Cum să transferați Facebook Photos pe Google Photos - Android fericit

Facebook nu este o platformă orientată spre stocarea imaginilor. Ok, este o rețea socială și, prin urmare, este plină de conținut audiovizual cu caracter personal, dar nu este un album foto digital ca atare. Aceasta înseamnă că atunci când dorim să copiem sau să ștergem o fotografie, cel mai probabil este să petrecem un timp bun făcând gestionarea corespunzătoare.

Dacă dorim un loc în care să avem toate fotografiile bine stocate și organizate, este mult mai practic să folosim o aplicație dedicată precum Google Photos. S-ar putea să dorim chiar să ne ștergem contul de Facebook și trebuie să exportăm o copie de rezervă a întregului conținut multimedia. Pentru aceste cazuri, nimic altceva ca migrarea simultană a tuturor fotografiilor de pe Facebook la Google Photos . În continuare, vă explicăm cel mai simplu și rapid mod de a face acest lucru.

Instrumente necesare

Pentru a îndeplini această sarcină vom folosi versiunile mobile de Facebook și Google Photos pentru Android. Desigur, putem efectua întregul proces de la versiunea web dacă operăm de pe un computer desktop.

Descărcați QR-Code Google Photos Dezvoltator: Google LLC Preț: gratuit Descărcați QR-Code Facebook Dezvoltator: Facebook Preț: Gratuit

Pasul 1: Descărcați toate fotografiile de pe Facebook

Așa cum nu se poate altfel, primul pas este descărcarea tuturor fotografiilor pe care le-am salvat pe rețeaua socială pe mobil. Pentru a face acest lucru, deschidem aplicația Facebook și facem clic pe pictograma hamburger (3 linii orizontale, situate în marginea din dreapta sus a ecranului), accesați „ Setări și confidențialitate ” și accesați „ Setări ”.

În acest nou ecran derulăm la secțiunea „ Informațiile dvs. de pe Facebook ” și accesăm „ Descărcați informațiile dvs. ”. Apoi, dați clic pe „ Anulați marcarea tuturor ” și marcați opțiunea care scrie „ Fotografii și videoclipuri ”.

Pentru a termina, derulăm până în partea de jos a paginii și în secțiunea „ Calitatea conținutului multimedia ” ne asigurăm că opțiunea selectată este „ Mediu ” sau „ Înalt ” (dacă dorim ca fotografiile să arate cât mai bine, este recomandat să bifăm opțiunea de înaltă calitate ). Faceți clic pe „ Creați fișier ”.

Din acest moment, Facebook va începe să colecteze toate fotografiile și videoclipurile pe care le-am încărcat pe platformă. Acesta este un proces care poate dura câteva minute: când este gata, vom primi un e-mail cu un link pentru a descărca conținutul.

Pasul 2: dezarhivați copia de rezervă și extrageți fotografiile

Odată ce avem fișierul în mâinile noastre (un fișier comprimat în format ZIP) deschidem exploratorul de fișiere al Android-ului nostru. Dacă nu avem, putem merge la Google Play și putem instala o aplicație în acest scop, cum ar fi ASTRO sau My File Explorer .

Descărcați QR-Code File Manager ASTRO Dezvoltator: App Annie Basics Preț: gratuit Descărcați QR-Code File Manager de Xiaomi: Explorează cu ușurință fișierele Dezvoltator: Xiaomi Inc. Preț: Gratuit

Deschidem exploratorul, mergem în dosarul în care se află ZIP-ul pe care tocmai l-am descărcat (de obicei se află în „ Descărcări ” sau „ Descărcare ”) și facem clic pe el. Sistemul ne va oferi automat opțiunea de a dezarhiva conținutul și vom vedea cum, odată ce acest lucru este făcut, avem un nou folder numit „ fotos_y_videos ” (sau similar) cu tot materialul pe care l-am încărcat pe Facebook până acum.

Pasul 3: sincronizați folderul și încărcați imaginile în Google Foto

Acum, că avem fotografiile în posesia noastră, le putem încărca doar pe Google Foto. Dacă totul a decurs bine, cel mai probabil este că atunci când dezarhivați fotografiile, aplicația Google Photos însăși „sare” în mod automat, întrebându-ne dacă vrem să sincronizăm folderul și să facem o copie de rezervă.

În caz contrar, putem încărca fotografiile manual în câțiva pași:

  • Deschidem Google Photos și facem clic pe pictograma hamburger (butonul cu 3 linii situat în marginea din stânga sus).
  • Mergem la „ Dosare dispozitiv ” și localizăm dosarul cu fotografiile de pe Facebook. Faceți clic pe acesta și activați fila „ Creați backup și sincronizați ”.

În acest fel, când telefonul este conectat la o rețea Wi-Fi, Google Photos va începe să copieze toate fotografiile pe care le-am indicat. După finalizarea încărcării, putem accesa toate aceste fotografii direct din Google Photos, fără a fi nevoie să reintroducem deloc Facebook. Buna treaba!

Notă: încărcarea poate dura câteva minute, în funcție de volumul de imagini pe care le-am colectat pe Facebook de-a lungul anilor.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .