Top 10 jocuri de puzzle și puzzle pentru Android

Puzzle-urile și puzzle-urile - sau doar puzzle - urile , așa cum se spune acum - fac parte dintr-un gen care m-a fascinat întotdeauna. Poate pentru că este un tip de joc care nu depinde de cât de bun ești la apăsarea butoanelor sau de reflexele tale. Aici contează cât de greu ești dispus să lovești nuca de cocos și, dacă jocul este bun, poate fi una dintre acele provocări care rămân gravate în mintea ta.

În top 10 de astăzi trecem în revistă unele dintre cele mai bune jocuri de puzzle, logică și puzzle pentru Android . Unele dintre ele, adevărate pietre prețioase artizanale din lumea jocurilor video mobile.

Cele mai bune 10 jocuri de puzzle pentru Android

În mod normal, comentăm doar titluri gratuite, dar având în vedere calitatea anumitor grei din cadrul genului, am inclus și câteva jocuri cu plată care nu puteau lipsi din listă.

1. Valea Monumentului

Monument Valley este considerat de mulți drept cel mai bun joc de puzzle disponibil pentru mobil . Cu un design răsfățat în detaliu, acest titlu din 2014 este unul dintre cele mai respectate clasice din gen, cu un rating de 4,8 stele pe Google Play.

În acest mediu evocator și atmosferic trebuie să manipulăm arhitecturi și geometrii imposibile pentru a o ghida pe prințesă spre destinul ei. Grafică minimalistă și muzică foarte îngrijită. Dacă îți place, știi că are și o continuare interesantă.

Descărcați QR-Code Monument Valley Dezvoltator: două jocuri Preț: 2,99 €

2. Blocat

Excelent puzzle tridimensional dezvoltat de Armor Games. În acest puzzle interesant ne vom confrunta cu diferite obiecte sau „încuietori” pe care va trebui să le demontăm bucată cu bucată, rotind figura pentru a găsi o perspectivă care să ne ajute să descifrăm enigma.

Jocul este gratuit și constă din 5 niveluri sau „capitole”, fiecare cu mai multe puzzle-uri 3D care trebuie rezolvate de către utilizator. Un titlu ingenios, cu câteva ore de divertisment garantat.

Descărcați QR-Code Interlocked Dezvoltator: Armor Games Preț: Gratuit

3. Camera

The Room este o saga care are deja 4 tranșe, cea mai recentă dintre ele fiind The Room: Old Sins . Jocul combină misterul cu rezolvarea unor puzzle-uri complicate în formă de cutie .

În ultima tranșă a saga va trebui să investigăm o casă de păpuși pentru a obține informații despre dispariția unui inginer și a soției sale. Un joc lung, cu o călătorie lungă, grafică bună și ore de distracție.

Descărcați QR-Code The Room Dezvoltator: Jocuri ignifuge Preț: 1,09 € Descărcați QR-Code The Room: Old Sins Dezvoltator: Jocuri ignifuge Preț: 5,49 €

4. Două puncte

La fel ca majoritatea puzzle-urilor, Two Dots este ușor de învățat, dar dificil de stăpânit. Ne confruntăm cu continuarea punctelor - cu mai mult de 1800 de niveluri -, iar mecanica este încă intactă: colectați cât mai multe puncte de aceeași culoare posibil .

Pe măsură ce avansăm nivelurile, putem debloca 2 noi moduri de joc (Treasure Hunt și Expedition). Jocul este 100% gratuit și fără anunțuri, dar cu achiziții în aplicație pentru când ne blocăm la un anumit nivel și avem nevoie de puțin ajutor suplimentar pentru a trece prin el.

Descărcați QR-Code Two Dots Dezvoltator: PlayDots Preț: Gratuit

5. Lara Croft GO

Square Enix a lansat o serie de puzzle-uri pentru Android sub eticheta „GO”, cu titluri precum Hitman GO, Deus Ex GO și Lara Croft GO - acesta din urmă fiind cel mai bine cotat din 3-. Toate aceste jocuri urmează aceeași mecanică: mișcați pe rânduri pe o tablă, ca și cum ar fi un joc de șah , împiedicând capcanele și dușmanii să ne omoare.

Sunt jocuri destul de ieftine și oferă câteva ore bune de distracție. Dacă vă place acest tip de joc, rămâneți la curent cu postarea pe care o publicăm de obicei în fiecare sâmbătă cu aplicațiile premium gratuite ale săptămânii, deoarece Hitman GO se bucură deseori de aceste tipuri de promoții foarte des.

Descărcați QR-Code Lara Croft GO Dezvoltator: SQUARE ENIX LTD Preț: 6,99 €

6. Buclă infinită

Unul dintre jocurile mele preferate de logică și puzzle. În Infinity Loop avem un model pe care trebuie să îl rotim până când formăm un circuit închis . Toate puzzle-urile sunt generate aleator, ceea ce înseamnă că avem un număr infinit de niveluri.

Necesită multă capacitate analitică, dar de multe ori putem depăși nivelurile pur și simplu prin rotirea pieselor circuitului până când vedem soluția chiar sub nas. Ușor de jucat și foarte captivant.

Descărcați QR-Code Infinity Loop ® Dezvoltator: InfinityGames.io Preț: gratuit

7. 2048

Dacă îți plac jocurile de tip Sudoku, trebuie să încerci acest 2048. Este un puzzle cel mai distractiv în care trebuie să unim numerele adiacente până când ajungem la cifra magică din 2048. Primele niveluri sunt ușoare, dar pe măsură ce progresăm prin Lucrurile se pot complica destul de mult și îți pot lăsa creierul prăjit.

Un joc foarte captivant, ideal pentru exercitarea acuității mentale și a matematicii . În plus, abia cântărește aproximativ 10 MB. Ce ai mai putea dori? Gratuit și foarte recomandat.

Descărcați QR-Code 2048 Dezvoltator: Androbaby Preț: Gratuit

Related : 15 jocuri Android ușoare sub 25 MB

8. Layton: satul misterios

Aceasta este versiunea mobilă HD a primului joc al profesorului Layton, lansat în 2008. Un titlu care a primit numeroase premii în zilele sale și un clasic în genul de aventuri și puzzle-uri .

Peste 100 de enigme cu tot felul de puzzle-uri variate, unde observația și gândirea critică sunt încurajate. Este un joc destul de scump, așa că, dacă îl vedeți la vânzare, nu ezitați să puneți mâna pe el.

Descărcați QR-Code Layton: The Mysterious Village HD Dezvoltator: LEVEL-5 Inc. Preț: 10,99 €

9. Sudoku

Unul dintre cele mai populare hobby-uri din ultimul deceniu, Sudoku. Acest joc matematic popularizat în Japonia în anii 80 are și câteva titluri pentru Android, acesta fiind cel dezvoltat de Brainium cel care obține cele mai bune note pe Google Play.

Jocul oferă indicii pentru a evita blocarea, diferite niveluri de dificultate și posibilitatea de a adăuga note. Foarte complet și 100% gratuit cu publicitate neinvazivă (lucru care este întotdeauna apreciat în jocurile cu doze mari de concentrare).

Descărcați QR-Code Sudoku Dezvoltator: Brainium Studios Preț: Gratuit

10. Skillz

Vă amintiți legendarele jocuri Brain Training care au devenit atât de populare în epoca de aur a Nintendo DS? Skillz dă o aromă foarte asemănătoare: un joc de logică și agilitate mentală în care nu este important doar să răspundem corect, ci trebuie să-l facem și rapid.

Micile mini-jocuri legate de culori, memorie, viclenie, precizie și alți factori. Un puzzle care are 85 de niveluri diferite, fiecare cu propria provocare de depășit.

Descărcați QR-Code Skillz - Logic Game Developer: App Holdings Preț: Gratuit

Ca întotdeauna, dacă credeți că am lăsat un titlu relevant pe listă, nu ezitați să vă lăsați contribuțiile în zona de comentarii.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .