Analiza Dragon Ball Z: Kakarot (PS4) - Android fericit

Într-o măsură mai mare sau mai mică, jocurile Dragon Ball au fost întotdeauna orientate către lupta pură. Da, avem jocuri de strategie care ieșesc puțin din cutie, cum ar fi Super Dragon Ball Heroes , dar cu excepția saga GBA Legacy of Goku și MMORPG Dragon Ball Online - acesta din urmă nu a ajuns niciodată în Occident - nu am avut niciodată un Titlu RPG Dragon Ball potrivit pentru consolele video desktop. Până când a sosit Dragon Ball Z: Kakarot .

Dragon Ball Z: Kakarot, o gură de aer proaspăt care deschide căi noi și promițătoare în cadrul francizei

Jocul este dezvoltat de CyberConnect2, un studio care a livrat mai mult decât titluri notabile în saga Ultimate Ninja Storm din Naruto, o cvadrilogie care a exploatat cu înțelepciune tradiția seriei prin combinarea inevitabilelor lupte din care se hrănesc aceste tipuri de jocuri. cu elemente RPG mici și cinematografii extrem de fidele cu manga care în unele cazuri au fost chiar mai spectaculoase decât în ​​anime în sine.

Prin urmare, așteptările au fost foarte mari. Dacă analizăm Dragon Ball Z: Kakarot ca o continuare a furtunii Ninja a lui Naruto, putem vedea o evoluție destul de clară. Pe de o parte , factorul RPG a fost îmbunătățit , inclusiv hărți care nu sunt lume deschisă, deși sunt cu adevărat extinse. Și, pe de altă parte, secțiunea de luptă a fost ușurată , cu controale simplificate care încearcă să ne facă să înțelegem că luptele nu sunt cel mai important lucru în acest joc.

Și care este atunci cel mai important lucru la DBZ: Kakarot? Intriga. Da, cu siguranță sunteți la înălțimea bilelor de dragon pentru a retrăi din nou aceeași poveste veche: Raditz, sosirea lui Vegeta pe Pământ, călătoria la Namek, Freeza etc. situații care au fost exploatate până la greață în sutele de jocuri anterioare legate de opera lui Akira Toriyama.

Dragostea pentru mici detalii

În acele titluri povestea nu era altceva decât o scuză vehiculată pentru a înlănțui o luptă la alta, dar aici este esența jocului. Cu cât o asumăm mai repede, cu atât mai bine: ceea ce este cu adevărat important nu este cât de priceput poți învinge ticălosul de serviciu. Ceea ce te va face cu adevărat legat de DBZ: Kakarot este calea către acel moment cheie din istorie.  Goku îl învață pe fiul său să pescuiască, călare pe norul Kinton, Son Gohan încercând să nu fie mâncat de un dinozaur, Piccolo luptându-se cu un Gohan transformat într-o maimuță uriașă și distrugând luna în fața unui astfel de pericol de mers și așa mai departe.

Toate acestea capătă o pondere mult mai relevantă grație cinematicii incredibile cu care se scaldă cursul istoriei. Aici vedem plăcile bune pe care băieții de la CyberConnect2 le-au achiziționat cu titlurile Naruto, de această dată lăsând deoparte obișnuitele „Quick Time Events” pentru a se concentra asupra spectaculosității. Povestea se întinde pe toată Dragon Ball Z, de la sosirea lui Raditz până la Boo Saga, așa că există o mulțime de momente de reținut. Coloana sonoră, cu piese clasice direct din anime, vâslește, de asemenea, în aceeași direcție, concepută pentru a trezi partea nostalgică a ventilatorului de-a lungul vieții.

Primul mare RPG Dragon Ball

Factorul RPG este reprezentat de colectarea de globuri colorate și obiecte împrăștiate pe hărți, ceea ce ne va ajuta să ne dezvoltăm arborele tehnicilor și abilităților. La fel, va trebui să obținem și Emblemele Sufletului , câteva jetoane care reprezintă majoritatea personajelor secundare din manga și pe care trebuie să le plasăm pe zidurile comunității pentru a obține bonusuri care ne vor ajuta să ne creștem ki, sănătatea, apărarea și alte variabile. Unele embleme care, în funcție de modul în care le folosim, ne vor oferi unele bonusuri sau altele.

Toate aceste îmbunătățiri vor fi realizate prin lovirea scenariilor și efectuarea de misiuni secundare, care, deși nu sunt prea complicate, ne ajută să îmbunătățim experiența captivantă a jocului. Pe parcurs vom întâlni, de asemenea, o mulțime de NPC-uri și locuri din primii ani ai Dragon Ball, cum ar fi turnul Panglică Roșie sau broasca țestoasă prietenoasă Mutenroshi.

Lupte foarte spectaculoase, dar cu controale foarte elementare

Luptele, deși au controale foarte simple - asemănătoare cu cele ale jignitei Forțe Jump -, sunt destul de recunoscătoare și, deși nu sunt la fel de tehnice ca în alte titluri din saga, își îndeplinesc perfect misiunea . Este, de asemenea, adevărat că uneori putem găsi anumite probleme ale camerei, cu unghiuri puțin ciudate în care ne este greu să urmăm acțiunea, dar, în termeni generali, este o mică estompare într-un set mai mult decât satisfăcător.

Nota finală: 8,5 / 10

Pe scurt, ne confruntăm cu primul mare RPG Dragon Ball pentru console desktop, cu peste 80 de ore de distracție. Un adevărat deliciu pentru nostalgicul seriei Toriyama, care, deși este oarecum simplist în luptă, este una dintre cele mai bune modalități de a reînvia cele mai puternice saga ale francizei, datorită interesului atent pentru detalii arătat de dezvoltatorul său , CyvberConnect2 și pe care nu le văzusem în jocurile anterioare Dragon Ball. O aventură extrem de recomandată.

Jocul perfect pentru o zi ploioasă.

Amazon | Cumpărați Dragon Ball Z: Kakarot (PS4)

Amazon | Cumpărați Dragon Ball Z: Kakarot (Xbox One)

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .