De ce amintirile de 16 GB au doar 12 GB gratuit și 32 GB doar 27 GB?

Acest lucru atrage întotdeauna atenția. Cumpărați un smartphone cu un spațiu de stocare de 16 GB și când îl porniți vă dați seama că are de fapt doar 12 GB . La fel se întâmplă și cu telefoanele de 32 sau 64 GB, spațiul real pe care îl putem folosi este întotdeauna mai mic decât cel publicizat. Ce se întâmplă cu adevărat?

Avem 3 cauze pentru a explica această scădere misterioasă în GB-ul real al unei memorii de stocare

Acum vorbim despre memoria internă a telefoanelor mobile , dar acest lucru se întâmplă și cu orice pendrive, card SD, hard disk sau unitate de stocare. Să vedem care sunt motivele reale ale acestei scăderi de gigaocteți atunci când împingerea vine să se împingă ...

Sistemul de operare consumă spațiu de stocare

Este evident că atunci când instalăm un hard disk în computerul nostru sau când folosim un telefon mobil sau o tabletă, avem nevoie de un sistem de operare pentru a putea comunica cu dispozitivul, pentru a folosi aplicații etc.

Windows, Android, iOS, Linux și alte sisteme își ocupă, fără îndoială, spațiul corespunzător pe hard disk sau memoria internă a dispozitivului . Un spațiu pe care trebuie să-l scădem din numărul global de GB gratuit disponibil în terminalul nostru. În unele telefoane mobile, simplul fapt de a avea sistemul Android instalat poate ocupa până la 4 GB - în mod normal, acesta ocupă mult mai puțin, dar cheltuiala este acolo și merită luată în considerare.

Tipul acesta are alte tipuri de „probleme de stocare”

Diferența dintre calculul binar (real) și calculul zecimal

În general, producătorii de memorii de stocare și hard disk folosesc calculul zecimal pentru a exprima capacitatea unităților lor: 1GB = 1000MB . Acest lucru duce la erori, deoarece sistemele de operare precum Android, iOS sau Windows folosesc calcule binare pentru a măsura capacitatea de stocare: 1 GB = 1024 MB.

În acest fel, când se efectuează traducerea de la zecimal la binar, se pierd câteva GB „virtuale” pe parcurs. Pentru a ne face o idee despre spațiul de stocare real, trebuie să folosim următoarele modele de conversie:

În stânga avem valorile zecimale (8GB, 16GB, 32GB și 64GB), iar în dreapta, același rezultat în valori binare. Adică spațiul de stocare propriu-zis. Lucrurile se schimbă, nu?

Blocurile de memorie flash NAND ocupă, de asemenea, spațiu pe care nu îl putem folosi

Dispozitivele mobile, cum ar fi telefoanele, tabletele și unele laptopuri, utilizează memorie flash de tip eMMC și NAND ca suport de stocare intern. În cazul smartphone-urilor, utilizarea memoriilor flash NAND ajunge până la 99% din total.

Cu toate acestea, aceasta este un pic o problemă atunci când vine vorba de stocare. Datorită structurii și construcției lor, amintirile NAND nu pot asigura integritatea blocurilor de memorie. Acest lucru are ca rezultat generarea aleatorie de blocuri „corupte” , care ocupă un spațiu de stocare care nu poate fi utilizat în niciun alt scop. Ce dezamăgire, nu?

După cum puteți vedea, există mai multe cauze care fac ca spațiul real pe care îl putem folosi într-un telefon complet nou, într-un pendrive sau un hard disk extern achiziționat recent, să fie considerabil redus.

Personal, cel care mă deranjează cel mai mult este colocvialismul pe care producătorii îl folosesc pentru a se referi la concerte sau GB. Este un mod de a profita de limbaj pentru a-l face pe utilizator să creadă că cumpără ceva de o capacitate mai mare, atunci când de fapt nu este. 1 GB nu va fi niciodată de 1000 megabytes, oricare ar fi acestea.

Apropo, dacă doriți să eliberați spațiu intern pe Android prin transferarea unor aplicații pe cardul SD, aruncați o privire la această postare . Este interesant de spus destul!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .