Cum să ascunzi fișiere, aplicații, audio și fotografii pe Android - The Happy Android

Nimeni nu se îndoiește că telefoanele mobile au devenit doar o altă extensie a noastră. La fel ca în cazul computerelor desktop, folosim smartphone-urile și tabletele noastre pentru a stoca tot felul de informații personale. Nu vorbim doar despre detaliile noastre bancare, parolele pentru a accesa Facebook, Twitter sau WhatsApp, ci și despre informații sensibile precum documente și fotografii personale .

După cum spunem, smartphone-urile au devenit o extensie a noastră și, în multe cazuri, este chiar convenabil să ascundem anumite aplicații, fișiere sau fotografii pe care nu vrem să le vedem, de exemplu, nepotul nostru de 8 ani când vine să ne viziteze casa. Duminica dimineata.

Securitatea informațiilor și confidențialitatea devin din ce în ce mai esențiale pe dispozitivele mobile. Prin urmare, în tutorialul de astăzi trecem în revistă unele dintre cele mai eficiente metode de a ascunde fotografii, aplicații sau fișiere pe terminalul nostru Android, astfel încât nimeni să nu vadă că sunt acolo.

Cum se ascund fotografiile și videoclipurile

Deși există unele terminale care oferă opțiunea de a ascunde fișiere în mod nativ, în majoritatea dispozitivelor Android va trebui să folosim aplicații de la terți pentru a ascunde toate acele documente pe care nu vrem să le vadă nimeni altcineva.

În cazul fotografiilor și videoclipurilor, una dintre cele mai utilizate aplicații în acest scop este KeepSafe . Odată instalate putem configura fotografii, imagini și videoclipuri astfel încât acestea să dispară din galeriile și folderele noastre de imagini. Tot ce este în KeepSafe dispare din restul galeriilor, albumelor și aplicațiilor dispozitivului nostru.

Pe lângă această funcție foarte utilă, KeepSafe ne permite să adăugăm un nivel suplimentar de securitate, care împiedică pe oricine să acceseze aplicația, cu excepția cazului în care știe codul PIN de deblocare. De asemenea, încorporează alte funcții în versiunea sa premium: cum ar fi un cod PIN fals, jurnale de încercări de acces eșuate și un cloud unde putem stoca în siguranță fotografii și fișiere (această ultimă opțiune este gratuită).

Descărcați QR-Code Keepsafe Photo Vault: Ascundeți fotografiile în siguranță Dezvoltator: Keepsafe Preț: Gratuit

Cum se ascunde orice tip de fișier și se face invizibil

Într-un caz mai generalizat, cum ar fi fișiere (nu doar fotografii: de asemenea documente, pdf, foi de calcul etc.) putem folosi aplicația gratuită File Hide Expert , cunoscută și sub numele de Hide Expert ( Offtopic : sunt eu singurul care urăște numele?) „Spaniolizați” aplicațiile anglo-saxone? Nu este mai bine să le lăsați așa cum sunt, în loc să le dați nume de rahat?).

Pentru a ascunde orice tip de fișier pe Android cu această aplicație, trebuie doar să facem clic pe pictograma folderului din partea dreaptă sus și, ca explorator de fișiere, selectăm fișierele pe care dorim să le ascundem. Apoi faceți clic pe „ Ascundeți totul ”. Asa de usor.

File Hide Expert oferă, de asemenea, posibilitatea de a adăuga o parolă de acces. De bază dacă nu dorim ca nimeni să intre în File Hide Expert și să vadă toate documentele noastre „sensibile”.

Descărcați QR-Code Hide Expert Dezvoltator: Ascundeți aplicațiile Preț: Gratuit

Cum să ascunzi aplicații pe Android

Dacă aveți un dispozitiv Samsung, probabil că puteți ascunde aplicațiile în mod nativ. Pentru restul utilizatorilor de Android, putem ascunde toate acele PUA care sunt standard și pe care nu le putem șterge, sau alte aplicații de înaltă tensiune pe care nu vrem să le vadă nimeni altcineva, prin aplicații precum Nova Launcher .

Lansatorul Nova, printre funcționalitățile sale, are o opțiune care se apropie de părul nostru pentru a elimina orice aplicație dorită:

  • Să mergem la „ Nova Settings ”.
  • Faceți clic pe „ Aplicații ”.
  • Trecem la „ Ascunde aplicații ” și selectăm aplicațiile pe care dorim să nu le afișăm pe ecran.

Nova este un lansator excelent, dar din păcate funcția de ascundere este disponibilă doar în versiunea Prime a aplicației, deci necesită o plată prealabilă dacă dorim să folosim această funcționalitate în terminalul nostru.

Descărcați QR-Code Nova Launcher Dezvoltator: TeslaCoil Software Preț: Gratuit

Cum se ascund manual documentele

În cele din urmă, dacă mergem dincolo de instalarea oricărei aplicații suplimentare, putem preveni afișarea unui fișier în galeria noastră, în explorator sau în orice altă aplicație, făcând un mic truc.

Trebuie doar să folosim orice explorator de fișiere, să localizăm fișierul și să-l redenumim, adăugând un „.” (perioadă) la început . În acest fel, Android va sări peste fișier și va opri afișarea acestuia. Cu toate acestea, acest lucru nu împiedică accesul altcuiva, de exemplu prin conectarea dispozitivului la un computer.

După cum puteți vedea, există mai multe moduri de a ascunde și ascunde tot felul de documente și informații în Android. Care este preferata ta? Dacă doriți să aflați mai multe despre confidențialitatea pe Android, nu ezitați să aruncați o privire la tutorialul Cum se criptează un dispozitiv Android și cardul său SD.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .