Cum să faceți capturi de ecran pe un Android TV Box

A trecut mult timp de când nu am văzut cum să facem capturi de ecran pe Android. Adevărul este că nu are prea mult mister, dar lucrurile se pot complica puțin când încercăm să facem acest lucru pe un Android TV. Cum putem face capturi de ecran pe un TV Box ? Este posibil?

În acest sens, totul depinde de marca și modelul Android TV Box. Unii se pretează mai mult la aceste tipuri de funcții, în timp ce alții insistă să ne facă lucrurile puțin mai dificile. Dar dacă vreau doar să fac o captură de ecran simplă, pa!

5 moduri diferite de a face o captură de ecran pe un Android TV Box

Pentru a face totul mai ușor, vom analiza 5 metode diferite cu care putem face capturi de ecran pe Android TV. Aruncă o privire și rămâi cu cea care funcționează cel mai bine în echipa ta.

Metoda 1: Utilizați telecomanda

În mod normal, atunci când facem o captură de ecran sau „ captură de ecran ” pe mobil, o facem apăsând butoanele de alimentare și de volum în jos . Terminalul recunoaște combinația și face automat o captură de ecran a ceea ce se vede pe ecran.

Știi ce? Același truc funcționează pe multe televizoare Android și cutii TV de pe piață. Tot ce trebuie să facem este să luăm telecomanda dispozitivului și să apăsăm butonul de alimentare + volumul scăzut. Dacă vedem că o animație de captură este afișată pe ecranul televizorului, acesta este un semn că captura a fost făcută.

Metoda 2: Captură de ecran utilizând funcția încorporată

Unele modele Android TV au o funcție nativă pentru realizarea capturilor de ecran . Pentru a face acest lucru, trebuie să ținem apăsat butonul Acasă până când vom vedea o fereastră pop-up.

În acest nou meniu vom vedea o opțiune de captură de ecran sau „captură de ecran” (în engleză). Dacă facem clic pe această opțiune, sistemul va face o captură de ecran și putem salva imaginea în memoria internă sau o putem partaja.

Metoda 3: aplicație oficială de control de la distanță

Multe cutii TV sunt dotate standard cu propria aplicație de telecomandă . Aceste tipuri de aplicații au de obicei un instrument de captură a ecranului integrat.

De exemplu, dacă avem un Xiaomi Mi TV Box, putem folosi telecomanda Mi pentru a face capturi de ecran și a le salva direct pe mobil.

Metoda 4: aplicații terțe pentru a face capturi de ecran

Nu toate cutiile TV au propria aplicație de telecomandă. Mai ales dacă avem o cutie TV chineză de la un brand puțin cunoscut. Aici intervine CetusPlay . Practic, este o aplicație care ne permite să ne controlăm Android TV-ul sau cutia TV direct de pe mobil. Din fericire, vă permite, de asemenea, să faceți capturi de ecran .

Descărcați codul QR CetusPlay - Receptor TV la distanță pentru server Dezvoltator: CetusPlay Preț global: gratuit

Pentru a folosi CetusPlay, trebuie mai întâi să îl instalăm atât pe mobil, cât și pe TV Box .

  • Deschidem aplicația pe televizor și îi oferim permisiunile solicitate în timpul pornirii.
  • Rulăm aplicația pe mobil și o sincronizăm cu televizorul. Este important ca ambele dispozitive să fie conectate la aceeași rețea WiFi. Dacă totul a decurs bine, putem controla televizorul de pe telefonul mobil.

  • Pentru a face capturi de ecran, trebuie mai întâi să activăm depanarea USB . Pentru a face acest lucru, mergem la „ Setări -> Despre ” („ Despre ” în limba engleză) și facem clic de 7 ori la rând pe numărul de compilare („ Construiți ”).

  • Vom vedea un mesaj pe ecran care indică faptul că modul dezvoltator a fost activat. În cele din urmă, mergem la „ Setări -> Opțiuni de dezvoltare ” („opțiuni pentru dezvoltatori”) și activăm depanarea prin USB.

Cu aceasta avem totul pregătit pentru a face capturi de ecran. Deschidem aplicația CetusPlay, facem clic pe butonul meniu din marginea din stânga sus și selectăm „ Captură ecran ”.

Din acest motiv și din multe alte motive, una dintre acele aplicații esențiale pentru Android TV pe care toată lumea ar trebui să le încerce.

Metoda 5: utilizați o aplicație de mapare a butoanelor

Știați că putem reconfigura butoanele fizice ale telefonului mobil pentru a deschide aplicații sau pentru a efectua o acțiune specifică? Pentru aceasta avem nevoie doar de o aplicație precum Button Mapper. Un instrument care din fericire este disponibil și pentru Android TV.

Descărcați QR-Code Button Mapper: Remapați-vă cheile Dezvoltator: flar2 Preț: Gratuit

Cu Button Mapper putem schimba funcția unuia dintre butoanele telecomenzii TV Box pentru a face capturi de ecran.

  • Descărcați și instalați Button Mapper pe Android TV Box.
  • Alocați funcția „captură de ecran” sau „captură de ecran” unui anumit buton de pe telecomandă.
  • Aplicația ne permite chiar să atribuim funcția unei apăsări duble sau apăsate lung. Alege-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine pentru zi cu zi.

Dacă avem un Android TV Box de calitate dovedită, cum ar fi un Mi Box sau un Nvidia Shield, este probabil ca oricare dintre cele 5 metode menționate să funcționeze pentru noi. Un alt lucru este că avem un TV Box chinezesc sub 50 de euro, caz în care, cel mai probabil va trebui să optăm pentru ultimele 2 metode menționate în acest tutorial.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .