Cum se accesează un router de pe Android - The Happy Android

În articolul de astăzi vom analiza diferitele metode existente pentru a introduce un router de pe dispozitivul nostru Android . Deși lucrul obișnuit este să accesați routerul de pe un computer desktop sau laptop, de multe ori, pentru o comoditate simplă, este mai practic să o faceți de pe mobil.

ochi! Astăzi nu vom încerca să decriptăm cheia de acces la o rețea WiFi de pe Android. Liniile directoare pe care le vom revizui astăzi ne vor ajuta să accesăm routerul pentru a- l configura și astfel să schimbăm parola pentru a accesa rețeaua, să schimbăm numele rețelei wireless (SSID) etc., direct din Android.

Adică, este necesar să fiți conectat la rețeaua WiFi a acelui router pentru a putea accesa acesta cu metodele pe care le vom vedea mai jos. Dacă nu ne amintim parola de acces, dar ne-am conectat cu alte ocazii înainte, putem elimina parola urmând instrucțiunile menționate în postarea „ Cum se obține orice parolă WiFi stocată în Android ”. Notă: Dacă aveți un computer acasă, ați putea fi, de asemenea, interesat să aruncați o privire la postarea „Cum să obțineți parola de pe un WiFi folosind comenzile CMD“.

Cum se accesează routerul sau meniul modemului wifi prin browserul Android

Accesul clasic la router, cel al unei vieți, se face printr-un browser de internet. Puteți să o utilizați pe cea pe care o utilizați de obicei. Odată ce browserul este deschis, introduceți adresa IP a routerului în bara de adrese. De obicei, adresa IP a routerului este de obicei 192.168.0.1 sau 192.168.1.1 .

Important: Unele browsere nu acceptă acest tip de conexiune. Dacă primiți o eroare de adresă indisponibilă, încercați doar un alt browser. Pentru aceasta, puteți arunca o privire la ACEASTĂ LISTA, unde menționăm unele dintre cele mai bune browsere web pentru Android.

Odată ajuns în interior, va apărea o fereastră pop-up în care tot ce trebuie să faceți este să introduceți numele de utilizator și parola pentru a accesa routerul.

Această parolă nu este aceeași cu cea pe care o folosim pentru a ne conecta la rețeaua fără fir: este parola pentru a accesa panoul de administrare al routerului. În mod implicit, este de obicei o parolă de tip utilizator : parolă de administrator : 1234 sau similar.

Nu știți care este parola routerului dvs.? Nu vă faceți griji, în mod normal cheia este indicată pe routerul însuși , pe spate sau pe un autocolant atașat la acesta. Dacă aveți probleme cu parola, la finalul postării veți găsi o listă cu cele mai comune acreditări de acces în funcție de operator.

... Și gata! Odată ce parola de acces și de utilizator a fost acceptată, putem configura și efectua modificările dorite în router. De la blocarea unui dispozitiv prin MAC până la schimbarea cheii WiFi , totul de la browser .

Cum să accesați routerul fără a cunoaște adresa IP

O altă problemă pe care o puteți întâlni este că nu puteți obține adresa IP a routerului. În acest caz și dacă nu doriți să vă liniștiți, trebuie doar să instalați o aplicație care vă va oferi aceste informații.

Pagina de configurare a routerului este o aplicație gratuită al cărei scop unic este să vă furnizeze adresa IP a routerului și să vă ducă la pagina de acces a acestuia . Dacă faceți clic pe „Deschideți pagina routerului” browserul se va deschide pur și simplu cu pagina routerului. Mai simplu decât mecanismul suzetei, da, dar eficient în cel mai bun caz.

Descărcați pagina de configurare a routerului QR-Code - Configurați routerul! Dezvoltator: NevrGivApp Preț: Gratuit

Dacă sunteți în căutarea unei aplicații puțin mai complete și care să vă ofere mai multe informații, puteți utiliza și alte aplicații precum IP Tools sau Fing , instrumente cu adevărat bune, cu funcționalități mai avansate pentru gestionarea și administrarea rețelelor de pe dispozitivele mobile.

Descărcați instrumente IP QR-Code: WiFi Analyzer Dezvoltator: AmazingByte Preț: gratuit Descărcați QR-Code Fing - Network Scanner Dezvoltator: Fing Preț limitat: Gratuit

Cum să găsiți adresa IP a routerului fără a utiliza aplicații terțe

Dacă preferați să aflați adresa IP a routerului fără a instala nicio aplicație , o puteți face și din meniul de setări al conexiunii WiFi. De ce aveți nevoie pentru a accesa routerul de pe telefonul mobil pentru a-l reporni sau pentru a regla orice configurație? Încercați următoarele:

  • Accesați meniul de setări Android.
  • Navigați la „ Rețele și Internet -> WiFi ” și selectați rețeaua la care sunteți conectat.
  • În detaliile rețelei Wi-Fi, faceți clic pe pictograma creion pe care o veți vedea în partea de sus pentru a edita conexiunea.

  • Trageți în jos meniul „ Opțiuni avansate ” și derulați în jos la „ Setări IP ”.
  • Selectați „ IP static ”.
  • Veți vedea cum este afișat un nou set de valori. Printre acestea veți vedea unul care spune „ Gateway ”, care corespunde IP-ului routerului sau modemului WiFi. Gata!

Dacă avem o versiune veche de Android, pașii de urmat se modifică ușor.

  • Accesați « Setări -> Wireless și rețele -> WiFi «.
  • Acum țineți apăsat degetul pe rețeaua la care sunteți conectat și selectați „ Modificați rețeaua “.

  • De aici procesul este același. Intrăm în « Opțiuni avansate -> Setări IP », selectăm « IP static » și ne uităm la adresa IP indicată în câmpul « Gateway » .

Parole pentru a accesa routerul

Dacă nu vă amintiți sau ați pierdut parola pentru a vă accesa routerul , majoritatea operatorilor de internet furnizează aceste informații în forumurile lor respective. Iată o listă cu cei mai comuni utilizatori și parole:

Movistar :  parola  utilizator  1234 1234

Vodafone :  parola  utilizatorului  vodafone vodafone

Euskaltel : Utilizator  „„ (lăsați câmpul gol)  parola  administrator

ONO : utilizator  admin  parola  admin  sau  1234

Jazztel : Utilizator  admin  parola  admin

GTD : Parola de  administrator utilizator  gtd_m4n. 

CLEAR : Parola de  administrator utilizator  Tu64 $ TEL 

VTR : parola de  parolă de administrator utilizator  

Eltel : Utilizator  admin  parola  admin //  utilizator admin parola  c1 @ R0  

Pepephone : Utilizator admin parola  admin //  utilizator 1234  parolă  1234

Orange : Utilizator admin  parola admin

MasMovil : Utilizator MasMovil  parola MasMovil // utilizator utilizator  parola  de utilizator

Yoigo : parola  1234  utilizator 1234

Amena : Utilizator admin  parola admin

Symio : Utilizator admin  parola admin

Tigo : În cazul Tigo, compania are parole diferite (vezi tabelul) în funcție de modelul routerului.

Sursa: site-ul oficial de ajutor Tigo

Iusacell : Utilizator de root parola admin

Avantel : Parola de utilizator (goală) (goală)

Virgin Mobile : schimbarea parolei administratorului utilizatorului // Pentru Hub 3.0 necunoscut (vine într-o etichetă pe routerul însuși).

Entel : Utilizator admin parola admin

Kolbi : Client utilizator parola de client

Cum se modifică aspectele de bază ale setărilor semnalului WiFi

Acum că ne aflăm în interfața de configurare a routerului nostru, să vedem cum putem face unele modificări. În acest caz, vom folosi un router Thomson ca exemplu . Aproape toate routerele au o interfață foarte asemănătoare, deci, ca exemplu, poate fi minunat să-ți faci o idee despre cum funcționează.

Schimbați parola rețelei WiFi

Pentru a schimba parola de acces WiFi, trebuie să căutăm secțiunea numită „ Wireless ” sau „ Wireless ”. Aici sunt făcute setările de semnal wireless.

Apoi, trebuie să căutăm secțiunea de configurare a rețelei WiFi principale. În cazul exemplului, îl vom găsi dând clic pe « Rețeaua principală ».

În acest moment, putem face mai multe modificări, cum ar fi tipul de criptare (WPA / WPA-PSK / WPA2 etc.), numele rețelei și altele. Parola pentru rețeaua WiFi se găsește în câmpul „ Cheie pre-partajată WPA ” și trebuie pur și simplu să scriem o nouă parolă și să facem clic pe butonul „ Aplicare ” pentru a schimba parola.

Schimbați numele rețelei WiFi (SSID)

Dacă ceea ce dorim este să schimbăm numele rețelei WiFi , ceva extrem de recomandat dacă rețeaua are în continuare numele stabilit în mod implicit, procesul este la fel de simplu.

Pe același ecran în care am schimbat parola, vom găsi un câmp care indică « Nume rețea (SSID) «. Acolo trebuie să schimbăm numele implicit al rețelei WiFi cu numele pe care dorim să îl plasăm. Pentru a aplica modificările, faceți clic pe butonul « Aplicare «.

După cum am menționat câteva paragrafe de mai sus, fiecare router este diferit, dar, în general, toate respectă aceleași linii directoare de configurare. Cu aceste scurte indicații nu ar trebui să avem multe probleme pentru a face toate ajustările pe care le considerăm potrivite în routerul nostru WiFi.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .