Cum să configurați un telefon de urgență pe Android

Telefoanele mobile au devenit un „instrument pentru orice”: putem vedea fotografii, trimite mesaje sau putem verifica știrile printre multe alte lucruri. Pentru fiecare nevoie există o aplicație sau o funcționalitate care a luat-o deja în considerare cu mult înainte de noi. Ce se întâmplă dacă avem o urgență și trebuie să sunăm pe cineva sau să împărtășim informațiile noastre medicale , dar nu ne simțim bine?

Suferirea unui accident, a unei crize de sănătate sau a oricărui alt tip de urgență este ceva care este deja luat în considerare în Android. Dar pentru aceasta este necesar să dedicăm câteva minute în avans pentru a configura sistemul de urgență, atunci când avem cu adevărat nevoie de el. Mai bine să fii miop decât să regreți mai târziu, intenționat jocul de cuvinte.

Cum să configurați un număr de telefon de contact de urgență, împreună cu datele noastre medicale și informațiile personale

Dacă ne pierdem cunoștința sau avem un accident grav și primim ajutor extern, acea persoană (dacă nu cunoaște codul PIN sau modelul) nu va putea accesa interiorul telefonului nostru mobil. Este clar! Prin urmare, Android ne permite să creăm un mic fișier cu datele noastre medicale și un număr de telefon de contact care poate fi apelat fără a fi nevoie să deblocăm smartphone-ul .

În funcție de stratul de personalizare și de versiunea Android a telefonului nostru, configurația serviciului de urgență poate varia semnificativ. În orice caz, liniile directoare de urmat, în termeni generali, sunt întotdeauna aceleași:

  • Luăm telefonul mobil și mergem la ecranul de deblocare al terminalului . Dacă nu avem încă unul, îl vom configura adăugând un PIN sau un model de deblocare din setările de securitate Android.
  • În partea de jos a ecranului de blocare, căutăm cuvântul „ URGENȚĂ ” și facem clic pe el.

  • Faceți clic de două ori pe butonul „ Informații de urgență ” și pe ecranul următor de pe pictograma creion. Introducem codul PIN sau modelul de deblocare pentru a continua.

  • În acest fel, vom accesa un panou unde vom introduce informațiile noastre personale pentru situații de urgență. Adăugăm toate datele pertinente, cum ar fi numele, adresa, alergiile, medicamentele și dacă suntem donatori de organe.

  • În cele din urmă, în secțiunea „ Contacte de urgență ” vom adăuga numărul de telefon al persoanei pe care dorim să o sunăm în caz de nevoie.

În acest fel, dacă suferim o urgență gravă și cineva ne ridică telefonul mobil, făcând clic pe butonul „URGENȚĂ” de pe ecranul de deblocare, toate informațiile pe care tocmai le-am adăugat vor fi accesibile. În plus, pot apela și contactul de urgență stabilit fără a fi nevoie să deblocheze telefonul.

Cum să împărtășim locația noastră în situații periculoase

Pe lângă configurația de bază pe care tocmai am discutat-o, Android oferă și alte soluții sub forma unei aplicații dedicate. Acesta este cazul „Contacte de încredere”, o aplicație dezvoltată de Google cu care ne putem partaja locația în timp real cu alți membri ai familiei în caz de urgență .

Descărcați QR-Code Trusted Contacts Dezvoltator: Google LLC Preț: Gratuit

Funcționarea sa este foarte simplă. După ce ne-am autentificat și ne-am verificat numărul, trebuie doar să urmăm acești pași:

  • În fereastra „Partajați-vă locația cu persoanele de contact de încredere”, selectăm „ACTIVAȚI”.
  • Apoi, selectăm contactele de încredere din agenda noastră telefonică făcând clic pe „ADĂUGARE” sau „INVITĂ”.

După ce am finalizat configurarea inițială, vom putea să ne împărtășim locația dacă ne aflăm într-o situație de urgență.

Instrumentul permite, de asemenea, contactelor noastre de încredere să solicite locația noastră dacă cred că suntem în pericol . Dacă suntem bine, putem respinge cererea. Dar, în cazul în care nu putem răspunde, după un timp aplicația va partaja ultima noastră locație cunoscută.

Printre alte caracteristici, putem programa și locația noastră pentru a fi partajată la un anumit moment.

Pe scurt, un serviciu care completează perfect butonul de urgență pe care Android îl provine din fabrică și un instrument ideal dacă avem minori în grija noastră sau membri ai familiei în situații vulnerabile.

Alte alternative: Safe365 (Alpify)

În cele din urmă, merită menționat faptul că există și alte aplicații destinate să facă față unor posibile situații de urgență. Vorbim despre aplicații precum Safe365, cunoscută anterior sub numele de Alpify.

Descărcați QR-Code Safe365❗App pentru îngrijirea bătrânilor dvs. și mai mult Dezvoltator: Safe365 Preț: Gratuit

Un instrument care combină cele 2 utilitare pe care le-am văzut în paragrafele anterioare. Pe de o parte, ne permite să știm unde se află toți membrii familiei în timp real și, de asemenea, să contactăm serviciile de urgență în cazul detectării unei situații periculoase. Adevărul este că nu este deloc rău.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .