Cum să partajați fișiere între orice dispozitiv din casa dvs. - Happy Android

Tema vedetă. VOI-CUM-DO-A-VEDEA-FILME-LA-ACASĂ. Întotdeauna vine în prim plan. Unii vă vor spune că conectează un USB la televizor, alții vor spune că folosesc un Raspberry, alții care conectează dispozitivul Android la intrarea HDMI a televizorului, un Apple TV etc. Există sute de metode și oricine a făcut puține cercetări are al lor.

Cum să partajăm fișiere (videoclipuri, imagini, muzică) între dispozitivele noastre de acasă

De aceea, astăzi vom extinde puțin mai mult orizontul și voi încerca să vă arăt cele mai practice moduri de a partaja atât fișiere multimedia, cât și orice alt tip de fișiere (text, PDF-uri, ZIP, executabile, știu) printre cele mai comune dispozitive pe care o putem avea acasă.

1- Partajarea fișierelor între computerul PC

Partajarea documentelor și fișierelor între 2 PC-uri, indiferent dacă sunt desktop sau laptop, este una dintre cele mai ușoare sarcini pe care le puteți efectua fără prea multe dureri de cap. Dacă doriți să partajați un folder în Windows 10, faceți clic dreapta și selectați „ Partajați cu ”. Dacă nu sunteți sigur cu cine doriți să partajați fișierele (nu uitați că acestea trebuie să fie utilizatori locali sau din aceeași rețea) trebuie doar să alegeți „ Utilizatori specifici ” și să selectați „ Toată lumea ”.

După ce ați făcut acest lucru, veți putea accesa folderul de pe orice alt computer care este conectat la aceeași rețea. În Windows există de obicei o pictogramă numită „ Rețea ” situată pe partea laterală a Windows Explorer, de unde puteți accesa folderul partajat. Dacă doriți să aflați mai multe despre cum să accesați un folder partajat de pe alt computer, v-aș recomanda să aruncați o privire la această postare, unde o explic în detaliu: 5 moduri de a accesa o resursă de rețea .

În plus, există și alte metode de partajare a fișierelor între diferite computere, cum ar fi crearea unui server FTP mic sau încărcarea fișierelor în cloud, cum ar fi Google Drive sau Dropbox (acestea sunt explicate mai detaliat la sfârșitul post).

2- Partajarea fișierelor între PC Telefon mobil / Tabletă (Android)

Transferul de fișiere între un smartphone / tabletă și un computer este chiar mai ușor. Aici avem mai multe opțiuni, dar aș rămâne în principal cu 3:

  • FX File Explorer : unul dintre cei mai buni manageri de fișiere pentru Android. Printre diferitele sale caracteristici, ne permite să accesăm resursele de rețea pe care le-am partajat pe computerul nostru și alte dispozitive. Puteți vedea mai multe aplicații de acest tip în postarea „ Cei mai buni 10 exploratori de fișiere pentru Android ”.
Descărcați QR-Code FX File Explorer: managerul de fișiere cu confidențialitate Dezvoltator: NextApp, Inc. Preț: gratuit
  • AirDroid : Dacă trebuie să transferați fișiere între telefonul dvs. smartphone și computer, fără îndoială aplicația pe care aș recomanda-o oricui ar fi AirDroid . Nu numai că vă permite să accesați toate fișierele de pe telefonul mobil, dar vă permite, de asemenea, să accesați contactele telefonului, jurnalul de apeluri și aplicațiile. O bijuterie pentru orice utilizator Android.
Descărcați QR-Code AirDroid: Acces la distanță Dezvoltator: SAND STUDIO Preț: Gratuit Interfața este unul dintre avantajele excelente ale AirDroid
  • Teamviewer : Acesta este un instrument de control de la distanță. Unul dintre clasicele pentru conectarea la un PC fie de pe alt PC, fie de pe dispozitivul nostru Android. Una dintre cele mai utile caracteristici ale Teamviewer este funcția de transfer de fișiere , care funcționează în ambele direcții (PC Android). Un instrument extrem de funcțional.
Descărcați codul QR TeamViewer pentru telecomandă Dezvoltator: TeamViewer Preț: gratuit

3- Partajarea fișierelor între televizorul PC

În cazul televizoarelor, ceea ce vom dori în principal să împărtășim vor fi videoclipuri, dar și imagini și muzică. Dacă nu avem un Smart TV putem căuta castane în diferite moduri:

  • Cu un TV Box : TV Box-urile sunt cel mai simplu mod de a partaja fișiere între orice dispozitiv de acasă și televizor prin WiFi . Un TV Box este un dispozitiv care transformă televizorul nostru „prost” într-un televizor inteligent cu toate legile. Este suficient să conectăm TV Box la intrarea HDMI a televizorului nostru și ne putem bucura de un sistem Android complet cu tot ceea ce presupune acest lucru (nenumărate aplicații pentru a partaja fișiere sau pentru a viziona seriale și filme în streaming etc.).
  • Prin intermediul consolei de jocuri : Consolele precum PS3, PS4 sau Xbox oferă compatibilitate DLNA, ceea ce înseamnă că putem instala aplicații precum PLEX din PlayStation Store (sau din magazinul Microsoft). În acest fel, consola noastră de jocuri poate deveni un fel de Chromecast către care puteți trimite conținut de pe un PC sau un terminal mobil într-un mod foarte confortabil.
  • Raspberry : O altă opțiune este să folosiți un Raspberry ca server media și să îl conectați la televizor folosind un cablu HDMI. Raspberrys sunt computere mici de mărimea unui pachet de țigări și pot fi configurate pentru o mie și una de scopuri . Una dintre ele (și cea mai obișnuită) este transformarea acestuia într-un server video și muzical.

4- Partajarea fișierelor între un dispozitiv Android TV

Conexiunea dintre un televizor și o tabletă sau mobil Android poate fi realizată și în diferite moduri:

  • Dacă avem un Smart TV : majoritatea televizoarelor inteligente oferă compatibilitate DLNA sau au Chromecast încorporat. În acest caz, este suficient să avem telefonul mobil și televizorul conectat la aceeași rețea Wi-Fi pentru a putea trimite fișiere și a le vizualiza pe marele ecran. Pentru aceasta, este suficient să împărtășim videoclipurile sau sunetul care ne interesează sau putem instala și una dintre aceste aplicații pentru a partaja fișiere prin DLNA pe Android-ul nostru .
  • Dacă nu avem un Smart TV : în acest caz va trebui să ne dăm seama puțin mai mult. Putem cumpăra un Chromecast, astfel încât televizorul să poată primi conținut prin Wi-Fi sau să folosească un Android TV Box sau chiar să conecteze telefonul la televizor direct prin cablu. Puteți găsi mai multe informații în postarea „ Cum să conectați un telefon Android la TV: 7 metode care funcționează ”.

5- Partajarea fișierelor prin Shareport

De câțiva ani acum, amplificatoarele / repetitoarele WiFi aduc de obicei o mică adăugare și este posibilitatea de a crea un nor mic în casa dvs. prin conectarea unui dispozitiv de stocare prin USB. În cazul meu, am cumpărat D-Link Mobile Companion acum câțiva ani. Aveam nevoie să amplific semnalul WiFi în sufragerie și am crezut că aș putea folosi o jucărie din acestea. Nici nu a fost atât de scump (în jur de 60 de euro aprox.), Așa că mi-am încercat norocul. Până în prezent și după ce mi-am tras părul ore întregi (de mai multe ori) nu a venit încă momentul în care am reușit să-l fac să funcționeze. Funcționează (și dacă nu puteți vedea părerile oamenilor de pe Amazon ), dar nu se înțelege cu mine ... Dacă cineva vrea să-și încerce norocul, îl las la jumătate de preț ... XD

D-Link: Te iubesc și te urăsc în egală măsură

6- Partajarea fișierelor în Google Drive / Dropbox / One Drive

Economisesc pentru ultima, probabil cea mai ușoară și mai intuitivă metodă de partajare a fișierelor dintre toate: serviciile cloud online . Avantajul acestor servicii este că le puteți accesa prin internet (nu este necesar să fiți conectat la aceeași rețea) și că sunt foarte ușor de utilizat. Dezavantajul: securitatea informațiilor.

Nu înseamnă că îți vei pierde fișierele, dar trebuie să fii clar că confidențialitatea datelor tale poate să nu fie atât de puternică pe cât crezi. Dacă ar trebui să aleg oricare dintre aceste servicii de stocare, aș alege cu siguranță Google Drive, deoarece trebuie doar să ai un cont Gmail și de acolo totul este gata.

Îl puteți accesa din browser, puteți copia și muta fișiere doar glisându-le și aduce, de asemenea, un editor de text, imagini și multe altele pentru a modifica fișierele pe care le încărcați online. Dropbox, pe de altă parte, are o sincronizare nu foarte intuitivă și, de obicei, generează probleme cu utilizatorul rețelei noastre dacă lucrăm cu echipele companiei (vă spun asta din propria experiență).

Îmi veți spune că este mai ușor decât să trageți și să descărcați fișiere de oriunde în lume (cu o conexiune la internet, desigur)

După cum puteți vedea, există nenumărate dispozitive, aplicații și mecanisme la dispoziția dvs. pentru a reda sau transfera fișiere între orice dispozitiv „inteligent”. Acestea sunt cele pe care le folosesc și le știu de obicei, dar sunt multe altele . Cunoști altele care merită?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .