Cum să vă transformați telefonul mobil într-o cameră web pentru PC - The Happy Android

În prezent, există o mână bună de aplicații pentru a efectua apeluri video cu telefonul mobil, deși nu este întotdeauna cea mai bună opțiune sau cea mai confortabilă. Dacă lucrăm de acasă și trebuie să ne alăturăm unei videoconferințe profesionale, cel mai normal este să ne conectăm de la un computer, unde avem la îndemână tot materialul corporativ. Dar ce se întâmplă dacă nu avem o cameră web sau cea pe care o avem este de foarte mică calitate?

În acest caz, în loc să tragem soluții mai mult sau mai puțin ingenioase, putem alege să ne transformăm telefonul mobil într-o cameră web profesională pe care o putem folosi pe computer . Având în vedere că telefoanele mobile de astăzi au camere foarte bune, de fapt are mult sens, nu? Pentru aceasta vom folosi o aplicație numită DroidCam , care este gratuită și ne ușurează lucrurile. Să vedem cum funcționează.

DroidCam, aplicația Android care transformă camera mobilă într-o cameră web pentru computer

Funcția stea a DroidCam, dincolo de caracteristicile sale tehnice, este ușurința pe care o oferă pentru a conecta camera mobilă la computer, fie printr-o conexiune Wi-Fi , fie printr-un cablu USB . Procesul de instalare este foarte simplu:

  • Instalați aplicația DroidCam din Magazinul Google Play .
  • Descărcați și instalați clientul DroidCam pe computer. Versiunile sunt disponibile atât pentru Windows, cât și pentru Linux.
  • Asigurați-vă că atât telefonul mobil, cât și computerul sunt conectate la aceeași rețea.
  • Deschideți aplicația DroidCam pe dispozitivul dvs. Android. Se va încărca un ecran unde veți vedea datele de conectare ale camerei web (adresa IP și portul).

  • Deschideți clientul DroidCam de pe computer. Introduceți adresa IP indicată pe ecranul mobil în câmpul „ IP dispozitiv ” și verificați dacă portul este același pe ambele dispozitive. Dacă PC-ul nu are microfon, asigurați-vă că bifați și caseta „ Audio ” , astfel încât sunetul să fie captat de pe mobil. Când aveți totul gata, faceți clic pe „ Start ”.

Conexiunea va fi stabilită automat și putem începe să folosim camera telefonului ca și cum ar fi o cameră web pentru toate scopurile, cu care putem face apeluri video pe Skype, înregistra un spectacol live pe Twitch sau orice ne dorim.

În plus, aplicația ne oferă și posibilitatea de a accesa camera web ca și cum ar fi o cameră IP direct dintr-un browser , introducând adresa IP Wifi și portul în bara de adrese.

De asemenea, trebuie clarificat faptul că DroidCam are, de asemenea, o versiune premium numită DroidCam X, care include mai multe extra, cum ar fi posibilitatea de a transmite, de asemenea, pe verticală și de a crește calitatea imaginii HD până la 720p, precum și alte setări suplimentare. O cheltuială care implică puțin mai mult de 4 euro, dar care poate fi foarte utilă dacă vom oferi aplicației o utilizare frecventă.

Descărcați QR-Code DroidCam Wireless Webcam Dezvoltator: Dev47Apps Preț: Gratuit

Pe scurt, un instrument de bază pentru oricine are un dispozitiv Android și dorește să profite de acesta prin îndeplinirea unor sarcini suplimentare precum acesta despre care tocmai am discutat. Foarte recomandabil.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .