Cum să adăugați fonturi noi în Google Docs - The Happy Android

Suita de birou G Suite este una dintre cele mai bune alternative gratuite la Microsoft Office. Procesorul de text pentru Google Docs (sau Google Documents , așa cum este cunoscut în spaniolă), la rândul său, reprezintă un instrument excelent cu care să scriem texte de pe orice dispozitiv și în orice moment, atâta timp cât avem o conexiune la Internet disponibil. Și toate acestea fără a fi nevoie să instalați nimic pe computer.

Personal, este una dintre aplicațiile mele web preferate, datorită căreia am reușit să ies din mlaștină de mai multe ori când am avut probleme cu computerul meu în trecut. Cu toate acestea, când vine vorba de fonturi, mulți oameni se simt puțin limitați din cauza numărului mic de fonturi disponibile în aplicație.

Putem folosi fonturile instalate pe computerul nostru în Google Docs?

Înainte de a intra în făină, este important să clarificați acest punct. Până în prezent, Google Docs încă nu ne permite să instalăm manual fonturi în format OTF sau TTF (adică fonturile tipice pe care le-am instalat deja pe computerul nostru).

În schimb, va trebui să deblocăm fonturile Google care sunt preinstalate în Google Docs și care sunt „ascunse” în mod implicit sau să obținem surse externe instalând o extensie dezvoltată de terți.

Metoda # 1: utilizați meniul fonturi pentru a debloca fonturi noi

Selectorul de fonturi Google oferă doar un număr limitat de fonturi în meniul său derulant (aproximativ 30 de fonturi diferite). Ceea ce nu mulți oameni știu este că extinderea meniului putem găsi multe alte surse suplimentare.

 • Deschideți un document existent în Google Docs sau creați unul nou.
 • În bara de instrumente, faceți clic pe meniul derulant al fonturilor și selectați „ Mai multe fonturi ”.

 • Aceasta va deschide o nouă fereastră în care putem accesa lista completă a surselor disponibile în Google Docs. Aici vom găsi sute de fonturi pe care le putem filtra în funcție de stilul, popularitatea, data adăugării etc.
 • Odată localizate sursele pe care dorim să le adăugăm, trebuie doar facem clic pe ele, astfel încât acestea să fie adăugate automat la lista noastră de surse (blocul din dreapta, „Sursele mele”).
 • Pentru a termina, faceți clic pe „ OK ” pentru a închide fereastra.

Acum, dacă afișăm meniul de fonturi pe bara de instrumente, vom vedea că noile fonturi pe care tocmai le-am adăugat sunt deja disponibile și pot fi folosite în redactarea documentului fără probleme.

Metoda # 2: Adăugați fonturi noi în Google Docs instalând un plugin

Dacă nu avem destule surse pe care Google le oferă, putem folosi și un complement sau un „supliment” pentru a crește numărul de surse disponibile. Extensis Fonts este un plugin pentru Google Docs care ne permite să adăugăm peste 900 de fonturi noi . Instalarea sa este foarte simplă.

 • În Google Docs, în meniul de sus, faceți clic pe „ Suplimente -> Descărcați suplimente ”.

 • Vom fi apoi redirecționați către G Suite Marketplace. Tastați „ Fonturi Extensis ” în motorul de căutare pe care îl veți vedea în zona superioară și apăsați Enter.

 • Dacă am scris corect numele, vom vedea pluginul în rezultatele căutării. Faceți clic pe acesta și pe foaia de produs faceți clic pe butonul albastru „ Instalare ”.
 • Acceptați toate mesajele de avertizare și acordați permisiunile solicitate pentru a finaliza instalarea.

Cum se utilizează fonturile Extensis Fonts

Spre deosebire de restul fonturilor Google Docs, cu Extensis este necesar să avem textul deja scris înainte de a face schimbarea fontului. Adică, mai întâi trebuie să scriem textul și apoi să folosim pluginul Extensis pentru a schimba fontul implicit.

 • Selectați întregul document sau o parte a textului unde doriți să aplicați noul font.
 • Din meniul de sus navigați la „ Pluginuri -> Fonturi Extensis -> Start ”.

 • Această acțiune va deschide un panou lateral în care putem selecta toate sursele externe disponibile prin Extensis.
 • Faceți clic pe fontul care vă interesează, astfel încât să fie aplicat textului selectat. Utilizați glisorul „ Dimensiune ” pentru a mări sau micșora dimensiunea fontului.

Odată ce am aplicat noul font, putem continua să folosim același font pentru restul documentului.

Cum să setați un font personalizat ca implicit

Având la dispoziție toate aceste noi fonturi, este posibil să dorim să schimbăm fontul atribuit implicit în Google Docs. Astfel economisim nevoia de a schimba fontul de fiecare dată când creăm un document nou.

 • Selectați o bucată de text care conține fontul pe care doriți să îl utilizați de acum înainte.
 • Faceți clic pe „ Formatare -> Stiluri de paragraf -> Text normal -> Actualizați textul normal pentru a se potrivi ”.

 • Asigurați-vă că textul este încă selectat. Acum mergeți la „ Format -> Stiluri de paragraf -> Opțiuni -> Salvare ca stiluri mele implicite ”.

În acest fel, Google Docs va utiliza fontul ales ca font implicit pentru toate documentele. Dacă la un moment dat vrem să ne întoarcem, trebuie doar să resetăm preferințele din „ Format -> Stiluri de paragraf -> Opțiuni -> Resetare stiluri ”.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .