Cum să calculați viteza de derulare cu Google Maps

Vitezometrul este un utilitar inclus în Google Maps care ne permite să ne cunoaștem viteza de deplasare atunci când mergem cu mașina, bicicleta sau orice altă metodă de transport. O funcție care, fiind puțin ascunsă între toate meniurile și setările aplicației, poate trece oarecum neobservată.

În postarea de astăzi vom vedea cum să activăm contorul de viteză Google Maps , lucru care poate fi util dacă conducem în mod regulat cu aplicația lângă noi și dorim să evităm posibilele amenzi pentru viteză (acest lucru este un pic trist, dar nu permite a fi o realitate din ce în ce mai frecventă: mulți șoferi consultă mai mult ecranul mobil sau GPS-ul decât propriul tablou de bord al vehiculului).

Postare asociată: Cele mai bune 12 aplicații de alertă de cameră și trafic pentru Android

Cum se activează vitezometrul Google Maps

Contorul de viteză Google Maps este de obicei dezactivat în mod implicit. Pentru a-l pune în funcțiune și a vedea km / h pe care îl parcurgem, trebuie să urmăm acești pași:

  • Deschidem Google Maps și afișăm meniul de setări situat pe partea stângă (pictogramă cu 3 linii orizontale).
  • Intrăm în „ Setări -> Setări de navigare ”.
  • În acest nou meniu mergem la „ Opțiuni de conducere ” și activăm fila „ Vitezometru ”.

Odată ce avem această opțiune activată, aplicația ne va arăta o bulă pe hartă cu viteza vehiculului în timp real.

Ce nivel de precizie oferă acest vitezometru?

Pentru a testa gradul de detaliere al vitezometrului Google Maps, am făcut o scurtă călătorie cu mașina. Odată stabilite ruta și destinația, atunci când faceți clic pe butonul „Start”, aplicația a început să înregistreze viteza vehiculului și am observat 2 lucruri:

  • Vitezometrul înregistrează o mică „întârziere” sau întârziere de aproximativ 2 sau 3 secunde.
  • Aplicația Google Maps prezintă valori ușor mai mici (km / h) comparativ cu cele afișate de vitezometrul mașinii.

Prin urmare, dacă suntem unul dintre cei care depășesc limitele, trebuie să considerăm că viteza noastră reală va fi întotdeauna puțin mai mare decât ceea ce indică aplicația și să acționăm în consecință. În rest, o funcționalitate practică pe care o putem combina cu detectarea radarelor deja incluse în aplicația Maps în sine pentru a evita amenzile și în același timp pentru a respecta reglementările de circulație.

S-ar putea să vă intereseze: Cum să activați modul incognito din Google Maps

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .