Cum ștergeți memoria cache Android în 2 pași și fără a instala nicio aplicație

În postarea de astăzi vom analiza cum să ștergem memoria cache a unui terminal Android, rapid și fără a ne complica prea mult viața. Există aplicații precum Clean Master sau CCleaner care efectuează acest tip de curățare. Sunt aplicații foarte practice, dar practic inutile, deoarece, la urma urmei, ștergerea cache-ului este o sarcină pe care o putem face noi înșine și în mai puțin de un minut.

Ce este cache-ul Android?

Când instalăm o aplicație pe Android are o anumită dimensiune. Dar, în timp, și pe măsură ce folosim aplicația, aceasta descarcă și generează noi date și fișiere temporare , mărind spațiul pe care îl ocupă aplicația în memoria internă a dispozitivului.

Aceste fișiere temporare sau reziduale sunt memoria cache Android și servesc la încărcarea mai rapidă a aplicațiilor, evitând să descărcați din nou acele date de fiecare dată când lansăm o aplicație.

În timp, spațiul de stocare pe care îl ocupă memoria cache devine foarte semnificativ. Uneori poate fi chiar cauza unei aplicații care nu funcționează la fel de bine ca ar trebui. Prin urmare, este recomandabil să curățați și să goliți memoria cache din când în când .

Diferența dintre datele aplicației și memoria cache a aplicației

Este important să faceți diferența între datele dintr-o aplicație și datele din memoria cache a unei aplicații (numită și „cache”):

  • Dacă ștergem memoria cache, vom curăța numai fișierele temporare ale aplicației.
  • Dacă ștergem datele, vom lăsa aplicația „în starea de fabrică”. Toate datele utilizatorului, configurația și descărcările suplimentare sunt pierdute.

Cum să ștergeți toate datele Android cache

În Android este foarte ușor să ștergeți memoria cache. Accesați meniul „ Setări -> Stocare ” și faceți clic pe „ Date cache ”.

Va apărea un mesaj care ne va întreba dacă dorim să „ștergem datele cache”. Facem clic pe „ Accept ”.

În acest fel, datele reziduale și temporare stocate în memoria cache a tuturor aplicațiilor de pe dispozitivul nostru vor fi șterse .

Cum se șterge memoria cache din aplicații individual

Dacă preferăm să curățăm într-un mod mai eșalonat, putem șterge și memoria cache a fiecărei aplicații individual. Mergem la „ Setări -> Aplicații ” și selectăm aplicația pentru care dorim să ștergem memoria cache. Faceți clic pe „ Stocare ” și marcați „ Ștergeți memoria cache ”.

Cât de des este recomandabil să ștergeți memoria cache?

După cum puteți vedea, este un proces foarte simplu, cu ajutorul căruia putem salva instalarea altor aplicații, cum ar fi Clean Master, și menținem un pic de ordine și curățenie în terminalul nostru în puțin mai mult de câteva clicuri.

Despre timpul cel mai potrivit pentru curățarea cache-ului , depinde întotdeauna de comportamentul telefonului sau tabletei. Dacă vedem că nu mai avem spațiu liber sau dacă o aplicație începe să facă lucruri ciudate, poate fi un moment excelent pentru a efectua o curățare bună a cache-ului. Dacă nu avem o problemă, să aruncăm o privire la fiecare 3-6 luni ar trebui să fie mai mult decât suficient.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .