Dragon Ball Super: Broly - Recenzie fără spoilere - Android fericit

Ei bine, asta e. După o așteptare mai mult decât lungă, noul film Dragon Ball a fost în cele din urmă lansat și mai mult sau mai puțin toate așteptările au fost îndeplinite. Și cel mai bun dintre toate, acesta bate recorduri la box office atât în ​​SUA, cât și în Spania și America de Sud, fiind deja cel mai mare film cu încasări din întreaga istorie a francizei. Se mai aștepta cineva? Se pare că în Japonia, care a experimentat întotdeauna un pic din tot ce s-a întâmplat în afara granițelor sale în acest sens, încep să deschidă ochii și mai mult de unul trebuie să-și tragă părul.

În orice caz, și concentrându-se asupra filmului în sine, Dragon Ball Super Broly este o gură de aer proaspăt în cel mai bun sens al cuvântului. Nu atât la nivel de complot - în adânc, ele redau istoria unor personaje existente, care se aflau în afara canonului oficial -, ci la nivel vizual și artistic. Filmul Broly este ușa de rămas bun pentru toate acele modele rigide și plastice de care suferim în ultimii 20 de ani, fiind reînnoit de noul supraveghetor de animație Naohiro Shintani.

Designuri mai puțin rigide și lupte mult mai dinamice din mâna marelui Naohiro Shintani

Desenele personajelor sunt mult mai curbate, cu mai puține straturi de umbrire și mult mai mult spațiu pentru expresivitate. Acest lucru face ca scenele liniștite să aibă o notă mai comică, iar luptele sunt mult mai emoționale, cu expresii de durere, furie sau bucurie împinse la limită în multe momente. La ani lumină distanță de ultimul lucru pe care l-am văzut în saga Tournament of Power din anime.

Și este faptul că arhitecții acestei invenții numite DBS: Broly ne da o luptă cu o mișcare aparat de fotografiat și dinamismul care depășește cu mult , care se vede în Bătălia de la zei și de Înviere F . În acest sens, putem spune în cele din urmă că Dragon Ball este aproape de ceea ce se așteaptă de la un anime din secolul 21, cu scene la înălțimea marelui shonen de luptă al momentului, cum ar fi One Punch Man sau My Hero Academia.

Deși mulți dintre animatorii implicați în acest film se potrivesc perfect noilor modele Shintani, există unii animatori „rebeli” precum Yuya Takahashi, care continuă să mențină acea marcă din anii 90 din epoca Dragon Ball Z. Ceva care vă poate face scenele nu se potrivesc bine cu restul echipei. Din fericire, secvențele lui Takahasi se concentrează pe momente foarte specifice din film, unde animația sa se potrivește ca o mănușă și servește pentru a oferi una dintre cele mai bune lupte cu Vegeta văzute până în prezent.

Rescrierea istoriei lui Broly și a morții planetei Vegeta

La nivel de poveste, apreciem, de asemenea, o îmbunătățire semnificativă față de filmele anterioare, dedicând o bună parte a filmărilor „spunându-ne lucruri” în loc să ne luptăm și să așteptăm ca intriga să avanseze singură. Akira Toriyama a reușit să dea tridimensionalitate lui Broly, care este personajul cu cea mai mare dezvoltare de-a lungul întregului film, făcându-l astfel adevăratul protagonist al lungmetrajului. Toate acestea cu o surpriză foarte dulce în ultima treime a filmărilor.

Desigur, în cele din urmă l-au lăsat pe legendarul războinic Yamoshi în afara filmului, lucru despre care vorbea Toriyama în ultimele sale interviuri. Să credem că o salvează pentru viitoarele saga ale seriei ...

Pe scurt, Dragon Ball Super: Broly este unul dintre acele filme pe care trebuie să le vezi de mai multe ori pentru a obține toate detaliile. Vă puteți da seama că există multă dragoste în spatele ei, deși continuă să înșele acele efecte generate de computer care nu se lipesc sau lipesc în anumite momente cheie. În general, filmul este foarte plăcut și un cadou pentru spectator. Dacă luăm în considerare și faptul că acestea se concentrează pe un moment crucial din istoria Dragon Ball, cum ar fi distrugerea planetei Vegeta și că animația provine practic dintr-o altă galaxie, este o vizionare obligatorie pentru orice fan al lucrării care este considerată ca atare.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .