Lentitudine în Excel (și alte aplicații) Soluție! - Androidul fericit

Dacă observăm că Excel durează prea mult timp pentru a deschide anumite fișiere și este foarte lent, ar fi indicat să verificați memoria virtuală a computerului dvs., deoarece extinderea acestuia, dacă este necesar, poate ajuta sistemul nostru să gestioneze programele cu o mai mare agilitate și repede . Prin urmare, rețineți că acest sfat se aplică și pentru restul aplicațiilor cu care lucrăm de obicei.

Excelul și alte programe durează mult să se deschidă? Soluția poate fi extinderea memoriei virtuale

Memoria virtuală este un fișier de paginare localizat pe hard disk pe care Windows îl utilizează ca acesta să fie RAM, așa că , dacă vom extinde dimensiunea acestui fișier , care va simula o memorie și de lucru pentru Windows un pic mai flexibile . În acest fel, programe precum foi de calcul sau alte programe de automatizare a biroului pot fi mai fluente și pot suferi mai puțin de acea lentoare infamă.

Pentru a extinde memoria virtuală trebuie doar să faceți clic pe butonul din dreapta al mouse-ului pe butonul de pornire din Windows și să mergeți la Sistem -> Setări avansate ale sistemului (în Windows 7 apare butonul Windows Start -> faceți clic dreapta pe Echipa ”și selectați„ Proprietăți ”->„ Configurare avansată a sistemului ”).

În cadrul Proprietăților sistemului , în fila „ Opțiuni avansate ” selectăm „ Configurare ” (Performanță).

În „ Opțiuni de performanță ” din fila „ Opțiuni avansate ”, selectați „ Modificare ” (Memorie virtuală).

În această imagine vedem că dimensiunea memoriei virtuale este de 704 MB și că sistemul recomandă 3525 MB.

Pentru a extinde memoria virtuală vom debifa „ Gestionează automat dimensiunea ...” și vom face clic pe „ Dimensiune personalizată ”. Sfatul meu ar fi să setați o dimensiune de pornire egală cu dimensiunea recomandată de sistem și o dimensiune maximă de două ori mai mare decât cea recomandată.

În exemplul din imagine, sistemul recomandă 3525 MB, deci vom stabili o dimensiune inițială de 3525 MB și un maxim dublu, 7050 MB.

Apoi faceți clic pe „ Set ” și selectați „ OK ” în restul ferestrelor deschise. Va apărea o fereastră care indică faptul că este necesar să reporniți computerul pentru ca modificările să aibă efect și ne va întreba dacă doriți să reporniți acum. Odată ce computerul este repornit, memoria virtuală va crește, îmbunătățind performanțele Excel și a celorlalte aplicații de pe computerul nostru .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .