Battery Guru, aplicație pentru a îmbunătăți performanța și sănătatea bateriei

Nu cu mult timp în urmă, dacă doreai să îmbunătățești consumul de baterie al smartphone-ului tău, trebuia să instalezi o aplicație precum Greenify cu care poți trimite aplicații pentru hibernare și astfel să reduci consumul de energie. În prezent, Android și-a optimizat „ecosistemul alimentar” într-o asemenea măsură încât nu mai este necesar să instalați niciun utilitar pentru a economisi bateria.

De aceea, de obicei, nu recomandăm instalarea de aplicații legate de economisirea bateriei - pentru aceasta este mai bine să activați economisirea automată a energiei -, deoarece ceea ce fac majoritatea instrumentelor de acest tip este închiderea aplicațiilor care funcționează în fundal . La început, aceasta poate părea o idee bună, deoarece astfel este posibil ca telefonul mobil să „risipească” mai puțină baterie pe termen scurt cu aplicații pe care nici măcar nu le folosim. Cu toate acestea, pe termen lung înseamnă mai mult consum. Motivul? Este nevoie de mult mai mult pentru ca telefonul să pornească o aplicație închisă decât să o mențină deschisă în fundal. Ce lucruri, nu?

Battery Guru este o aplicație care vă ajută să îmbunătățiți performanța bateriei dvs. Android

Cazul Battery Guru este destul de diferit și este că, în loc să încerce să închidă aplicațiile în stânga și în dreapta, sarcina sa este de a informa utilizatorul în cel mai relevant mod posibil. În acest fel, putem primi anumite sfaturi personalizate care ne vor ajuta să facem ca bateria mobilului sau tabletei noastre să aibă o viață mai sănătoasă, mai lungă și să ofere performanțe mai bune .

Descărcați QR-Code Battery Guru Dezvoltator: Paget96 Preț: Gratuit

Aplicația Battery Guru este dezvoltată de Paget96, unul dintre cei mai activi membri ai XDA Developers, și constă din 3 secțiuni bine diferențiate: să vedem în ce constă exact.

Informații

În această secțiune găsim date statistice ale bateriei, inclusiv procentul de încărcare / descărcare și timpul estimat de încărcare și descărcare completă. De asemenea, oferă alte informații relevante, cum ar fi vârful maxim și minim de miliamperi pe care îl primește bateria.

Alte date interesante sunt procentul de baterie care se încarcă la fiecare oră , precum și procentul de descărcare / oră. În același panou putem vedea și temperatura atinsă de baterie (un fapt foarte important pentru a evita deteriorarea cauzată de supraîncălzirea).

În fila informații vom găsi, de asemenea, un card cu înregistrările de încărcare, care ne vor ajuta să menținem sănătatea bateriei. Aceste registre sunt clasificate în 3 tipuri: „ Normal ”, „ Sănătos ” și „ Suprasarcină ”. Trebuie reamintit faptul că experții recomandă încărcarea bateriei la maximum 80% și, în același timp, evitați ca nivelul bateriei să nu scadă cel mult sub pragul de 20% (ideal ar fi să nu coborâți sub 40%, ci 20% % este, de asemenea, o opțiune rezonabilă).

Având în vedere acest lucru, dacă respectăm aceste cicluri de încărcare, aplicația va înregistra taxa ca „Sănătos” (sau sănătos în engleză). Dacă am depășit procentajele recomandate, aceasta va indica faptul că a fost o încărcare „normală”, iar dacă dispozitivul este încărcat la 100% va indica faptul că am „ suprasolicitat ” ( supraîncărcat în engleză). În acest fel, putem avea o viziune globală asupra grijii pe care o luăm cu bateria mică cu litiu a iubitului nostru smartphone și ne reglăm obiceiurile de încărcare în consecință .

În cele din urmă, în fila „Informații” vom găsi și un alt card în care este indicat timpul de somn profund al dispozitivului. „Somn profund” este starea în care se află terminalul atunci când consumă cel mai mic consum de energie posibil, iar durata acestuia afectează în mod direct economiile de baterie. Dacă un proces întrerupe faza de somn profund, bateria se descarcă mai repede și, în acest caz, este recomandabil să reporniți telefonul pentru a-l rezolva.

Protecţie

Din această secțiune putem ajusta pragurile minime și maxime ale temperaturii bateriei. Astfel, dacă dispozitivul atinge oricare dintre aceste praguri, vom primi un avertisment pentru a putea face ceva în legătură cu acesta (îndepărtați-l de sursa de căldură dacă temperatura este foarte ridicată sau dați o anumită căldură dacă este foarte rece).

În același mod, putem stabili, de asemenea, praguri de încărcare și descărcare, astfel încât sistemul să ne avertizeze când sunt depășite oricare dintre aceste limite. Acest lucru ne va facilita desfășurarea ciclurilor de încărcare sănătoase menționate mai sus de câteva paragrafe.

Pe lângă aceste două funcții, de aici putem activa și un memento care va fi declanșat atunci când aplicația detectează orice consum disproporționat de baterie .

Economizor de baterie personalizat

Ultima secțiune din Battery Guru este și mai interesantă dacă este posibil, deoarece ne permite să configurăm moduri personalizate de economisire a energiei.

  • Mod de noapte (modul Sleep) : Dezactivează unele funcții, astfel încât consumul să fie cât mai mic posibil (dezactivați Wi-Fi, Bluetooth, reduceți luminozitatea la 20%, anulați sunetul și vibrațiile). Este cel mai recomandat să economisiți bateria în timp ce dormim.
  • Mod de economisire : dezactivați Wi-Fi, Bluetooth și alte funcții pentru a economisi bateria. De asemenea, reduce luminozitatea la 40% și dezactivează ecranul automat la 15 secunde.
  • Mod personalizat (Mod propriu de economisire) : De aici putem realiza propria noastră setare personalizată de unde putem modifica setări precum Wi-Fi, Bluetooth, luminozitate și oprire automată a ecranului, sunet și vibrații. Cel mai bun mod dintre toate.

Pe scurt, Battery Guru este o aplicație excelentă pentru a economisi bateria „cu adevărat”, diferită de aplicațiile tipice care, în final, nu fac decât să creeze mai multe probleme decât rezolvă cu adevărat. Desigur, această aplicație nu ne va fi de nici un folos dacă nu monitorizăm datele pe care le colectează și acordăm atenție alertelor pe care ni le lansează. Aici factorul uman este esențial și de aceea este un instrument atât de puternic: ne arată informații care altfel ar fi imposibil de obținut și ne ajută să ne îmbunătățim obiceiurile și modul în care interacționăm cu dispozitivul nostru.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .