doresc este să se încadreze în societate și să ducă o viață normală. Ce ar putea merge prost?

Desenul lui Gabriel Hernández Walta poate să nu fie cel mai potrivit pentru un comic cu super-eroi cu bătălii grozave și scene spectaculoase, dar aici se potrivește ca o mănușă și reușește să surprindă expresivitatea protagoniștilor cu o mare acuratețe, pivotând întotdeauna între răceală și căldură. într-un echilibru aproape perfect. Și apoi sunt copertele incredibile ale lui Mike Del Mundo, împachetarea perfectă pentru o poveste pe care o putem clasifica fără nicio problemă ca un clasic modern. Un manual Instant Classic .

Copertele Del Mundo sunt o altă dintre marile atracții ale acestui comic | © Marvel Comics

Cel mai bun dintre toate, nu este necesar să fi citit niciun comic Avengers și nici nu trebuie să cunoaștem istoria de 50 de ani a personajului pentru a ne bucura pe deplin de o lucrare ca aceasta. Lucruri de genul acesta fac ca citirea acestui tip de benzi să merite: creatorii cer foarte puțin de la cititor și, în schimb, oferă câteva ore de lectură consecventă și o mare de distracție. Ceva aproape imposibil de realizat în actualele linii de publicare Marvel și DC, unde practic totul este interconectat.

Până în prezent, Tom King continuă să uimească criticii și publicul cu alte serii limitate, cum ar fi Mister Miracle, dar dacă doriți să citiți marea bombă pe care a însemnat-o acest fost agent CIA într-un scriitor de benzi desenate, nu ezitați aruncați o privire la „Viziunea”. O lectură diferită care scapă de stereotipurile supereroice și un minunat punct de plecare spre universul particular din desenele animate Marvel Comics.

Amazon | Viziunea 1. Viziunile viitorului

Amazon | Viziunea 2. Puțin mai mult decât o fiară

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .