Cum se vede viteza Internetului pe bara de activități Windows 10

Când folosim computerul desktop și vedem că o pagină durează mult să se încarce, poate fi dificil de ghicit dacă este o problemă cu pagina în sine sau dacă conexiunea noastră la Internet pierde puterea. Un răspuns pe care îl putem obține cu ușurință dacă avem un contor mic care ne arată viteza conexiunii la internet pe care o primim în orice moment.

Pentru aceasta, există mai multe programe care adaugă un contor de viteză la bara de activități, chiar lângă ceas, astfel încât să îl avem întotdeauna în vedere. Unul dintre aceste utilitare se numește DU Meter, care este minunat, dar este un instrument plătit, așa că vom instala NetSpeedMonitor, care este complet gratuit și va face treaba pentru noi așa cum dorim.

Descărcați NetSpeedMonitor pentru Windows

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să descărcăm aplicația. Pentru a face acest lucru, intrăm în fișierul NetSpeedMonitor de pe site-ul web Softpedia ( AICI ) și facem clic pe butonul care spune „ Descărcați acum ”, așa cum vedem în captura de ecran de mai jos.

Aici vom avea posibilitatea de a descărca două versiuni diferite, una care spune „x86” și cealaltă care spune „x64”. Prima este opțiunea pe care trebuie să o alegem dacă avem instalată o versiune de Windows pe 32 de biți. Dacă avem o versiune pe 64 de biți, atunci vom alege a doua alternativă de descărcare.

Instaleaza programul

NetSpeedMonitor este un instrument care a fost conceput pentru a funcționa în Windows XP și Windows 7 și, prin urmare, dacă încercăm să îl instalăm pe un computer Windows 8 sau Windows 10, vom primi un mesaj de eroare atunci când încercăm să instalăm aplicația. Relaxează-te, nu se întâmplă nimic!

Pentru ao rezolva trebuie să facem clic dreapta pe fișierul de instalare și să introducem „ Proprietăți ”. Aici trecem la fila „ Compatibilitate ” și activăm caseta care spune „ Rulați acest program în modul de compatibilitate pentru ” și lăsați opțiunea care vine în mod implicit: „ Versiunea anterioară de Windows ”.

În cele din urmă, faceți clic pe „ Aplicați ” pentru a salva modificările și a lansa din nou instalarea. Acum da, programul se va instala fără nicio problemă.

Activați monitorul de viteză

Odată ce instalarea este finalizată va trebui să activăm contorul de viteză. Pentru a face acest lucru, plasăm mouse-ul pe bara de instrumente Windows și facem clic dreapta, selectând opțiunea „ Bara de instrumente -> NetSpeedMonitor ”.

Vom vedea automat cum începe să apară „buzzer” odată cu viteza de încărcare și descărcare, chiar lângă ceasul din colțul din dreapta jos al ecranului.

NetSpeedMonitor este un instrument complet gratuit și este menținut prin donații de la Paypal, așa că, dacă vă place aplicația și o folosiți bine, nu ezitați să contribuiți cu micul dvs. bob de nisip. Duminica fericita, prieteni!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .