Cum să personalizați ecranul de pornire Chrome cu un GIF

Versiunea desktop a Google Chrome este un browser care permite mai multe straturi de personalizare. Putem adăuga teme personalizate de toate tipurile și culorile și chiar să instalăm extensii pentru a adăuga noi funcții care ne facilitează lucrul cu anumite sarcini. Astăzi vom vedea o nouă modalitate de a personaliza Google Chrome care constă în adăugarea unui mic GIF sau videoclip care va fi afișat ca fundal pe ecranul de pornire sau „Pagina de pornire” a Chrome.

Este un proces foarte simplu, care nu ne va lua mai mult de câteva minute și adevărul este că servește pentru a oferi un aer reînnoit browserului, care este foarte apreciat. Să vedem cum funcționează!

Cum se pune un GIF de fundal pe ecranul de pornire Chrome

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să localizăm un GIF pe care vrem să-l plasăm în fundal pe casa Chrome. Pentru aceasta, putem crea propriul nostru GIF cu telefonul mobil, căutăm pe o pagină web pe care o cunoaștem anterior sau pur și simplu aruncăm o privire la depozite precum GIPHY

  • Odată ce ați găsit GIF-ul în browser, faceți clic dreapta pe acesta și selectați „Salvați imaginea ca”.
  • În tipul de fișier selectați „ Toate fișierele ” și schimbați extensia de nume din „gif” în „png”.

  • Acum deschideți o nouă filă de browser. În marginea din dreapta jos, faceți clic pe butonul „ Personalizați ”.

  • În secțiunea „ Imagine de fundal, faceți clic pe „ Încărcați de pe dispozitiv ”.

  • În cele din urmă, adăugați GIF-ul pe care tocmai l-ați descărcat în format PNG.

Gata! Deși fișierul pe care tocmai l-am adăugat este un GIF și nu o imagine așa cum ne cere Google, adevărul este că, după ce a modificat extensia Chrome, aceasta o acceptă fără probleme. De aici, este doar o chestiune de a încerca mai multe GIF-uri și de a găsi punctul de personalizare care ne place cel mai mult. Posibilitățile sunt aproape nelimitate!

Dacă dorim în orice moment să ne întoarcem sau să schimbăm GIF-ul de pe pagina de pornire, trebuie doar să repetăm ​​același proces pe care tocmai l-am menționat, deschizând o filă nouă și făcând clic pe butonul „Personalizare” care apare în marginea din dreapta jos a paginii. ecran. Ușor și cu cel mai interesant potențial.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .