Cum se configurează controlerul PS4 pe un dispozitiv Android

Recent mi-am reînnoit Android TV Box și am început să testez câteva emulatoare pentru consolele mai vechi de 8 și 16 biți. Deși idealul pentru acest tip de jocuri sunt controlerele retro sau gamepad-urile, adevărul este că puteți folosi și controlerul Dual Shock al PS4 pentru a juca direct pe Android, ca și cum ar fi un controler Bluetooth de utilizat.

În tutorialul de astăzi examinăm procesul de configurare a controlerului PlayStation 4 pe un dispozitiv Android, cum ar fi un TV Box, o tabletă sau un smartphone simplu.

Cum să sincronizați șocul dual al PS4 în Android pas cu pas

Dacă ați sincronizat deja Dual Shock-ul PS4 pe un PC Windows înainte - și dacă nu aruncați o privire la acest alt post - cu siguranță vă puteți face o idee despre dinamica pe care urmează să o urmăm.

  • Apăsați simultan butonul PS și butonul „ Distribuiți ” de pe controlerul PS4 pentru câteva secunde, până când se aprinde o lumină albă intermitentă.
  • Activați conexiunea Bluetooth pe dispozitivul dvs. Android. Veți vedea cum apare un nou dispozitiv wireless de tipul " Wireless Controller ". Este șocul dual al jocului!
  • Faceți clic pe „ Controler wireless ” pentru a-l conecta.
  • Apare apoi un mesaj care solicită un cod de legătură. Nu este necesar să introduceți niciun cod numeric, trebuie doar să faceți clic pe „Link” direct.
  • Odată sincronizat, vom vedea cum apare „ Controlerul wireless ” în starea „ Conectat ” și îl putem folosi pentru a naviga în lansatorul Android și a juca orice joc compatibil cu gamepad-urile pe Android.

Configurarea controlerului PS4 pe un Android TV Box

În unele cutii TV, deși procesul este practic identic, acesta variază în anumite puncte. Multe cutii TV au un meniu de acces rapid care ne permite să conectăm dispozitive Bluetooth dintr-o bară laterală („ Telecomandă și accesorii ” -> „ Adăugare accesoriu ”).

După ce am avut mai multe probleme la sincronizarea telecomenzii din această bară laterală, recomandarea mea este să accesați setările TV Box și, de acolo, în setările Bluetooth, să încercați să o conectați direct. Nu știu de ce, dar în mod ciudat, de obicei funcționează mult mai bine.

Această bară laterală este diavolul.

Aveți probleme la sincronizarea Dual Shock?

Din ceea ce am putut verifica, unele cutii TV tind să fie reticente în sincronizarea controlului PS4 . Lăsând deoparte că copiile originalului Dual Shock tind să dea suficiente probleme în acest sens, se pare că unele televizoare nu sunt pur și simplu compatibile și oferă erori de asociere de fiecare dată când încercăm să facem asocierea.

În acest caz, o alternativă bună este de obicei obținerea unui gamepad care este compatibil cu Android . Prețul lor nu depășește de obicei 30 de euro - aproximativ 35/40 USD - și oferă în general performanțe rafinate.

Dacă vom juca jocuri retro, unul dintre cele mai bune controlere Bluetooth compatibile cu Android este NES 30 Pro by 8Bitdo - îl  folosesc de ceva vreme și este cel mai bun pe care l-am încercat până acum. Un alt controller foarte popular cu o estetică complet diferită este Mars Gaming MGP1 , cu o evaluare foarte pozitivă de către comunitate.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .