Cum se extrage text dintr-o imagine cu Asistentul Google

La sfârșitul lunii trecute, Google a eliminat CamScanner din Magazinul Play pentru că conținea programe malware. Un șoc destul de informativ, deoarece era un instrument cu milioane de descărcări, fiind unul dintre cele mai utilizate pentru a scana textul din imagini . Ce alte alternative mai avem acum dacă vrem să continuăm scanarea documentelor cu camera mobilă?

CamScanner a avut o mulțime de concurență, da, deci soluția cea mai imediată poate fi să aruncăm o privire la Magazin Play. Atenție, pentru că am descoperit recent că Google Photos este deja capabil să recunoască cuvintele din fotografiile pe care le încărcăm în cloud și chiar permite căutarea din textele care apar în fotografii.

Ce inseamna asta? Ei bine, Google Lens, un alt instrument extrem de util din familia Big G, este, de asemenea, capabil să facă același lucru, îndeplinind o funcție similară cu cea oferită anterior de acum defunctul CamScanner.

Cum să scanați text din imagini cu Asistentul Google

De ceva timp, Asistentul Google își extinde din ce în ce mai mult setul de funcționalități, iar astăzi include deja instrumente native, atât de utile, precum Google Lens menționat anterior.

Prin urmare, dacă dorim să scanăm un text sau să obținem versurile unei melodii pe care le-am scris într-o notă sau să extragem conținutul unei scrisori scrise pe hârtie și multe altele, o putem face fără a instala nicio aplicație pe mobil. Deschideți Expertul și urmați pașii următori.

  • Primul lucru va fi oprirea captării sunetului. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe punctele colorate care apar în partea de jos a ecranului.
  • Vom vedea cum apar acum 3 butoane noi. Facem clic pe pictograma Google Lens (cea care apare în stânga).

  • Selectăm „Activați camera pentru a utiliza obiectivul” și acordăm permisiunile solicitate de aplicație.
  • Acum nu trebuie decât să îndreptăm camera mobilă către textul pe care dorim să îl captăm. Obiectivul ne va permite să efectuăm o căutare cu textul scanat (pictograma lupă), să efectuăm o traducere instantanee (pictograma dicționar) sau să copiem textul în clipboard (pictograma foaie cu text).

Am încercat să traducem câteva texte în engleză și bască, iar adevărul este că atât captarea cât și traducerea sunt destul de bine realizate. Deja una dintre cele mai atractive funcții disponibile în Asistentul Google pentru dispozitive Android.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .