Înșelătoria apelurilor ratate cu prefixul 212 - Android fericit

Trebuie să recunosc că al meu cu telefonul este un caz separat. De obicei, îl am întotdeauna dezactivat când lucrez, apoi uit să readuc sunetul și ajung să pierd o mulțime de apeluri. Acum câteva zile mi s-a întâmplat exact asta cu un apel foarte ciudat cu prefixul 212 .

La început am crezut că sunt confuzi, dar câteva minute mai târziu am văzut un alt apel ratat cu un număr de telefon străin în istorie - același prefix 212-. Primul meu gând a fost să pornesc sunetul imediat, deoarece toate acestea erau foarte rare și poate că a fost un apel important.

Înșelătoria apelului ratat cu un prefix străin

Nimic nu este mai departe de realitate. Deși acum telefonul avea sunetul activat după câteva minute, am primit din nou un apel ratat pe mobil. Ce s-a intamplat? Am auzit sunetul, dar încă nu auzisem apelul! După ce am făcut câteva cercetări în această privință, am ajuns să descopăr că aceasta este o practică mai mult decât obișnuită și că nu este altceva decât o înșelătorie. Explic.

Problema nu este că eu deveneam surd și nu auzeam telefonul, ci că îmi făceau apeluri pierdute care abia aveau câteva secunde (sau mai puțin). În cele din urmă, nu este altceva decât o strategie din partea escrocului de serviciu de a te suna înapoi. Desigur, numerele de telefon au o rată specială care ne face să taxăm sume mari de bani, finalizând astfel o înșelătorie care ne poate afecta serios din punct de vedere economic.

În mod normal, acest tip de înșelătorie folosește prefixe necunoscute din țări precum Maroc (212), Nigeria (234), Coasta de Fildeș (225) sau Albania (355), printre altele. Este un truc pe care îl căutați este că receptorul nu identifică expeditorul apelului cu un număr de tarif special. În Spania, de exemplu, știm cu toții că prefixul 905, precum și prefixele care merg de la 803 la 807, au un cost mai mare pentru utilizator, dar ce se întâmplă dacă primiți un apel de la 212? Cel mai probabil, nu îl veți asocia cu un număr de plată. În acest fel, victima este mult mai ușor să sune înapoi, iar înșelătoria este finalizată.

Autoritățile avertizează de ani de zile

Înșelătoria apelurilor „dintr-un număr rar” nu este nimic nou. De fapt, corpuri precum Garda Civilă și Poliția avertizează despre acest tip de înșelăciune de ani de zile.

„Înșelătoria apelului ratat continuă, care folosește prefixe precum 355, 225, 223 sau 234 ... și au o taxă specială. Dacă returnați apelul, vă face să apelați numere în țări îndepărtate, cum ar fi Albania sau Ghana ”, a avertizat Poliția Municipală din Madrid în 2018.

📞 Continuă înșelătoria apelului ratat care folosește prefixe precum 355

225

223

sau 234

… Și au o suprataxă specială.

⚠️ Dacă sună înapoi, te face să apelezi numere din țări îndepărtate, cum ar fi Albania sau Ghana # TimoLlamadaPerdida pic.twitter.com/c444suVNjH

- Poliția Municipală din Madrid (@policiademadrid) 25 ianuarie 2018

În această vară se pare că apelurile ratate au fost efectuate și din numere cu prefix tunisian.

Se pare că nu am fost singurul în acest weekend🙄 #TimoLlamadaPerdida //t.co/TXyzwtF29q

- Psiholog Mercedes Cavanillas #DistanciaSegura (@MCavanillas) 29 iunie 2020

În cazul meu, apelul a venit din Maroc, dar, după cum puteți vedea, țara de origine poate fi practic oricine. Dacă detectați apeluri pierdute de origine necunoscută și prefix străin, cel mai probabil este o înșelătorie. Nu luați apelul, dar dacă îl faceți din confuzie sau neîncredere și ajungeți să cădeți în ghearele escrocilor „nu mâncați-l pe cel maro”: anunțați operatorul și depuneți o plângere la cea mai apropiată secție de poliție.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .