Cum să joci jocuri pe PC pe Android cu Steam Link - Android fericit

Deși jocurile mobile nu sunt deloc rele, trebuie recunoscut faptul că jocurile pe PC se mută într-o altă ligă. Am putea spune că jocurile pentru telefoane mobile și tablete se adresează mai mult jucătorilor casual, în timp ce jucătorii optează pentru medii de nișă mai specializate (și, prin urmare, cu mai multă putere și tehnologie în spate). Ai visat vreodată zi în care vom putea juca dependențe bune cu jocurile noastre Steam preferate direct de pe mobil sau de pe TV Box ? Astăzi acest lucru este deja posibil datorită Steam Link.

Steam Link s-a născut în noiembrie 2015 ca un dispozitiv hardware destinat să aducă jocurile de platformă ale lui Valve pe orice ecran TV fără fir. Cu toate acestea, dispozitivul nu a avut prea mult succes și a fost întrerupt în 2018 pentru a urmări versiunea Steam Link în format de aplicație pentru dispozitive mobile.

Cum să trimiteți jocurile pe computer pe mobil, tabletă sau TV Box și să jucați în direct datorită Steam Link

Dinamica Steam Link este destul de simplă. Pe de o parte, avem un computer care se ocupă de rularea jocurilor și de punerea puterii de procesare pe masă. Dispozitivul Android, la rândul său, nu trebuie decât să se sincronizeze cu computerul și să primească toate aceste informații prin Wi-Fi. În acest fel, mobilul sau tableta în cauză trebuie doar să se asigure că are un gamepad configurat și o conexiune bună la Internet pentru a sprijini transmisia și că totul merge bine (în teorie).

Cerințe anterioare

Pentru a începe să ne jucăm jocurile Steam pe mobil, trebuie mai întâi să îndeplinim aceste cerințe.

  • Aveți instalat Steam pe computer (descărcați AICI ).
  • Instalați aplicația Steam Link pe dispozitivul Android (descărcați de pe Google Play AICI ).
  • Aveți un gamepad Bluetooth compatibil cu Android.
  • Aveți o conexiune bună la Internet.

Ca parte a pregătirilor inițiale, trebuie să ne asigurăm că avem Steam deschis pe computer și un controler wireless conectat la mobil sau tabletă de unde vom juca. La fel, este esențial ca atât terminalul Android, cât și computerul desktop să fie conectate la aceeași rețea Wi-Fi .

Configurare pas cu pas

Acum că avem toate cărțile pe masă, deschidem aplicația Steam Link pe Android și urmăm pașii următori pentru a sincroniza ambele dispozitive.

  • În primul ecran, faceți clic pe butonul „ Start ” pentru ca sistemul să caute alte dispozitive de rețea care au instalat Steam.
  • Dacă totul a decurs bine (amintiți-vă că ambele dispozitive trebuie să fie conectate la aceeași rețea Wi-Fi) vom vedea cum apare computerul nostru pe ecran. Facem clic pe el.

  • Notăm codul PIN care apare pe ecranul Android-ului nostru.

  • În mod automat, vom vedea cum în aplicația desktop Steam de pe computerul nostru apare un mesaj în care putem introduce codul PIN pe care tocmai l-am notat. Introducem codul PIN pentru ca sincronizarea să aibă loc.

  • În acest moment, Steam Link va rula un test de conexiune pe Android pentru a confirma că există suficientă lățime de bandă pentru a transmite în flux jocurile.

Dacă totul a decurs bine, ambele dispozitive vor fi sincronizate, iar ecranul Android va afișa interfața Steam în timp real. Astfel, folosind gamepad-ul pe care tocmai l-am asociat, putem merge la biblioteca noastră Steam și putem încărca oricare dintre jocurile pe care le avem la dispoziție.

Experiență de joc

Conceptul Steam Link pe hârtie este pur și simplu minunat. Dar când vine vorba de joc, nu tot ce străluceste este aur. După ce am testat mai multe jocuri, ne-am dat seama că unele nu sunt compatibile cu gamepad, așa că vom avea nevoie și de o tastatură și un mouse pentru a ne putea bucura de anumite titluri, deoarece dacă nu, jocul pur și simplu nu sarcină.

Dar aceasta nu este cea mai mare problemă. Marele obstacol al acestui instrument este întârzierea. O întârziere a controalelor și a salturilor de cadre care fac ca unele titluri să nu poată fi redate. Este necesar să aveți o conexiune foarte puternică care să susțină un astfel de trafic de date. Și dacă intenționăm să jucăm jocuri triple A, este mai bine să avem TV Box conectat prin cablu la rețea sau să fim lipiți de router, pentru că dacă nu, nu vom putea face multe.

În rest, dacă optăm pentru jocuri independente și titluri în care mecanica este mai importantă decât grafica, este posibil să găsim experiențe mult mai plăcute . A putea testa anumite titluri de pe PC pe ecranul televizorului din sufragerie este o bucurie, iar procesul de sincronizare a aplicației este cel mai simplu. Fără îndoială, Valve a dezvoltat o platformă interesantă, dar s-ar putea să fim la câțiva ani distanță de a putea profita 100% din avantajele acestui tip de serviciu. În orice caz, o aplicație esențială pe care oricine are Android TV ar trebui să o încerce măcar o dată (și să vadă dacă merită).

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .