Yotaphone 2 în analiză: primul terminal cu ecran dublu

Yotaphone 2 este un telefon care atunci când a apărut în 2015 a fost un preț la mai mult de 500 de euro. În 2017, prețul său a fost redus foarte mult și îl putem obține cu puțin peste 100 EUR. Este un telefon unic, care are 2 ecrane: un ecran frontal și un ecran de cerneală electronică din spate . O adevărată afacere pentru cei care caută un terminal diferit și nou.

În recenzia de astăzi analizăm Yotaphone 2 , un terminal unic de acest gen ideal pentru iubitorii de cărți electronice și cititorii casuali . Dezvoltatorul dispozitivului, Yota Devices, este primul și cel mai mare producător de smartphone-uri din Rusia, iar acest Yotaphone 2 este un bun exemplu al know-how-ului lor.

Proiectare și afișare

Designul de succes și acel ecran din spate incredibil sunt cele două avantaje extraordinare ale Yotaphone 2 . Corpul terminalului este alcătuit din margini puțin mai rotunjite decât de obicei, iar partea sa posterioară este oarecum curbată, făcându-l foarte plăcut la atingere și asigurând o aderență foarte bună.

Pe față are un ecran de 5,0 inci cu rezoluție Full HD (1920 × 1080 pixeli) , 442ppi și capac Corning Gorilla Glass 3. După cum am menționat deja, pe lângă ecranul frontal clasic, Yotaphone 2 are un ecran spate inovator cerneală electronică . În acest al doilea ecran putem citi cărți electronice și altele, precum și vizualiza ecranul Andrioid pe care îl vedem în față cu toate cele ale legii.

De asemenea, are un sistem de notificare care este destul de confortabil și face parte dintr-un obiectiv clar. Ecranul cu cerneală electronică folosește mult mai puțină baterie , deci cu cât folosim mai puțin fața, câștigăm.

Puterea și performanța

Yotaphone 2 este un dispozitiv care a fost pe piață de ceva timp. La vremea sa, era un terminal de ultimă generație și, deși timpul nu trece pierdut, este totuși considerat un telefon de gamă medie foarte bun. Un exemplu clar este că procesorul Snapdragon 801 Quad Core 2.26GHz , un procesor pe care nici măcar în visele noastre nu l-am găsi în niciun alt terminal în valoare de mai puțin de 250 de euro .

Restul hardware-ului este format dintr-un GPU Adreno 330, 2 GB RAM și 32 GB stocare internă . În teorie, ar fi nevoie de puțină memorie RAM, dar cu Snapdragon 801 la comenzile navei, performanța terminalului pare excelentă.

Sistemul de operare este Android 4.4, ceva învechit, dar de înțeles, deoarece este un smartphone care este pe piață de ceva timp. În ceea ce privește software-ul, acest Yotaphone 2 încorporează mai multe programe care vizează explorarea posibilităților ecranului său original de cerneală electronică . Aplicații precum YotaMirror, YotaSnap, YotaEnergy, YotaCover sau YotaPanel vor fi utilizate pentru a profita la maximum de ecranul din spate.

Camera și bateria

Camera, deși nu aruncă rachete, este destul de acceptabilă și am putea spune chiar că se comportă peste medie în situații cu lumină slabă . Acesta este un defect care este adesea ținut în fața multor terminale cu lentile de până la 13MP, așa că, deși Yota 2 are doar 8MP , putem spune că sunt foarte bine utilizate.

Bateria este un alt punct forte al acestui terminal . Dacă știm cum să folosim bine ecranul din spate, vom putea atinge niveluri foarte mari de autonomie. Bateria are o putere de 2500mAh, dar cu o bună gestionare a bateriei cu software-ul YotaEnergy și utilizarea intensivă a panoului din spate, terminalul poate dura până la 5 zile de utilizare. În fiecare zi, cu siguranță vom folosi ecranul frontal mult (consumând mai multă baterie), dar dacă suntem puțin strânși în energie, trecerea la ecranul cu cerneală ne poate ajuta să suportăm ziua .

Preț și disponibilitate

După cum am menționat la început, ne confruntăm cu un terminal de ultimă generație care, când a fost pus în vânzare acum câțiva ani, avea un preț exorbitant de peste 500 de euro. În ultimul timp prețul său a scăzut foarte mult și putem spune fără teamă să nu greșim că ne confruntăm cu o afacere reală. Prețul său în magazine precum Amazon, GearBest sau TinyDeal este de aproximativ 100-150 € (aproximativ 110-160 dolari la schimbare), așa că suntem în momentul perfect dacă ne gândim să încercăm acest Yotaphone 2 original și eficient .

GearBest | Cumpărați Yotaphone 2 (104 , aproximativ 114 USD pentru schimbare)

Amazon | Cumpărați Yotaphone 2 (aproximativ 165 EUR , aproximativ 180 USD pentru schimbare)

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .