10 moduri excelente de a refolosi vechiul stick USB - Android fericit

O memorie USB poate avea utilizări infinite. Dacă am cumpărat un pendrive nou și nu știm ce să facem cu acel USB vechi pe care l-am stocat în sertar, îl putem folosi oricând pentru a transporta un antivirus portabil. Dar aceasta este doar una dintre multele idei pe care le putem pune în practică la orice lucru cu puțină ingeniozitate.

În continuare, trecem în revistă câteva utilitare foarte interesante pentru a refolosi și a da viață vechiului nostru pendrive. Rămâneți până la sfârșitul postării, deoarece unele dintre aceste idei cu siguranță nu sunt irosite. Sa mergem acolo!

1- Folosiți o memorie USB ca cheie de securitate

Dacă vrem să ne protejăm computerul și să împiedicăm accesul oricui fără permisiunea noastră, putem folosi un instrument precum Predator . Odată ce l-am descărcat și instalat, aplicația ne va cere să introducem o unitate USB pentru a crea o anumită cheie care va fi utilizată pentru deblocarea computerului.

Astfel, la fiecare 30 de secunde Predator va analiza sistemul nostru și dacă detectează că USB-ul nu este conectat la computer, îl va bloca automat, prevenind orice acces neautorizat.

2- Creați o unitate de instalare a aplicației

Dacă avem un anumit număr de programe pe care le instalăm în mod regulat pe mai multe computere sau în mod recurent, probabil vom putea obține o mulțime de la un instrument precum Ninite .

Cu acest utilitar putem crea un singur fișier de instalare care conține toate aplicațiile noastre cele mai comune , astfel încât să le putem instala cu ușurință dintr-o singură dată. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să selectăm programele care ne interesează, să mutăm Ninite pe o unitate flash USB și să o conectăm la orice computer pentru a instala toate acele aplicații ușor și confortabil.

3- Creați un USB pentru a reseta parolele

Dacă folosim un cont local pentru a accesa Windows 10, este posibil să uităm parola la un moment dat. Cine nu sa întâmplat vreodată? Dacă sunteți unul dintre acei oameni uitați din viață, nu este niciodată o idee rea să aveți la îndemână o resetare a parolei USB. Astfel, dacă într-o zi uităm de cheia de acces, putem conecta pur și simplu USB-ul, iar sistemul ne va permite să schimbăm parola pentru una nouă. Toate acestea fără a fi nevoie să indicați care a fost codul de acces anterior.

Pentru a crea unul dintre aceste dispozitive în Windows 10, deschideți Cortana și tastați „ Panou de control ”. În panoul de control navigați la „ Conturi utilizator -> Conturi utilizator ”. În meniul lateral selectați „ Creați un disc pentru a reseta parola ” și urmați instrucțiunile.

4- Creați un disc de reparare

Dacă aveți un stick USB pe care nu îl mai folosiți, îl puteți converti într-o unitate de diagnosticare și reparare cu instrumente care vă permit să testați memoria, partițiile de pe hard disk și multe altele.

Pentru a face acest lucru, descărcați pachetul de pornire Hiren și utilizați un program precum Rufus pentru a crea un USB bootabil cu fișierul .iso pe care tocmai l-ați descărcat. După ce ați terminat, porniți computerul de pe unitatea USB externă și selectați instrumentul pe care doriți să îl utilizați.

5- Folosiți-l ca unitate de rețea

Multe routere au o intrare USB. Putem folosi acel port pentru a conecta o unitate flash USB și a o folosi ca unitate de rețea.

În acest fel, dispozitivul și conținutul său vor fi accesibile de pe orice computer sau dispozitiv conectat la rețeaua noastră și îl putem folosi pentru a face copii ale fișierelor importante sau pentru a reda muzică, videoclipuri etc. de oriunde.

6- Transformă-l în Dead Drop

„Dead Drop” este o inițiativă culturală lansată de artistul berlinez Aram Bartholl care își propune să pună sub semnul întrebării spionajul pe internet, securitatea informațiilor și stocarea fișierelor în cloud.

Practic, Dead Drop constă în fixarea unei memorii USB cu ciment pe un perete din orașul tău . Scopul este de a putea împărtăși orice conținut complet offline și anonim, creând o rețea de partajare a fișierelor care nu este la îndemâna internetului.

7- Sistem de operare portabil

O altă utilizare destul de răspândită pentru stick-urile USB este utilizarea acestora ca o versiune portabilă a Linux-ului. Ceva care poate fi extraordinar pentru noi atunci când nu putem rula Windows și, astfel, să încărcăm Linux pe computer de pe USB și să eliminăm orice virus sau să facem o copie de rezervă a fișierelor importante stocate pe hard disk.

Pentru a instala o versiune „Live” de Linux pe un pendrive trebuie să descărcăm o aplicație numită Universal USB Installer , datorită căreia putem crea un USB bootabil cu Linux.

8- Folosiți pendrive-ul USB ca memorie RAM

Cei dintre voi care au un computer Windows 10 cu hardware ușor depășit vă pot folosi vechiul USB pentru a se dubla ca un plug-in pentru memoria RAM a computerului .

Tot ce trebuie să facem este să conectăm pendrive-ul la computer, să deschidem fișierul de explorare și să navigăm la „ Acest computer ”. Facem clic dreapta pe unitatea amovibilă, mergem la „ Proprietăți ” și mergem la fila „ReadyBoost”.

Odată activată această funcție, sistemul va folosi spațiul disponibil pe unitatea USB ca memorie virtuală , crescând viteza sistemului de operare și permițându-ne să rulăm anumite programe care altfel nu ar putea rula pe un computer vechi sau cu componente foarte scăzute. performanţă.

Dacă PC-ul dvs. este prea puternic, veți primi un mesaj ca acesta.

9- Server web portabil

Dacă sunteți dezvoltator web, cu siguranță veți avea propriul server local pe un computer pentru a putea testa aplicațiile sau paginile web pe care lucrați. Problema este că, dacă hardul nostru se deteriorează sau avem orice alt tip de problemă pe computerul nostru, riscăm să ne pierdem toată munca.

Crearea unui server web portabil pe o memorie USB poate fi excelentă pentru noi ca măsură de securitate, dar este, de asemenea, foarte util să putem testa aplicațiile noastre pe alte computere „din mers”. Ne putem crea propriul server web portabil pe un USB cu aplicații precum Server2Go sau XAMPP Launcher .

10- Criptează USB-ul și folosește-l pentru a stoca date sensibile

Dacă nu știm ce să facem cu vechiul nostru pendrive, îl putem cripta oricând și îl putem folosi pentru a salva datele private pe care dorim să le păstrăm cât mai secret. Pentru aceasta avem nevoie de o aplicație precum VeraCrypt, Bitlocker sau similar.

Odată ce aplicația este descărcată, urmați instrucțiunile foarte atent și mai presus de toate: nu uitați parola . Este singurul lucru care ne va permite să accesăm conținutul USB-ului.

În plus, putem oferi o nouă viață vechiului nostru USB folosindu-le ca album foto, ca bibliotecă de muzică offline, sau chiar să modificăm puțin și să personalizăm pendrive-ul astfel încât să aibă un aspect mult mai atractiv. Și ce spuneți, știți alte utilizări interesante pentru tipicul pendrive pe care l-am uitat în sertar de secole?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .