Cum se identifică toate dispozitivele dintr-o rețea WiFi - Android fericit

Acum câteva luni am explicat pașii pe care trebuie să-i urmăm dacă bănuim că un vecin ne fură semnalul WiFi din casa noastră. Metoda clasică constă practic în accesarea routerului din browser și verificarea dispozitivelor conectate. Este o sarcină destul de greoaie, pentru că trebuie să vă descurcați deconectând toate dispozitivele de la rețea și conectându-le unul câte unul pentru a afla ce adresă MAC (sau IP) corespunde fiecăruia.

În această dimineață, în timp ce rătăceam prin Google PlayStore, am descoperit o aplicație care simplifică mult acest proces de identificare: NetX (o puteți descărca făcând clic AICI ).

NetX este o aplicație pentru Android care face tracker-ul să funcționeze în rețeaua dvs. Odată descărcat și executat, identifică rețeaua la care sunteți conectat și face o căutare a tuturor computerelor, telefoanelor mobile, routerului etc. conectat la acesta . După efectuarea căutării, acesta vă arată adresa IP, MAC și producătorul fiecărui articol.

Avantajul acestei aplicații în comparație cu metoda clasică de urmărire este că odată ce am identificat unul dintre dispozitive îi putem da un nume . Deci vom ști întotdeauna ce este. În majoritatea cazurilor, nu vom avea nici o problemă în a cunoaște ce gadget sau dispozitiv este, deoarece vizualizarea numelui producătorului poate fi identificată imediat. Cu excepția cazului în care este laptopul sau mobilul vecinului dvs., caz în care veți ști deja ce să faceți (cum ar fi împiedicarea accesului lor la rețeaua dvs. prin filtrarea MAC).

NetX mai are, de asemenea, câteva utilitare, cum ar fi urmărirea porturilor elementelor conectate la rețeaua WiFi sau ping-le pentru a vedea timpii de răspuns și conectivitatea acestora .

De asemenea, are o altă funcție foarte curioasă și este că servește la auditarea conexiunii dispozitivului dvs. Android (trebuie doar să faceți clic pe „ Informații despre conexiune ”). Vă arată calitatea semnalului și încărcarea și descărcarea datelor. Pe scurt, chiar dacă este o aplicație mobilă simplă, NetX are suficiente funcționalități pentru a o utiliza în mod regulat în gestionarea și administrarea rețelei noastre de acasă.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .