Cum să partajați fișiere cu Partajare în apropiere, Android AirDrop

Partajarea fișierelor între două dispozitive Android nu a fost niciodată pe deplin practic. Google ne-a oferit deja Android Beam cu ani în urmă pentru a partaja fișiere prin NFC, dar nu putem spune că este ceva universal care poate fi utilizat cu orice dispozitiv mobil. Putem oricând să partajăm videoclipuri, imagini, documente sau audio cu aplicații precum Files Go sau marele AirDroid , dar asta nu înseamnă că nu există încă nicio funcție nativă în interiorul sistemului care să se ocupe de o astfel de sarcină de bază.

Pe de altă parte, la Apple au o lecție învățată de ani de zile. iOS, eternul rival al Android, a lansat AirDrop în 2013, permițându-vă să partajați orice tip de fișier între iPhone, tablete și laptopuri într-un mod simplu, fără a fi nevoie să instalați nimic pe computer. Cu siguranță, Google a reacționat lent, dar se pare că are deja propriul instrument intern pentru partajarea fișierelor, așa-numitul „ Partajare în apropiere ” gata.

Cu Partajarea în apropiere putem trimite atât fișiere, cât și alte tipuri de conținut - precum URL-uri - între două dispozitive Android în mod nativ. Ceva care ar putea fi extins în viitor cu compatibilitatea altor platforme precum Windows și Linux.

Cum să trimiteți fișiere către un alt dispozitiv Android cu Partajare în apropiere

De la început, aceasta este o funcție care sună foarte dulce și cu siguranță veți dori să o încercați pentru a vedea cum merge. Ei bine, avem vești proaste: funcția nu este încă gata. Este încă în versiune beta. Oricum, Google testează deja aplicația, așa că ne putem alătura programului beta dacă vrem cu adevărat să aruncăm o privire bună și să o testăm înainte ca oricine altcineva.

Și cu siguranță că „Înainte de oricine” este destul de literal, deoarece, deși ne alăturăm programului beta, Google furnizează funcționalitatea anumitor utilizatori selectați, deci este posibil ca această versiune beta să nu ajungă la noi. Este puțin mai mult decât o loterie.

În orice caz, dacă vrem să ne încercăm norocul, aceștia sunt pașii de urmat:

  • Înscrieți-vă la programul de încercare Google Play Services .

  • Deschideți Magazinul Play Google verificați actualizările în așteptare (din bara laterală, sub „Aplicațiile și jocurile mele”. Vedeți dacă aveți o nouă actualizare disponibilă pentru aplicația Serviciilor Google Play sau a Serviciilor Google Play . Dacă da, actualizați aplicația.

  • Notă: dacă nu vedeți o actualizare în așteptare pentru serviciile Google Play, puteți forța o actualizare dezinstalând aplicația și apoi reinstalând-o.

Dacă totul a mers bine și norocul este de partea noastră, acum putem partaja fișiere cu alte terminale datorită „Partajării în apropiere”. Pentru aceasta, selectați o fotografie sau videoclipuri pe care doriți să le trimiteți și faceți clic pe pictograma de partajare. Acum vom vedea o nouă opțiune numită „Partajare în apropiere” sau similară (în spaniolă ceva de genul „Partajare cu dispozitive din apropiere”).

Partajarea în apropiere este acum disponibilă pe serviciile Google Play (beta) pe moto-ul meu E4 plus. @ MKBHD @xdadevelopers @ 9to5A pic.twitter.com/Du7tEqkui4

- Omkar Tamboskar (@OmkarTamboskark) 3 iulie 2020

Deoarece este o caracteristică inclusă în propriile servicii Google Play, compatibilitatea sa este universală și nu este necesar să aveți Android 10 sau Android 11 pentru ao utiliza.

Cele 4 taste ale funcției «Partajare în apropiere»

Dacă vrem să aflăm ceva mai în profunzime cum funcționează acest sistem de partajare în apropiere, aici avem câteva chei care ne vor ajuta să înțelegem mai bine ce anume este această nouă funcție pe care Google tocmai a scos-o din mânecă, 7 ani mai târziu, spre surprinderea și bucuria personal.

  • Conexiunea Bluetooth este utilizată pentru a stabili comunicarea între cele 2 dispozitive.
  • Funcționează fără conexiune la internet.
  • Cele două dispozitive trebuie să fie apropiate, dar nu trebuie lipite între ele.
  • Viteze mari de transfer dacă suntem conectați prin Wifi.

În videoclipul XDA-Developers pe care îl vedem chiar mai sus, putem vedea utilizarea practică a utilitarului. Încă nu există o dată stabilită pentru lansarea pe piață, deși așa cum se poate vedea în videoclip, instrumentul pare a fi destul de terminat, așa că nu ar fi surprinzător dacă treptat ar începe să fie văzut în diferite terminale într-o manieră eșalonată. Ce părere aveți despre partajarea în apropiere a Google?

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .