Adăugați o imprimantă de rețea - Android fericit

Dacă lucrați într-o rețea locală, cum ar fi un birou, și aveți mai multe imprimante de la care să imprimați la un moment dat, va trebui să configurați o nouă imprimantă pe computer.

Rețineți că o imprimantă partajată în rețea poate fi configurată în 3 moduri diferite și, în fiecare caz, pașii de urmat pentru a adăuga imprimanta la lista dvs. vor fi diferiți. Înainte de a încerca să adăugați imprimanta la brava, aflați cum este configurată:

  • Imprimanta conectată direct la mufa de rețea.
  • Imprimantă configurată pe un server de imprimare.
  • Imprimantă partajată de pe alt computer.

Imprimantă conectată direct la rețea (TCP / IP)

În acest caz, imprimanta este conectată direct la o priză de rețea și are o adresă IP atribuită. Pentru a adăuga acest tip de imprimante la computer, va trebui să știți care este adresa IP a imprimantei și driverele acesteia .

Cum pot afla care este adresa IP a imprimantei?

Întrebați tehnicianul care a instalat imprimanta sau găsiți un coleg care are deja imprimanta instalată. Pe computerul partenerului dvs., din « Start» -> »Dispozitive și imprimante» selectați imprimanta cu butonul din dreapta și faceți clic pe „ Proprietăți imprimantă ”. Se va deschide o fereastră nouă. Din fila „ porturi ” , căutați linia care are caseta de selectare marcată:

În cazul imaginii, adresa IP a imprimantei este 172.31.50.89.

Cum obțin driverele de imprimantă?

Puteți descărca driverele pentru orice imprimantă de pe site-ul web al producătorului. Căutați pe Google driverele care indică marca și modelul exact și accesați pagina producătorului pentru a le descărca. Nu vă lăsați păcăliți de alte pagini care nu sunt cele ale producătorului însuși, deoarece multe dintre aceste site-uri web vă vor cere ceva în schimbul șoferilor (își vor instala propriul program sau vor solicita bani în schimbul șoferului și nimic din toate acestea nu este cu adevărat necesar) .

Cum instalez imprimanta?

Acum că aveți driverele și știți ce este IP-ul, primul lucru de făcut este să lansați pachetul de instalare a driverului. Dacă driverele descărcate intră într-un fișier executabil (.exe), rulați doar pachetul driverului și acesta vă va ghida în instalarea imprimantei.

Dacă nu aveți pachetul de instalare și ați descărcat driverele „bareback”, trebuie să efectuați instalarea manual:

Din butonul Start, accesați „ Dispozitive și imprimante ”.

Adăugați o imprimantă ”.

Selectați „ Adăugați o imprimantă de rețea, fără fir sau Bluetooth ” -> „ Imprimanta nu este în listă ”, apoi „ Adăugați o imprimantă prin adresa TCP / IP sau numele gazdei ” și „ Următorul ”.

În fereastra următoare trebuie să indicați că tipul de dispozitiv este „ Dispozitiv TCP / IP ” și în numele gazdei sau adresa IP scrieți adresa IP a imprimantei (în imaginea de mai jos se citește 192.168.10.72, dar în cazul dvs. trebuie să puneți adresa IP a imprimantei pe care doriți să o instalați).

Faceți clic pe „ Următorul ” și sistemul va încerca să localizeze imprimanta. Apoi vă va cere să instalați driverele de imprimantă. Căutați driverul de imprimantă: este un fișier .inf și îl veți găsi în folderul de drivere pe care l-ați descărcat de pe pagina producătorului.

Selectați driverul și driverele pentru imprimanta dvs. vor fi instalate. Faceți clic pe „ Următorul ” și „ Finalizare ” pentru a finaliza instalarea. Sistemul vă va întreba dacă doriți ca această nouă imprimantă să fie imprimanta implicită. Spuneți-i da dacă aceasta este imprimanta pe care o veți folosi în mod implicit.

Imprimantă suspendată de un server de imprimare

Acesta este cel mai simplu caz la adăugarea unei imprimante de rețea. Imprimanta în cauză este configurată pe un server de imprimare și gestionată de acolo. Aceasta înseamnă că imprimanta are deja instalate driverele corespunzătoare și trebuie doar să o adăugați la computer și gata. Cum o facem?

Din „ Start ” -> „ Dispozitive și imprimante ” accesați „ Adăugați o imprimantă ”. Selectați „ Adăugați o imprimantă de rețea, fără fir sau Bluetooth ” -> „ Imprimanta nu este în listă ”.

Scrieți numele serverului și numele imprimantei în același format indicat în imagine, începând cu „\\” pentru a se referi la server și mai târziu incluzând „\” pentru a indica imprimanta care atârnă de acesta.

Apăsați Următorul și imprimanta va fi adăugată automat la lista dvs.

Imprimantă partajată de pe alt computer

Pentru a adăuga o imprimantă conectată la un alt computer, trebuie să urmați aceiași pași ca atunci când adăugați o imprimantă care se blochează de pe un server, dar în loc să indicați numele serverului trebuie să menționați numele computerului sau IP-ul acestuia și numele imprimanta. De exemplu, \\ pcmaite \ HP LaserJet 1600. În acest caz, expertul de instalare vă va cere să instalați driverele de imprimantă (fișier * .inf), deci amintiți-vă că trebuie să aveți la îndemână pentru a finaliza instalarea cu succes. De asemenea, rețineți că imprimanta trebuie să fie în modul partajat de la computerul la care este conectată, dacă nu, va fi inutil dacă încercăm să o adăugăm.

Acesta este un ghid de bază pentru a adăuga o imprimantă de rețea la un computer, dar din experiență vă spun că fiecare rețea și fiecare companie este o lume și există multe variante și mici detalii care pot fi diferite în procesul de instalare, deși pentru a ne face una ideea de bază cred că este un început bun.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .