Cum se schimbă hard diskul unui laptop (tutoriale video)

Mulți oameni, atunci când doresc să schimbe hard disk-ul laptopului lor, tind să creadă că trebuie să fie foarte delicate atunci când consideră laptop-uri ceva de genul „cutii negre” care nu pot fi atinse. Nimic nu este mai departe de realitate. Schimbarea hard diskului pe un laptop este mult mai ușoară decât schimbarea hard diskului pe un computer desktop . De ce? Ei bine, deoarece laptopurile au de obicei hard disk-ul într-un compartiment pentru sine, iar deșurubarea capacului corespunzător este de obicei suficientă pentru a-l accesa.

De aici trebuie doar să îl trageți puțin și să îl eliberați de conectorii care îl conectează la restul laptopului. Dacă doriți să puneți un nou hard disk mai târziu, trebuie doar să îl conectați și atât! Desigur, amintiți-vă întotdeauna că schimbarea hard diskului unui laptop sau PC implică necesitatea de a instala din nou sistemul de operare, astfel încât sistemul să recunoască în mod corespunzător întregul hardware.

Cum se schimbă un hard disk laptop: pas cu pas

În aceste cazuri, cel mai bine este de obicei să-l vedeți grafic. În următoarele tutoriale video puteți vedea cum să schimbați hard diskul unui laptop de la unele dintre cele mai populare mărci: Toshiba, Dell și HP. Dacă modelul dvs. este altul, am adăugat și un tutorial generic care poate fi folosit pentru a schimba hard disk-ul oricărui laptop, de genul acesta.

Înlocuiți hard disk-ul laptopului Toshiba

Schimbați hard disk-ul laptopului Dell

Schimbați hard disk-ul laptopului HP

Schimbați hard disk-ul laptopului Asus

//www.youtube.com/watch?v=M7bpSZJvgcM

Schimbați hard disk-ul laptopului Acer

Schimbați unitatea de disc generică pentru laptop

Toate aceste videoclipuri sunt preluate de pe canalele YouTube ale lui John Harvey, The PaintballParadise, Tomahawk DIY, westerndigitalmea, Angel Andres Duro și Juan García, așa că, dacă ți-au plăcut, aruncă o privire la restul videoclipurilor lor. Există unele cu adevărat interesante.

Cum se schimbă un hard disk laptop fără a pierde date

Aceasta este o întrebare foarte bună. „ Cum pot să schimb hard disk-ul laptopului meu fără să-mi pierd datele?” Dacă instalăm un nou disc de stocare, acesta va fi curat și va trebui să transferăm toate datele noastre pe noul disc. Dacă noul hard disk va fi același cu cel pe care l-am avut deja și nu vom face modificări suplimentare la computer, putem face o clonă a discului vechi înainte de a-l schimba și apoi „călca” noul hard disk cu imaginea hard diskului anterior. În acest tutorial ComputerHoy aveți toți pașii explicați în detaliu.

Dacă nu doriți să vă complicați mai mult viața, recomandarea mea este ca, înainte de a schimba hard disk-ul laptopului, să faceți pur și simplu o copie de rezervă a tuturor fișierelor pe un disc de stocare extern sau pe o memorie USB și când schimbați discul, reinstalați sistemul de operare și copiați fișierele personale. Fișierele personale sunt întotdeauna stocate în aceleași foldere, care sunt folderele profilului dvs. de utilizator (în cazul în care utilizați Windows). Cele mai frecvente foldere sunt de obicei „ Descărcări ”, „ Documente ”, „ Desktop ”, „ Favorite ” (dacă utilizați Edge sau Internet Explorer), „ Imagini ” și „ Muzică ”.

Dacă schimb hard diskul unui laptop, voi pierde garanția?

În principiu, puteți schimba hard diskul unui laptop fără a pierde garanția . Puteți schimba atât hard diskul, cât și memoria RAM, iar garanția ar fi menținută, DAR este recomandabil să salvați hard disk-ul fără formatare în cazul în care serviciul pentru clienți sau serviciul de reparații vă solicită să îl reasamblați și îl aveți. A trimite. În rest, atât Apple, cât și alte companii, cum ar fi HP și altele asemenea, permit înlocuirea hard diskului, păstrând în același timp garanția intactă.

Ce pot face cu vechiul hard disk?

Dacă hard disk-ul pe care tocmai l-ați schimbat nu este foarte crăpat, îl puteți reutiliza și converti, de exemplu, într-un hard disk extern care funcționează prin conexiune USB. Chiar dacă discul are o problemă și nu este utilizat pentru a rula un sistem de operare pe acesta, acesta poate servi perfect ca unitate de stocare. Iată un tutorial în care puteți vedea cum puteți converti un hard disk într-un hard disk extern . Prea ușor!

Dacă vi s-a părut interesant acest post și / sau v-a ajutat să vă rezolvați problema, aș fi foarte recunoscător dacă m-ați ajuta să-l răspândesc pe rețelele de socializare. Așa că acum știi, prietene: mulțumesc, ne vedem data viitoare și ... Împărtășește-l!

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .