Cum să vă înscrieți pe lista Robinson: Adio spamului telefonic!

De câțiva ani nu am încetat să primesc apeluri comerciale . Publicitate telefonică în care îmi cer să-mi angajez serviciile într-un mod foarte insistent. De obicei aleg să nu ridic telefonul, dar asta servește doar pentru a-i face să sune sistematic și zilnic.

Singurul lucru care funcționează este să vorbești cu ei și să-i trimiți pentru un vânt proaspăt. Apoi încetează să te mai sune o vreme, deși acest lucru nu te scutește să te întorci să „scoți artileria grea” atunci când au o nouă ofertă. Ce se poate face pentru a opri acest tip de hărțuire telefonică?

Prima măsură: identificarea apelantului și blocarea numărului de companie

Primul pas pe care îl putem face în acest sens este să începemblochăm numerele de telefon care ne fac viața nefericită cu publicitatea. Acest lucru ne poate ajuta atunci când am primit deja un apel publicitar.

Putem continua un pas mai departe și putem instala un ID de apelant precum TrueCaller. Cu această aplicație, când primim un apel comercial, numele companiei va apărea pe ecran cu o etichetă spam. Astfel, putem bloca acel număr sau putem respinge direct apelul, chiar înainte de a ridica telefonul .

Această ultimă metodă este perfectă pentru a evita apelurile de la companiile de telefonie și altele asemenea, care folosesc un număr ascuns sau chiar numere de telefon diferite pentru a evita identificarea. Dar dacă ceea ce dorim este o soluție definitivă la problema spamului telefonic?

În acest caz, ceea ce trebuie să facem este să ne înregistrăm pe Lista Robinson .

Ce este Lista Robinson?

Lista Robinson este un fișier de excludere a publicității administrat de Asociația Spaniolă pentru Economie Digitală (ADIGITAL). Înscrierea în această listă este gratuită și începe să fie efectivă începând cu a treia lună după înregistrare. Funcționează atât cu apeluri telefonice, cât și cu e-mail, poștă sau alte mijloace.

Astfel, atunci când o companie urmează să desfășoare o campanie publicitară, trebuie să consulte Lista Robinson pentru a exclude persoanele înregistrate din aceasta - așa cum este indicat de Agenția spaniolă pentru protecția datelor.

Evitați să vă dați consimțământul: prevenirea este mai bună decât vindecarea

În principiu, teoria pare ușoară și cristalină. Dar trebuie să avem în vedere că acest lucru nu împiedică companiile cărora le-am dat consimțământul să ne bombardeze cu publicitate pe uscat, pe mare și pe aer.

În plus, companiile ne pot trimite și reclame prin e-mail, WhatsApp sau alte mijloace dacă există o relație contractuală anterioară și produsul sau serviciul promovat este similar.

În aceste situații, agentul de publicitate este obligat să ne ofere o modalitate directă de a nu mai primi acest tip de publicitate. De exemplu, dacă este un buletin informativ sau un buletin informativ, ar trebui să găsim un link pentru a vă dezabona în același e-mail comercial.

Cel mai bun lucru pentru a nu intra în aceste tipuri de jocuri este să evitați acordarea consimțământului pentru ca aceștia să folosească datele noastre în scopuri publicitare . Știi, când ne înscriem la un concurs, ofertă sau promoție. Sau când ne înscriem pentru un serviciu. Nu uitați să debifați întotdeauna caseta în care este solicitat consimțământul nostru pentru acest tip de activitate.

Cum să vă înscrieți pe lista Robinson și să nu mai primiți publicitate nedorită

Acestea fiind spuse, pașii pentru înregistrarea pe lista Robinson ar fi următorii:

  • Accesăm site-ul oficial al Listei Robinson.
  • Faceți clic pe butonul „ Înscrieți-vă pentru listă ”.

  • Selectăm „Arată spre mine ”.

  • Apoi, completăm formularul corespunzător cu datele noastre personale.
  • După finalizarea înregistrării, vom primi un e-mail pentru a activa contul . Este important să citim e-mailul și să facem clic pe linkul „ Confirmare e-mail ” pentru a continua procesul.

  • Acest link ne va duce la panoul nostru de control al listei Robinson. De aici putem adăuga adrese poștale, conturi de e-mail, numere de telefon și SMS .

Din acest moment, este doar o chestiune de a indica numărul de telefon în care nu dorim să fim deranjați din nou de publicitate și spam. Sistemul vă permite să atașați mai multe numere de telefon .

Odată ce ne-am adăugat numărul la Lista Robinson, vom vedea că un nou buton apare în panoul de gestionare, „ Revocare apel ”. De aici putem cere companiilor la care suntem deja clienți (sau am fost în trecut) să nu ne facă apeluri publicitare.

Acest lucru vine de obicei din perle pentru a evita toate acele apeluri de la vechile noastre companii de telefonie, care nu încetează să ne mai sune pentru a contracta din nou cu ele. Ei tind să fie foarte insistenți și personal sunt cei care mă deranjează cel mai mult.

Lista Robinson este respectată de majoritatea companiilor care fac telemarketing, astfel încât, cel puțin în Spania, astăzi este o formulă cu adevărat eficientă pentru a scăpa de acest tip de apeluri nedorite.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .