Cum să trimiteți imagini necomprimate pe WhatsApp, Telegram și Messenger

Aplicațiile de mesagerie au fost întotdeauna folosite ca instrumente de chat, dar sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a schimba documente multimedia. Problema este că aplicații precum WhatsApp sau Telegram comprimă fotografii și imagini astfel încât consumul de date să fie mai mic. Ceva care are mult sens pe de altă parte.

Dacă dorim să trimitem o imagine în rezoluția sa originală , fără a pierde un pic de calitate, o putem face și noi, dar pentru aceasta va trebui să creăm un mic subterfugiu. Trucul este simplu: tot ce trebuie să faceți este să „păcăliți” sistemul să creadă că ceea ce trimiteți nu este o imagine, ci un alt tip de fișier.

Cum să trimiteți imagini necomprimate pe WhatsApp

În mod implicit, WhatsApp comprimă toate imaginile cu 50%, pe lângă reducerea rezoluției acestora. Pentru a trimite o imagine necomprimată în formatul original, așa cum apare în galeria de imagini a telefonului mobil, trebuie să urmăm pașii următori.

  • Deschidem WhatsApp și intrăm în chat-ul persoanei căreia dorim să îi trimitem fotografia necomprimată.
  • Facem clic pe pictograma clipului și, în loc să selectăm „ Galerie ”, alegem opțiunea „ Document ”.
  • Căutăm imaginea pe care dorim să o trimitem contactului și facem clic pe butonul „ Trimite ”.

În acest fel, vom vedea că fotografia este trimisă în chat și apare fără miniatura tipică sau imaginea de previzualizare, ca și cum ar fi un document (ZIP, PDF, Word). Când destinatarul descarcă imaginea, acesta își va menține calitățile originale, ocolind filtrul de compresie pe care WhatsApp îl aplică tuturor fotografiilor dvs.

Cum să trimiteți imagini prin Telegram fără a pierde calitatea

Când trimitem o fotografie prin Telegram, aplicația convertește imaginea la o dimensiune maximă de 1280 × 1280 și aplică un raport de compresie de 87%.

Pentru a trece peste această limită în Telegram, procesul de urmat este același ca în WhatsApp. Cu toate acestea, versiunea pentru desktop a Telegram pentru PC oferă un avantaj, și anume că ne oferă opțiunea de a trimite fotografia direct fără comprimare.

  • Selectăm imaginea pe care dorim să o trimitem și o tragem în chat-ul Telegram pe care îl avem deschis cu destinatarul.
  • Vom vedea cum apar 2 opțiuni: „ Trimite-le fără compresie ” (trimite-le fără compresie) și „ Trimite-le rapid ” (trimite-le rapid). Lăsăm fișierul în prima grilă („Trimiteți-le fără compresie”).

Dacă folosim versiunea mobilă a telegrama , ar fi suficient să faceți clic pe pictograma clip, faceți clic pe „ Fișier “ și selectați imaginea. Astfel, va fi trimis ca un document obișnuit și, prin urmare, fără nici o comprimare sau pierdere de calitate.

Din punct de vedere vizual, este foarte ușor de distins: dacă imaginea a fost trimisă necomprimată, aceasta va apărea cu o miniatură și numele fișierului. Dacă a fost comprimată, va apărea întreaga imagine. Putem vedea diferența în captura de ecran de mai jos.

Când trimitem o imagine necomprimată, dimensiunea maximă pe care o acceptă aplicația este de 1,5 GB, după cum confirmă însăși Telegram în acest thread Twitter.

Nu sunt sigur despre trimiterea imaginilor ca imagini, dar dacă le trimiteți ca fișiere, cred că respectă limita de 1,5 GB și nu se comprimă. Voi întreba membrii echipei despre trimiterea lucrurilor ca imagini.

- Telegram Messenger (@telegram) 1 august 2019

Cum să trimiteți fotografii necomprimate pe Facebook Messenger

Dacă avem aplicația Messenger instalată și actualizată pe mobil putem trimite imagini necomprimate în rezoluții de până la 4K (4096 x 4096 pixeli). Aceasta este o caracteristică care a fost încorporată în actualizarea din noiembrie 2017 și, de atunci, putem trimite fotografii fără să ne facem griji cu privire la aceste tipuri de probleme.

Oricum, dacă vrem să trimitem o imagine într-o rezoluție mai mare de 4K (ceva puțin probabil, dar posibil) o putem face și noi.

  • Deschidem Facebook din browserul web și afișăm chatul lateral.
  • În conversația chat, faceți clic pe pictograma clip și selectați imaginea pe care dorim să o trimitem.

Dacă dorim să trimitem imagini fără a pierde un pic din calitate, putem folosi și alte alternative, precum Google Drive, Dropbox sau Google Photos. Dar dacă nu vrem să ne îndepărtăm prea mult de aplicația noastră de mesagerie noptieră, acesta este cel mai simplu și mai rapid mod de ao face.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .