Nokia X6 în analiză, terminal premium elegant, cu 6 GB RAM

Revizuiam știrile din telefoanele mobile de la GearBest și am dat peste acest interesant Nokia X6. Un terminal care a ieșit în urmă cu aproximativ 5 luni și de atunci a primit un număr mare de complimente. Nokia a revenit, oameni buni.

Acolo unde firma finlandeză pare să se simtă confortabil se află în gama medie, iar acest Nokia X6 este un bun exemplu de ceea ce pot realiza dacă decid să treacă de la high-end și să se concentreze exclusiv pe aceste tipuri de dispozitive. Terminalele de înaltă calitate care, cu toate acestea, mențin prețurile puțin mai mici decât concurența. Ceva similar cu ceea ce face Xiaomi (este timpul să primească și concurență).

Nokia X6 în analiză, o gamă medie premium cu 6 GB RAM, Snapdragon 636 și un preț sub 180 EUR

Dar să nu ne facem copii. Oricât de frumos pare totul, este un telefon mobil care are și neajunsurile sale, precum, de exemplu, o baterie care abia atinge 3.100mAh. Dar să mergem pe părți ...

 Proiectare și afișare

Nokia X6 are un ecran IPS de 5,8 inci cu rezoluție Full HD + (2280x1080p), un raport de aspect 19: 9, 2.5D Corning Gorilla Glass 4 și o densitate a pixelilor de 432ppi. Un ecran fără cadre de foarte bună calitate care ocupă aproape toată fața dispozitivului și care are și faimoasa crestătură, așa cum puteți vedea în fotografii.

Designul este cu siguranță una dintre cele mai mari atracții ale acestui X6. Un terminal elegant care intră prin ochi, cu o carcasă din tablă de sticlă care îmbunătățește aspectul premium al telefonului. Are dimensiuni de 14,72 x 7,10 x 0,80 cm, o greutate de numai 153 grame și este disponibil în alb și negru.

Puterea și performanța

Nokia X6 echipează noul cip de la cel mai recent lot de procesoare mid-range Qualcomm, Snapdragon 636 Octa Core la 1,8 GHz . Un SoC perfect însoțit de o memorie RAM de 6 GB și 64 GB de stocare internă, extensibilă până la 256 GB prin intermediul cardului micro SD. Sistemul de operare este Android 8.1 .

Dispozitivul are și o funcție de deblocare a recunoașterii faciale (pe lângă clasica deblocare a amprentelor digitale). Printre celelalte caracteristici ale sale se numără și inteligența artificială (AI), care face recomandări pentru a gestiona mai bine desktopul. Un AI, care, de altfel, se regăsește și în software-ul camerei, care vizează efectuarea de ajustări pentru a îmbunătăți fotografiile.

În scopuri de performanță, găsim un telefon care oferă un rezultat comparabil respectabil de 109.000 de puncte în Antutu . O cifră care este cu mult peste telefoanele tipice chinezești din gama medie.

Camera și bateria

În secțiunea artistică, Nokia X6 pariază pe o cameră cu senzor dual cu o rezoluție de 16MP + 5MP cu diafragmă f / 2.0, procesare imagine HDR și efect bokeh . Partea frontală montează, de asemenea, un obiectiv excelent de 16MP, cu modul frumusețe și AI pentru a îmbunătăți fotografiile.

Bateria este punctul cel mai slab al X6, cu o baterie care rămâne la un corect 3060mAh cu USB tip C de încărcare . Lucrul bun despre toate acestea este că are și încărcare rapidă QC3.0 , ceea ce înseamnă că putem încărca cel puțin până la 50% din baterie în doar o jumătate de oră.

Printre celelalte caracteristici ale sale, are Bluetooth 5.0, mufă pentru căști de 3,5 mm, Dual nano SIM și suport pentru WiFi AC.

Preț și disponibilitate

Nokia X6 are în prezent un preț de 199,99 dolari, aproximativ 178 euro pentru schimbare, pe GearBest. Un preț cu adevărat interesant pentru un terminal cu caracteristici similare.

Adevărul este că putem pune puține dezavantaje acestui Nokia X6, dincolo de problema bateriei: un ecran foarte bun, o putere mai mult decât suficientă, un design foarte atent și un preț aproape de demolare. Un terminal de care să ții cont dacă căutăm un mid-range cu calitate premium la un preț interesant.

GearBest | Cumpărați Nokia X6

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .