Cum se elimină virusul poliției pe Android / iOS - Android fericit

Cunoscutul virus al poliției este o amenințare de tip ransomware care afectează toate tipurile de PC-uri, indiferent dacă este Windows sau Mac. Sigur ați auzit vreodată de el, nu? În prezent, deși afectează încă desktop-urile, dezvoltatorii acestui „bug” au decis să își concentreze toate eforturile pe infectarea dispozitivelor mobile , ceea ce a făcut ca virusul poliției să fie din ce în ce mai văzut pe smartphone-uri și tablete.

Dacă ați fost martorii câinilor lor, cu siguranță știți cum funcționează. Vă porniți dispozitivul și vedeți o fereastră deschisă care indică faptul că ați comis o infracțiune de pe acel computer, de obicei legată de pornografie infantilă, zoofilie sau altele asemenea. Dacă încercați să vă deschideți browserul, nici nu puteți face nimic, deoarece același mesaj apare din nou și din nou, ceea ce face imposibilă orice utilizare normalizată a browserului.

Pentru a rezolva problema, această înșelătorie vă sugerează să plătiți o anumită sumă de bani, pentru a anula raportul și a evita alte probleme. Mulți oameni, din păcate, ajung să cedeze acestei înșelăciuni și ajung să plătească.

Acesta este celebrul virus al poliției. Imagine: Biroul de securitate a utilizatorilor de internet

Dacă vrem să eliminăm virusul poliției pe smartphone-ul nostru Android, trebuie să facem următoarele:

Pasul 1: Reporniți telefonul în modul sigur. Metoda de repornire în modul sigur variază în funcție de producător, așa că aflați mai întâi cum să reporniți dispozitivul în modul sigur. Unele metode sunt:

  • Reporniți telefonul și apăsați butonul de reducere a volumului pentru o vreme.
  • Apăsați butonul de închidere și, în meniul de ieșire, apăsați pe „Reporniți” pentru o vreme până când apare opțiunea de a reporni în modul sigur.

Pasul 2 : Odată ce ne aflăm în modul sigur, mergem la „Setări-> Manager aplicații” și căutăm cea mai recentă aplicație pe care ați instalat-o pe mobil. Dezinstalați-l. Cel mai probabil, virusul poliției s-a instalat pe telefonul dvs. prin intermediul unei aplicații inofensive. Nu contează că această aplicație nu este numită „virusul poliției”, ea este ascunsă ca o altă aplicație.

Ce se întâmplă dacă acest lucru nu rezolvă problema?

În acest caz, putem restabili doar Smartphone-ul la starea de fabrică. Vom pierde toate datele, deci, dacă mai aveți timp, faceți o copie de rezervă a fotografiilor și fișierelor dvs. pe alt dispozitiv.

Pentru a reseta un telefon la starea din fabrică, opriți telefonul și la pornire apăsați butonul de alimentare în timp ce apăsați butonul + sau - volum (butonul de apăsat poate varia în funcție de producător) timp de câteva secunde. Vom intra în modul de recuperare. De aici putem selecta opțiunea „ Ștergeți datele ” sau „ Resetați din fabrică ” pentru a șterge toate datele de pe telefon și a părăsi dispozitivul ca și cum tocmai l-am fi cumpărat.

Cum pot rezolva această problemă pe iPhone-ul meu?

Eliminarea acestui virus enervant este mai ușoară pe telefoanele Apple. Doar introduceți Safari și accesați   Setări -> Safari -> Ștergeți istoricul și datele site-ului web . Dacă browserul nostru este Chrome, vom face aceeași operație din Setări -> Confidențialitate -> Ștergeți datele de navigare -> Ștergeți toate.

După cum puteți vedea, putem scăpa de acest virus într-un mod relativ simplu, dar dacă ați fost afectat și nu îl puteți elimina cu liniile directoare indicate, nu ezitați să lăsați un comentariu și voi încerca să vă ajut. Dacă doriți să aflați mai multe despre virusul poliției, vă recomand următorul link de la Biroul de securitate a utilizatorilor de internet.

Ah! Și dacă sunteți interesat de întregul subiect al virușilor pe Android, nu ezitați să aruncați o privire la post Este necesar să instalați antivirus pe Android?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .