Toccio, Îngerul: Povestea ilustrată pentru copii a lui Akira Toriyama

Trecuse mult timp de când reluasem acel obicei sănătos de a căuta printre lucrările mai puțin cunoscute ale lui Akira Toriyama. Dacă acum câteva luni am trecut în revistă istoria lui Kintoki (ce păcat că a rămas doar într-o singură lovitură!), Astăzi vă aduc o lucrare chiar mai puțin cunoscută a maestrului. Vorbim despre Toccio, The Angel ( Toccio, El Angel ).

Toccio, Îngerul: o carte ilustrată pentru copii care nu a trecut niciodată granițele Japoniei

Toccio, The Angel (て ん し の ト ッ チ オ) a fost lansat în Țara Soarelui Răsare în 2003. Este o poveste pentru copii de 47 de pagini, cu ilustrații color , cu texte și artă a lui Akira Toriyama însuși.

Datorită particularității produsului, cartea ilustrată a lui Toccio nu a fost niciodată publicată în străinătate. Nu este o manga, dar nici o carte, și faptul că are un format unitar, pe lângă publicul pentru care este destinat, probabil nu a ajutat prea mult la difuzarea ei.

Este atât de nepopular încât nu există nici măcar traduceri neoficiale în engleză sau spaniolă, dincolo de câteva scanări pe site-uri web specializate precum Kanzenshuu.

Povestea lui Toccio, Îngerul

Rezumatul cărții se spune astfel: „ Îngerului păzitor gras și leneș Toccio îi place foarte mult să se joace, dar urăște să studieze. Șeful Paradisului, însă, s-a săturat de comportamentul lui Toccio și îi poruncește să coboare pe Pământ pentru a ajuta oamenii, dacă nu vrea să fie expulzat din cer. Ajuns pe Pământ, Toccio se împrietenește cu un grup de animale, dându-le o mână cu ajutorul puterilor sale magice . " Un complot 100% tipic Toriyama.

Povestea este plină de umor și neînțelegeri între Toccio și animalele pe care se presupune că încearcă să le ajute. Oh, și există și un tanc și un fel de dragon de șopârlă. Nu-i rău.

Adevărul este că nu este prea diferit de alte nuvele scrise și desenate de el. În acest sens, faptul că este clasificată ca carte pentru copii nu ar trebui să fie reținută.

Arta conținută în acest mic volum

Desenul este probabil cel mai atractiv punct al acestei lucrări. Aici Toriyama a făcut deja saltul către noul său stil, cu o cerneală mai groasă, foarte în linie cu Kintoki (2000) menționat anterior. De asemenea, să ne amintim că toate paginile sunt color. Ceva care ajută întotdeauna să vezi totul cu ochi mai buni.

Autorul ne face cunoștință cu Toccio, un personaj care ne amintește inevitabil de Majin Boo în cea mai plinuță versiune a sa. De asemenea, are timp să se bucure de desenarea unui număr mare de animale, principalii protagoniști ai secțiunii artistice, alături de marele dragon care apare spre sfârșitul poveștii.

Fiecare pagină este prezentată ca un panou cu una sau mai multe ilustrații care ies din cadru, oferind imaginilor mai mult dinamism. Toate însoțite de scurte texte însoțitoare care îndeplinesc vocea naratorului.

Ce crede Akira Toriyama despre această lucrare?

Adevărul este că nu există prea multe informații despre asta. Tot ceea ce știm provine dintr- un interviu cu el în numărul 43 pentru Shonen Jump din iulie 2006:

„Când l-ai desenat pe Toccio, Îngerul, cartea pentru copii, ai făcut-o cu gândul că propriilor tăi copii le-ar plăcea?

Adevărul este că l-am început cu mult timp în urmă, așa că la început, da, îmi aveam copiii în minte. Dar mi-a luat atât de mult să-l termin, încât până când am făcut-o, copiii mei crescuseră. Erau deja la liceu și nu erau interesați de acest gen de lucruri. Deci, în timp ce desenam, am început să includ lucruri care îmi plăceau, cum ar fi animalele. "

Dacă suntem interesați să obținem această lucrare specială de Akira Toriyama, deși nu este publicată în spaniolă, ediția originală poate fi totuși obținută pe site-uri precum Amazon sau eBay la un preț cuprins între 25 și 30 de dolari.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .