Realme X2 în analiză, un telefon mobil cu 8 GB RAM și cameră de 64 MP

Realme este un brand de telefonie mobilă pe care multe mass-media l-au clasificat deja drept „succesorul Xiaomi”. În ultima perioadă câștigă popularitate datorită terminalelor sale de nivel mediu: preț foarte bun și specificații puternice ale celor mai suculente. În recenzia de astăzi vorbim despre unul dintre cele mai reușite smartphone-uri de până acum, Realme X2 .

Înainte de a începe, trebuie să ne amintim că Realme nu este un străin de nicăieri, de fapt, managerii săi (BBK Electronics) sunt aceiași care fabrică prestigioasele Oppo, Vivo și OnePlus de ani de zile. Prin urmare, nu sunt tocmai noi. Realme X2 este una dintre cele mai recente propuneri ale sale de a arunca cea mai solicitantă gamă medie cu un dispozitiv încărcat cu bune intenții.

Recenzie Realme X2: ecran Super AMOLED, Snapdragon 730 și un sistem cu 4 camere

Înainte de a intra în făină, este important să menționăm că există deja o versiune îmbunătățită a acestui terminal, Realme X2 Pro , cu un cip mai puternic. Prin urmare, dacă vedem că acest smartphone se încadrează puțin, putem oricând să facem un salt și să trecem la pasul următor.

Proiectare și afișare

În ceea ce privește ecranul, Realme X2 echipează un Super AMOLED de 6,4 inci cu sticlă curbată 2.5D, rezoluție FullHD + (2340x1080p) și o densitate ridicată a pixelilor de 403 ppi. Toate acestea protejate de o sticlă Corning Gorilla Glass 5 și o crestătură situată în partea superioară pentru a adăposti camera și pentru a lăsa o suprafață utilă fără margini de 85%.

Designul este un alt aspect dintre cele mai izbitoare și este că, pe lângă faptul că este un terminal foarte plăcut la nivel vizual datorită carcasei sale din sticlă lucioasă și a cadrelor metalice, este mult mai subțire și mai confortabil de ținut decât omologul său mai puternic, Realme X2 Pro. Cu siguranță un aspect premium pe care mulți îl vor aprecia. Are dimensiuni de 75,4 x 156,8 x 8,4 mm și o greutate de 188 de grame.

Puterea și performanța

Terminalul montează un SoC Qualcomm Snapdragon 730 Octa Core care rulează la 2,2 GHz, 8 GB de memorie RAM LPDDR4X , GPU Adreno 618 și un spațiu de stocare intern de 128 GB, extensibil prin card SD. Sistemul de operare este Android 9.0 cu strat de personalizare ColorOS 6.0.

La nivel de performanță, găsim un dispozitiv capabil să deplaseze aplicații grele fără a pierde fluiditatea. Acum, dacă ceea ce căutăm este un mobil pentru jucători, ar fi mai rezonabil să ne îndreptăm privirea spre versiunea Pro a terminalului. În orice caz, performanța sa este mai mult decât excepțională, cu un rezultat de benchmarking în Antutu de 256.000 de puncte , o cifră la care foarte puține telefoane mobile de nivel mediu se pot apropia.

Camera și bateria

Acum mergem la un alt punct interesant al acestui terminal, camera sa. Aici producătorul a optat pentru un sistem de 4 camere în aranjament vertical cu un obiectiv principal de 64MP fabricat de Samsung, cu diafragmă f / 1,8 și o dimensiune a pixelilor de 0,80 µm. Acesta este însoțit de un obiectiv grandangular de 8MP cu diafragmă f / 2,25 (1,12 µm), un obiectiv macro de 2MP cu diafragmă f / 2,4 (1,75 µm) și un obiectiv de adâncime de 2MP cu diafragmă f / 2,4 (1,75 µm). . Toate cu înregistrare video 4K la 30 fps și 960 fps cu mișcare lentă cu mișcare lentă. Pe scurt, o cameră foto bună, cu un nivel bun de detaliu, focalizare rapidă și fotografii luminoase.

În ceea ce privește bateria, găsim o baterie polimerică de 4.000 mAh cu o încărcare rapidă de 30W 4.0, care oferă o autonomie de aproximativ o zi și jumătate, ceva destul de obișnuit în acest tip de terminale curente mid-range, ceea ce este de apreciat. . În acest sens, nu vom avea probleme de teamă să nu rămânem fără baterie la jumătatea zilei.

Conectivitate

Realme X2 are WiFi dual-band 802.11ac MIMO WiFi (2,4 GHz + 5 GHz), Bluetooth 5.0 de putere redusă, port USB Type-C cu funcție USB On-The-Go și slot Dual SIM (nano + nano). De asemenea, oferă conectivitate NFC , VoLTE și are o mufă pentru căști de 3,5 mm.

Preț și disponibilitate

În prezent, putem obține un Realme X2 în versiunea sa de 8 GB + 128 GB la un preț de aproximativ 282 de euro pe Amazon . În cazul Realme X2 Pro echipat cu Snapdragon 855 și 8GB + 256GB, acesta este disponibil la un preț mai mare de aproximativ 449 euro mai mult sau mai puțin.

În linii generale și după ce am văzut răchitele care alcătuiesc acest Realme X2, este dificil să nu îl recomandăm: o cameră foto bună, o performanță peste medie și un design care nu are nimic de invidiat cel mai bun din cea mai premium gamă medie. Aici puteți vedea experiența pe care producătorul a dezvoltat-o ​​cu celelalte mărci ale sale (OnePlus, Oppo) și, deși numai timpul ne va spune dacă reușește să smulgă tronul de la Xiaomi, adevărul este că nu îi lipsesc elemente pentru a concura cu bine actualul gigant asiatic.

Amazon | Cumpărați Realme X2

Amazon | Cumpărați Realme X2 Pro

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .