Cum să configurați Google pentru a vă șterge activitatea din când în când

Nimeni nu este conștient în acest moment că Google colectează o mulțime de informații despre noi. Dacă avem un telefon Android, sistemul înregistrează istoricul locațiilor noastre , aplicațiile pe care le folosim și site-urile web pe care le vizităm cu Chrome. Toate acestea fără a privi alte date, precum istoricul YouTube și utilizarea altor platforme deținute de marele G.

În calitate de utilizatori, avem întotdeauna posibilitatea de a nu folosi contul nostru Google pentru a vă conecta la anumite aplicații sau de a șterge din când în când istoricul de navigare și căutare. Dar este încă o sarcină prea complicată, având în vedere că vorbim despre confidențialitatea noastră. Și băiete, se pare că Google a decis în cele din urmă să facă ceva în acest sens și să ne ușureze lucrurile.

Cum să vă configurați contul Google pentru a vă șterge automat din când în când toate datele

Ieri, Google a anunțat că, de acum înainte, putem stabili un termen în care Google poate salva activitatea noastră recentă. În așa fel încât istoricul locațiilor, activitatea noastră pe pagini web și aplicații să fie șterse automat după limita stabilită .

În prezent, Google oferă 2 opțiuni pentru această limită maximă: 3 luni sau 18 luni. Astfel, orice date sau înregistrări personale care depășesc vârsta menționată vor fi șterse automat de pe serverele Google.

Vom vedea în continuare anunțuri personalizate similare, conținut sugerat și recomandări, dar acoperirea lor va fi mai limitată. Acestea vor fi mai puțin precise, deoarece se vor baza numai pe datele noastre cele mai recente.

  • Mai întâi, deschideți panoul de control al activității din contul dvs. Google ( AICI ).
  • În secțiunea „ Activitate pe web și aplicații ” faceți clic pe „ Gestionați activitatea ”.

  • În această nouă fereastră, pe cardul „ Opțiunea Activitate de pe Web și din Aplicații este activată ” vom vedea un mesaj care spune că activitatea noastră este salvată până când o ștergem manual. Selectăm „ Modificați această setare ”.

  • În continuare, Google ne oferă posibilitatea de a șterge automat toată activitatea noastră la fiecare 3 luni sau la fiecare 18 luni . Selectăm opțiunea care ne interesează cel mai mult și facem clic pe „ Următorul ”.

  • În cele din urmă, faceți clic pe „ Confirmare ”. Din acest moment, toate datele înregistrate din activitatea noastră pe Internet și aplicațiile mai vechi de 3 sau 8 luni (în funcție de configurația pe care am ales-o) vor fi șterse instantaneu de pe serverele Google. De asemenea, de acum înainte, toate înregistrările care depășesc această dată vor fi, de asemenea, șterse automat, fără ca noi să facem nimic în acest sens.

Și cu aceasta am avea totul gata. Se pare că Google se hotărăște să ne salveze datele timp de cel puțin 3 luni. Date care sunt apoi utilizate pentru a sugera conținut în funcție de gusturile noastre, printre altele.

De asemenea, avem posibilitatea de a șterge zilnic toate aceste date manual dacă dorim, deși este o sarcină plictisitoare ca să spunem cel puțin. Din păcate, este singura modalitate pe care o avem în prezent de a împiedica toate aceste date să rămână la Google mult timp.

Pentru a face acest lucru, deschidem meniul „ Setări ” din browserul nostru și căutăm secțiunea „ Confidențialitate și securitate -> Ștergeți datele de navigare ”. Putem efectua aceeași ștergere manuală din aplicația Google de pe dispozitivul nostru Android.

Dacă navigăm cu Chrome de pe un computer, putem afișa și opțiunile de ștergere apăsând simultan tastele Control + Shift + Delete de pe tastatură.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .