Cum se face o curățare a sistemului în Android în profunzime

Dacă sunteți obișnuit să folosiți Windows, cu siguranță știți această melodie: „ Din când în când trebuie să fac o curățare a sistemului, dacă nu Windows încetinește la la la ”. Și ce zici de Android? Smartphone-ul nostru are nevoie și de noi să-l „strălucim”? Clar! Există lucruri precum ștergerea memoriei cache, ștergerea fișierelor reziduale sau anumite acțiuni pentru a reduce consumul de baterie, care vă pot ajuta să îmbunătățiți semnificativ performanța telefonului.

Eliberați spațiu pe memoria internă și pe cardul SD

Eliberarea spațiului pe memoria SD externă este foarte ușoară. Ștergeți toate muzica, fotografiile și videoclipurile de care nu aveți nevoie și dacă găsiți un folder cu numele unei aplicații pe care nu le mai aveți instalat, îl puteți șterge și pe acesta. Puteți simplifica acest proces utilizând un instrument de curățare precum Clean Master.

Descărcați QR-Code Clean Master-Unlock Ram, Clean Space și Antivirus Dezvoltator: Cheetah Mobile Preț: Gratuit

Pentru a elibera spațiu în memoria internă, nu ar trebui să avem prea multe probleme. Mai întâi accesați „ Manager aplicații ” din meniul „ Setări ”, iar în secțiunea „ Descărcați ” alegeți și dezinstalați una câte una toate acele aplicații pe care nu le mai folosiți. Dacă aveți un pic de spațiu intern, mobilul dvs. va aprecia cu siguranță. Dacă, pe de altă parte, nu doriți să scăpați de nicio aplicație, puteți pur și simplu să o mutați în memoria SD din opțiunea „ Mutați pe cardul SD ” (atenție, nu toate aplicațiile permit transferul acesteia în SD). Dacă nu aveți o memorie SD și aveți puțin spațiu liber, atunci singura opțiune este să dezinstalați aplicațiile de pe dispozitiv.

Reduceți consumul bateriei

Un alt factor important de verificat este consumul bateriei. Multe telefoane Android (și în special cele care au multe aplicații de streaming pentru videoclipuri sau muzică) în timp își descarcă bateria la o viteză uimitoare. Pentru a reduce consumul bateriei, verificați următoarele:

  • Reduceți cât mai mult luminozitatea ecranului. Puteți regla luminozitatea din meniul derulant de sus al dispozitivului.
  • Dezactivați WiFi și Bluetooth atunci când nu le utilizați.
  • Dezinstalați aplicații care utilizează o mulțime de date, cum ar fi aplicații de streaming, cum ar fi spotifiy, aplicații pentru a viziona TV online, jocuri foarte puternice sau aplicații pentru a asculta podcast-uri precum iVoox și alte aplicații renumite pentru că au consumat o mulțime de baterii, cum ar fi Facebook, Twitter, Instagram, Google Maps, Netflix etc. (Dacă doriți să aflați mai multe despre aplicațiile care consumă cel mai mult baterie, aruncați o privire la următorul articol ).

Puteți simplifica acest proces cu aplicații precum JuiceDefender .

Descărcați QR-Code JuiceDefender - economizor de baterie Dezvoltator: Latedroid Preț: Gratuit

Estetic și static

Scăpați de toate acele Widget-uri inutile de pe desktop (cele care vă arată ora, vremea de mâine sau vă arată e-mailul pe desktop), sunt elemente care vă încetinesc dispozitivul. Puteți să le eliminați ținând degetul făcând clic pe widget și trăgându-l în partea de sus a ecranului.

Dacă navigarea pe desktop nu este foarte fluidă, puteți instala și un lansator . Lansatoarele sunt aplicații care stabilesc un nou desktop pe dispozitivul dvs. și, dacă al dvs. este deja puțin rupt, este întotdeauna o idee bună să încercați să instalați unul nou. Unele dintre cele mai populare sunt Nova Launcher sau Google Now Launcher . Acestea sunt gratuite și pot fi descărcate cu ușurință de pe Google Play (sau făcând clic pe linkurile pe care tocmai v-am lăsat-o în linia anterioară).

Descărcați QR-Code Nova Launcher Dezvoltator: TeslaCoil Software Preț: gratuit Descărcați QR-Code Google Now Launcher Dezvoltator: Google LLC Preț: Gratuit

Hibernează aplicațiile cu Greenify

Greenify este o aplicație pe care o iubesc și o recomand ori de câte ori pot. Această aplicație pentru Android ne permite să hibernăm aplicațiile pe care le rulăm în prim-plan sau în fundal pe telefonul nostru și, astfel, să economisim niște baterii. Recent am făcut un tutorial despre cum să folosesc Greenify, îl las aici, astfel încât să puteți profita la maximum de el : „Greenify Tutorial: Cum să economisiți bateria hibernând aplicații pe Android”.

Ștergeți fișierele reziduale cu CCleaner

Dacă există încă un fișier rezidual sau temporar pe sistemul dvs., puteți instala aplicația gratuită CCleaner. Faceți clic aici pentru a-l descărca de pe Google Play:

Descărcați QR-Code CCleaner - Mobile Cleaner, Optimizer Dezvoltator: Piriform Preț: Gratuit

Dacă ați folosit deja Clean Master și există încă un fișier sau fișier inutil care vă încetinește computerul, CCleaner va scăpa cu siguranță de el. Această aplicație șterge memoria cache a aplicațiilor, elimină dosarele goale și, de asemenea, poate curăța istoricul telefonului și al browserului, ușurând volumul de lucru de pe dispozitiv. De asemenea, are o secțiune numită „Informații despre sistem” care arată consumul de memorie RAM, CPU și stocare, un instrument foarte util pentru a ști de unde plătește iubitul nostru smartphone. Este gratuit și nu necesită permisiuni ROOT.

Optimizați pornirea telefonului

Ți s-a întâmplat vreodată, după luni sau ani de utilizare, ca telefonul tău să dureze mult timp pentru a reporni? Acest lucru se datorează faptului că, la fel ca în alte sisteme de operare (de exemplu Windows), unele aplicații sunt adăugate la început, astfel încât acestea să înceapă atunci când pornim telefonul, încetinind astfel repornirea. Putem rezolva cu ușurință acest lucru folosind Startup Manager , o aplicație care vă permite să eliminați toate acele aplicații inutile de la pornire. Le veți lansa când doriți să le utilizați. Notați, Startup Manager. De asemenea, este gratuit și nu aveți nevoie de permisiuni ROOT pentru a-și face treaba. Iată linkul de descărcare:

Descărcați QR-Code Startup Manager (gratuit) Dezvoltator: Daniel Ch Preț: gratuit

Cum rămâne cu Task Killers (proces killers) și RAM Boosters (RAM boosters)?

Dacă ați făcut anterior cercetări pe această temă, s-ar putea să vă întrebați de ce nu am inclus pe această listă niciuna dintre bine-cunoscutele aplicații de tip Task Killer sau RAM Booster: Aceste tipuri de aplicații pe termen scurt sau lung pot fi foarte dăunătoare. Android este conceput în așa fel încât va încerca întotdeauna să utilizeze memoria RAM maximă la dispoziție și este capabil să o gestioneze astfel încât să ofere întotdeauna cele mai bune performanțe posibile. În acest fel, dacă încercăm să ne amestecăm în acest proces de gestionare, ne putem deteriora permanent sistemul. Dacă folosim un amplificator RAM sau Task Killer, Android va consuma mai puțin RAM în mod eficient. Apoi, sistemul va încerca să crească consumul pentru o mai bună gestionare și, neputând face acest lucru, îl vom forța într-un mod extrem de nedorit. Pe scurt,nu utilizați aceste tipuri de aplicații.

În concluzie…

Concluzii

Niciuna dintre aceste aplicații sau procese pe care tocmai le-am menționat nu este strict necesară, iar telefonul dvs. va continua să funcționeze indiferent dacă le utilizați sau nu. În orice caz, se recomandă dacă dispozitivul suferă de încetineală sau dacă folosim în mod constant telefonul nostru de ceva timp pentru a aplica oricare dintre aceste tehnici. Și, pentru a termina, încercați întotdeauna să evitați aplicații precum Task Killer sau RAM Booster care, mai degrabă decât să vă îmbunătățească sistemul, ceea ce fac este să-l încetinească și chiar să îl poată deteriora în unele cazuri.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .