Ghid pentru rădăcină Android: Huawei, Samsung, LG, Sony și Nexus - Android fericit

Înrădăcinarea unui telefon sau tabletă Android este întotdeauna dificilă . Necesită efectuarea de acțiuni în terminal care modifică gestionarea permisiunilor din sistemul de operare. Atingem curajul dispozitivului și, prin urmare, există întotdeauna posibilitatea ca ceva să nu meargă bine.

Pe de altă parte, procesele de înrădăcinare devin din ce în ce mai abundente și sunt, în general, relativ ușor de realizat. Trebuie doar să ai grijă de detalii.

Proceduri standardizate „mai mult sau mai puțin”

Mulți producători de telefoane mobile au deja o procedură de rootare mai mult sau mai puțin standard pentru diferitele lor modele, iar terminalele Android precum Nexus, Samsung sau LG, toate urmează același model general pentru a obține mult așteptatele permisiuni de super utilizator.

Obiectivul postării de astăzi va fi să vedem metodele rădăcină utilizate de unele dintre marile mărci din peisajul Android. Dacă va sosi momentul, vrem să ne conectăm terminalul, vom avea o idee destul de clară despre pașii de parcurs.

În cele din urmă, trebuie amintit că înrădăcinarea unui terminal va însemna pierderea garanției dispozitivului în multe cazuri. Unele telefoane, precum Nexus, sunt mai mult decât se crede că sunt înrădăcinate, iar producătorul este oarecum mai lax în această privință, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul.

Cum se rădăcină un dispozitiv Samsung

Dispozitivele Samsung sunt compatibile cu aplicația Odin, un instrument intermitent pentru PC-uri. Datorită acestui software, putem conecta terminalul nostru Samsung la computer și flash-ul Chainfire Auto-Root corespunzător (aplicația care este responsabilă pentru efectuarea rădăcinii).

Există mai multe metode de rootare a unui mobil sau tabletă Samsung, dar aceasta funcționează practic cu toate modelele companiei sud-coreene: Samsung Galaxy, S3, S4, S5, S6, S7 și derivate .

Samsung are un contor de bliț , ceea ce înseamnă că, dacă înrădăcinăm unul dintre terminalele sale și intermitem ceva pe el, se creează o înregistrare, anulând automat garanția.

Cum se rădăcină un LG

Spre deosebire de Samsung, LG nu are nevoie de alte programe precum Odin pentru a rădăcina. Conectați terminalul la computer și lansați câteva comenzi ADB.

Dacă nu dorim probleme, o putem face și mai ușoară, cu aplicația Windows One Click Root .

LG a publicat chiar un articol în urmă cu câțiva ani în care explica cum să deblochezi bootloader-ul terminalelor sale.

Obțineți root pe un terminal Sony

În cazul terminalelor Android Sony Xperia, există mai multe metode, dar ele sunt practic împărțite în cele cu bootloader-ul deschis și cele fără .

Sony a publicat următorul link unde putem verifica dacă dispozitivul nostru are bootloaderul blocat sau nu.

Dacă îl avem blocat, cel mai rapid mod de a obține root este să instalați o recuperare personalizată și de acolo să blocați terminalul cu un exploit precum SuperSU . Cea mai utilizată recuperare personalizată în Sony este de obicei TWRP (putem verifica compatibilitatea terminalului nostru cu TWRP aici ).

Cum se rootează un terminal Huawei

În cazul telefoanelor mobile Android, cum ar fi Huawei P7, P8 sau P9, metoda variază pentru fiecare dintre modele. În aproape toate cazurile, se utilizează aplicații pentru PC care realizează întregul proces , precum Root-Kit (Huawei P8) sau HiSuite (Huawei P7).

Dacă terminalul nostru este un Huawei P9, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să deblocăm bootloader-ul. De aici, va trebui să instalăm recuperarea personalizată TWRP pentru a putea „conecta” SuperSU și a finaliza înrădăcinarea.

Înrădăcinarea unui dispozitiv Nexus

În cazul Nexus și în cazul Google, procesul de obținere a rădăcinii este, de asemenea, destul de deschis . În cadrul Opțiunilor pentru dezvoltatori ale terminalului, trebuie pur și simplu să activăm opțiunea Deblocare OEM pentru a deschide bootloader-ul și a reporni terminalul.

De aici, totul este o chestiune de conectare la un PC și prin comenzile ADB instalați TWRP. În acest fel putem bloca un nucleu rootable precum ElementalX kernel și apoi punem SuperSU corespunzător în el.

Aici putem vedea cum să rootăm un Nexus 5. În restul modelelor procesul este practic identic.

Cum să rooteze orice alt dispozitiv

Dacă terminalul nostru nu este unul dintre cele de mai sus, trebuie să avem în vedere că există și programe universale pentru PC care efectuează întregul proces de înrădăcinare cu un singur clic.

Eficacitatea sa nu este de 100%, dar în multe cazuri reușesc să lovească clopotul destul de satisfăcător. Puteți citi mai multe despre acest tip de aplicație aici .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .