Ghid pentru root Android: Xiaomi, Moto, HTC, One Plus

În această mică serie de articole vom examina procesul de urmat pentru a înrădăcina un telefon Android . Cu aceste scurte ghiduri vom afla care sunt metodele utilizate pentru a obține permisiunile de administrator în funcție de marca smartphone-ului nostru.

Dacă aveți un telefon Samsung, Huawei, LG, Sony sau Nexus puteți consulta următorul articol pentru a vă rădăcina dispozitivul. În postarea de astăzi vom vedea cum să rootăm terminalele Xiaomi, Moto, HTC și One Plus.

Următoarele indicații sunt vederi generale ale fiecăruia dintre procese . Dacă doriți să vă lansați în această interesantă aventură care vă înrădăcinează dispozitivul, nu ezitați să utilizați manualul specific corespunzător pentru marca și modelul dvs. specific (veți găsi unele dintre ele legate în acest tutorial).

Cum se rootează orice terminal Xiaomi

Adevărul este că Xiaomi îl face foarte ușor atunci când încearcă să obțină permisiunile de administrator pentru terminalele lor. Procesul de înrădăcinare pentru orice Xiaomi urmează următoarele linii directoare:

 • Descărcați aplicația Super SU (este instrumentul pe care îl vom folosi pentru a da permisiunile root).
 • Descărcați recuperarea corespunzătoare telefonului dvs. mobil .
 • Odată ce ați făcut acest lucru , copiem fișierul ZIP al Super SU pe cardul SD și redenumim imaginea de recuperare în recovery.img și o mutăm în folderul C: \ Program Files (x86) \ Xiaomi \ MiPhone \ Google \ Android \ de computerul nostru.

Odată ce ați făcut acest lucru, intrăm în modul fastboot pornind terminalul apăsând Volum jos + Putere . Apoi, deschidem o fereastră MS-DOS din folderul în care am salvat recuperarea și tastăm comanda „ fastboot boot recovery.img” (fără ghilimele).

Odată ce ați făcut acest lucru, vom introduce recuperarea personalizată TWRP și va trebui pur și simplu să instalăm codul ZIP al Super SU pe care l-am copiat pe cardul SD pentru a obține permisiunile de root pe iubitul nostru Xiaomi.

Puteți vedea toate detaliile în următorul link de pe site-ul MIUI. Dacă aveți vreo problemă atunci când executați comenzile de pe computer, nu uitați să aveți instalat ADB, astfel încât Windows să recunoască corect comenzile.

Cum se rădăcină un telefon Moto

În cazul telefoanelor Motorola / Lenovo precum Moto G4, procesul de înrădăcinare este similar cu cel al Xiaomi, dar cu câțiva pași anteriori:

 • Mai întâi trebuie să activăm deblocarea OEM din opțiunile dezvoltatorului, în setările terminalului.
 • Odată ce ați terminat, oprim telefonul și îl repornim în modul fastboot apăsând Power + Volume up .
 • Conectăm dispozitivul la computer (să ne asigurăm că avem instalate driverele ADB și driverele USB corespunzătoare, astfel încât să recunoască telefonul).
 • Deschidem o fereastră CMD și executăm următoarea comandă:

fastbootoemget_unlock_data

 • Această comandă ne va arăta un cod pe ecran. O copiem și mergem la pagina pe care Motorola o are pentru a debloca bootloader-ul terminalelor sale. Mergem la „ Poate fi deblocat dispozitivul meu” și facem clic pe „Solicitați codul de deblocare” .
 • Vom primi un e-mail de la Motorola cu codul de deblocare.
 • Revenim la fereastra CMD a computerului și acum vom executa următoarea comandă:

fastboot OEM deblocare MY-UNLOCK-CODE

 • Telefonul va fi șters și repornit, de data aceasta cu bootloaderul deblocat .

De aici, tot ce trebuie să facem este să instalăm o recuperare personalizată, cum ar fi TWRP, pentru a instala Super SU și a obține astfel permisiunile de root dorite.

Puteți vedea întregul proces detaliat în linkul următor.

Acest exemplu este pentru Moto G4 , dar în restul modelelor Moto procesul este același: deblocarea bootloader-ului și apoi instalarea unei recuperări personalizate care ne permite să rulăm aplicația Super SU.

Înrădăcinați un telefon HTC

Pentru a obține privilegii de administrator, HTC folosește aceeași metodă ca Motorola, punând la dispoziția utilizatorului o pagină web de unde poate debloca bootloader-ul și apoi instala TWRP și apoi lansează aplicația de rootare Super SU.

Această metodă funcționează pentru toate telefoanele HTC după 2011:

 • Mergem la pagina HTC și deblocăm bootloader-ul terminalului nostru.
 • De pe computer (cu driverele ADB și USB ale terminalului instalate) executăm comanda „ adb reboot download ” dintr-o fereastră CMD.
 • Blochăm recuperarea personalizată TWRP folosind comanda „ fastboot flash recovery NAME-PACKAGE-TWRP.img ”.
 • Odată ajuns în TWRP mergem la „Advanced -> Enable sideload”.
 • Aplicați aplicația Super SU pe care am deschis-o anterior descărcată și copiată pe un card SD introdus în telefon.

Puteți vedea mai multe detalii despre proces în acest fir XDA-Developers (este pentru un HTC Desire, dar ar trebui să fie la fel de valabil cu restul modelelor).

Unele modele HTC pot fi, de asemenea, înrădăcinate cu aplicații de înrădăcinare universale, cum ar fi RootKHP Pro , KingoRoot și Root Genius .

Cum se rootează un One Plus

Dacă avem un One Plus 3 sau un One Plus 3T, procesul va trece și prin deblocarea bootloaderului pentru a putea lansa toată artileria grea de pe terminalul nostru (TWRP + Super SU):

 • Primul lucru este să accesați setările telefonului și să activați opțiunile dezvoltatorului pentru a putea debloca OEM .
 • Oprim dispozitivul și îl pornim apăsând Volum sus + Alimentare pentru a intra în bootloader.
 • Conectăm terminalul la computer și din folderul ADB deschidem o fereastră CMD și executăm comanda „ fastboot flashing unlock”. Avem deja bootloaderul deblocat (nu uitați că toate datele stocate vor fi șterse).

De aici, ca și în restul proceselor, va trebui pur și simplu să instalăm recuperarea personalizată TWRP și să blochăm aplicația Super SU. Puteți vedea toate detaliile procesului de înrădăcinare în următorul tutorial.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .