Android Pay: Ce este, cum funcționează și unde poate fi utilizat

Serviciile de plată mobilă sunt în plină expansiune . Posibilitatea de a putea plăti în lumea reală cu telefonul nostru este o idee care nu încetează să câștige adepți. Desigur, Google își dorește și partea sa de plăcintă și, pentru a face acest lucru, adaugă din ce în ce mai multă valoare serviciului său dedicat, Android Pay .

Ce este Android Pay?

Android Pay este un serviciu care ne permite să efectuăm plăți în magazine și unități cu ajutorul unui telefon mobil . A fost prezentat la Google I / O în 2015 și am putea spune că este succesorul Google Wallet (un serviciu care este încă folosit pentru a trimite bani, în stilul PayPal).

Pe lângă funcționarea pe telefoane mobile, este compatibil și cu unele ceasuri inteligente de pe piață, atâta timp cât au tehnologie NFC - o cerință esențială pentru a putea folosi Android Pay.

Cum funcționează Android Pay?

În scopuri practice, este o chestiune de instalare a unei aplicații și, atunci când vine vorba de plată, de exemplu, în supermarket, trebuie pur și simplu să aducem mobilul mai aproape de cititor la ghișeu . Mobilul trimite un semnal prin NFC cu detaliile de plată, care sunt înregistrate în terminalul de casierie. O modalitate ușoară de a plăti bunuri și servicii fără a utiliza un card de credit.

Descărcați QR-Code Google Pay: plătiți în mii de magazine, site-uri web și aplicații Dezvoltator: Google LLC Preț: Gratuit

Android Pay are și sisteme de securitate, cum ar fi, de exemplu, posibilitatea de a adăuga confirmarea plății prin amprentă sau parolă.

În ce se deosebește de alte servicii precum Samsung Pay sau Apple Pay?

În cazul Apple Pay, diferența este evidentă: funcționează doar pe dispozitivele iPhone sau Apple, deși, în scopuri practice, sunt destul de asemănătoare și ambele folosesc tehnologia NFC pentru a efectua plăți .

Samsung Pay , pe de altă parte, este diferit, deoarece pe lângă utilizarea tehnologiei NFC, folosește și tehnologia MST (Secure Magnetic Transmission) pentru procesarea achizițiilor. Unele dintre cele mai recente modele Galaxy au o mică rolă magnetică încorporată în telefon, ceea ce face practic este să păcălească cititorii de carduri să creadă că plătim cu un card de credit obișnuit. Din păcate, doar câteva dispozitive Samsung acceptă în prezent utilizarea Samsung Pay.

În ce unități pot plăti cu Android Pay?

Android Pay este disponibil în Spania , SUA, Puerto Rico, Marea Britanie, Canada, Irlanda, Polonia, Singapore, Australia, Hong Kong, Taiwan, Belgia, Japonia, Rusia și Noua Zeelandă. De asemenea, putem găsi o listă a tuturor băncilor care colaborează cu Android Pay în linkul următor și a cardurilor de credit acceptate în Spania în acest alt link.

Magazine care acceptă Android Pay în Spania

În Spania putem folosi Android Pay în peste un milion de unități. Trebuie doar să ne asigurăm că există unul dintre aceste simboluri în zona de plată:

După cum puteți vedea, astăzi putem folosi deja acest instrument interesant pentru a cumpăra totul, de la haine și încălțăminte, la alimente sau chiar benzină. În plus, recent au anunțat că este compatibil și cu PayPal , pe lângă faptul că poate fi utilizat cu cardurile Ticket Restaurant și American Express .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .