Cum să partajați o parolă wifi fără să știți care este parola

"Hei, tu, care ești conectat la wifi, poți să-mi trimiți parola?" spune unul. „Îmi pare rău, omule, dar nu te pot ajuta. M-am conectat demult și nu-mi amintesc care era parola . Nici o idee "răspunde celuilalt. Te-ai regăsit vreodată în această situație?

Când ni se întâmplă așa ceva, dacă nu putem vorbi cu cineva care știe cu adevărat care este parola rețelei, avem toate buletinele de vot pentru a ne bloca. De fapt, Android vă permite să vedeți toate parolele Wi-Fi pe care le-am stocat pe mobil, dar necesită permisiuni de root, pe lângă accesarea unui fișier numit „wpa_supplicant.conf” care se află într-o partiție rădăcină a telefonului. Ce zgomot! Una peste alta, o mizerie destul de serioasă pentru ceva ce ar trebui să poată face chiar și un copil de școală elementară.

Cum să partajați o parolă wifi de pe Android către orice alt telefon mobil

În noua versiune de Android 10, Google a decis să abordeze acest tip de problemă prin includerea unei funcții native care ne permite să partajăm parole Wi-Fi fără a fi nevoie să știm care este parola. Doar de ce avem nevoie. Notă: această caracteristică este disponibilă și pe unele telefoane Xiaomi cu Android 9 și MIUI layer, cum ar fi Redmi Note 7. 

Pentru a face acest lucru, utilizați un cod QR care este afișat pe ecranul telefonului mobil conectat la rețeaua Wi-Fi pe care doriți să o partajați. De aici, este suficient ca oricine să scaneze codul QR cu camera și să se poată conecta automat la Wi-Fi fără a fi nevoie să noteze codul de acces. Cel mai bun dintre toate, acest truc funcționează cu orice terminal, atât cu telefoane Android , cât și cu iPhone , deci este o soluție foarte practică. Să vedem cum funcționează.

  • Accesați meniul de setări Android. Dacă doriți să o faceți rapid, puteți afișa și bara de notificare și faceți clic pe pictograma roată.
  • Accesați „ Rețele și Internet ” și selectați „ Wi-Fi ”.

  • Lângă rețeaua Wi-Fi la care sunteți conectat, veți vedea o pictogramă roată. Apasa-l.
  • Sub numele rețelei, împreună cu restul datelor, veți vedea o pictogramă în forma unui cod QR care scrie „ Distribuiți ”. Apasa pe el.

Apoi un cod QR va fi afișat pe ecranul telefonului. Cu aceasta, orice telefon mobil care scanează codul cu camera sau aplicația sa pentru a citi codurile QR se poate conecta automat la rețeaua Wi-Fi.

Dacă camera noastră nu este capabilă să citească coduri QR în mod nativ, putem instala oricând o aplicație precum „cititor de cod QR” sau „QR Scanner” al Karspersky. Ambele sunt disponibile gratuit pe Google Play Store.

Descărcați cititorul și scanerul de coduri QR QR pentru Android Dezvoltator: Kaspersky Lab Switzerland Preț: Gratuit Descărcați QR-Code QR și cititor de coduri de bare (spaniolă) Dezvoltator: TeaCapps Preț: Gratuit

Notă: Dacă mobilul nostru este Android 10 sau o versiune ulterioară, putem citi și aceste coduri QR fără a instala nicio aplicație, accesând „ Setări -> Rețele și Internet -> WiFi ” și făcând clic pe pictograma QR care apare lângă opțiunea „ Adăugați rețea” ”.

După cum puteți vedea, este o metodă foarte simplă de a partaja parole Wi-Fi. Indiferent dacă nu ne amintim codul de acces sau dacă este o parolă alfanumerică prea lungă și complicată, cu acest mic truc putem să ieșim din drum fără aproape nici o mizerie.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .