72 de postere NASA de descărcat și tipărit la rezoluție completă

Te-ai gândit vreodată să călătorești pe altă planetă sau să vezi Pământul din spațiu? Ești un fan al astronomiei și te sperie în culori de fiecare dată când NASA publică o nouă captură de ecran a Căii Lactee? Dacă vreunul dintre aceste răspunsuri este da, atunci cu siguranță vă interesează postarea pe care o aducem astăzi.

Recent, NASA  a pus la dispoziția publicului o colecție de 72 de plăci descărcabile cu fotografii și imagini ale tuturor planetelor care alcătuiesc sistemul solar, precum și a unor luni și a altor corpuri cerești din cartierul nostru galactic.

72 de tipărituri originale proiectate de NASA pentru descărcare și tipărire în format poster

În aceeași săptămână, NASA tocmai a anunțat că a lansat toate fișierele sale de imagine, video și audio pentru toți cei interesați să admire și să exploreze minunile universului nostru. O arhivă deschisă publicului cu literalmente mii de imagini și videoclipuri cu nebuloase, diverse misiuni, galaxii și o multitudine de corpuri stelare. În total, peste 140.000 de fișiere care includ cercetări și descoperiri făcute de-a lungul istoriei sale, precum fotografiile Apollo 11 sau partea întunecată a Lunii. Acolo nu este nimic.

La fel, agenția spațială americană a reamintit că are și o colecție de 72 de postere ale sistemului nostru solar și din împrejurimi , pe care le putem descărca și imprima pentru a ne decora camera, biroul sau biroul.

Unele dintre afișele care alcătuiesc colecția | Imagini: NASA

Site-ul NASA oferă mai multe opțiuni de descărcare. Putem descărca imaginile atât individual, cât și în lot, în format JPG, TIFF sau PDF . Toate foile vin în format ZIP, cu 2 fișiere în interior: una cu fața posterului și alta cu spatele acestuia (unde găsim informații legate de obiectul care apare în imagine).

Imaginile JPG au o rezoluție de 3.300 x 5.100 pixeli și, așa cum recomandă NASA, formatul ideal de imprimare este hârtia de 11 x 17 inci (dimensiunea standard a tabloidului). De asemenea, menționați că, dacă dorim să imprimăm posterul cu cea mai înaltă calitate posibilă, este recomandat să descărcați fișierele în format TIFF.

Putem accesa și descărca cele 72 de plăci, fără a fi nevoie de înregistrare și total gratuit de pe site-ul oficial al NASA, prin următorul LINK .

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .