MiniBook, primul notebook de buzunar Chuwi cu Intel® M3-8100Y + M.2

De când Chuwi a introdus MiniBook la recentul târg de aprovizionare din Hong Kong, dispozitivul a primit mult interes din partea publicului. Recent, cunoscutul producător cu sediul în Shenzhen, China, a dezvăluit noi date despre viitorul computer de buzunar ultra-portabil (UMPC) al companiei .

Primul lucru pe care l-am putut ști este că faza de pre-vânzare va ajunge într-un viitor nu prea îndepărtat, profitând de „revigorarea” crescândă pe care o experimentează acest tip de mașini UMPC.

Specificații Chuwi MiniBook

În ceea ce privește caracteristicile sale, acesta va avea următorul set de specificații.

  • Dimensiune mică ultra portabilă cu design YOGA la 360 °.
  • Ecran tactil IPS de 8,0 inci complet laminat.
  • Procesor Intel® Core ™ M3-8100Y / Intel® Celeron® N4100.
  • Memorie dual-channel de 8 GB și stocare internă de 128 GB.
  • Suport pentru SSD M.2 și slot TF pentru carduri micro SD.
  • Tastatura completă cu margini înguste.
  • Port USB Type-C cu suport pentru încărcare rapidă (PD 2.0) și transmisie de date / video.
  • Sistem activ de disipare a căldurii.

Procesor Intel® Core ™ M3-8100Y 14nm ++

Având în vedere specificațiile și primele imagini ale acestui nou mini-notebook, este clar că Chuwi a decis să parieze puternic pe acest MiniBook. Nu numai pentru că este primul UMPC al companiei: este și primul computer Chuwi care echipează un procesor Intel® Core ™ M3-8100Y, devenind astfel unul dintre primele notebook-uri 8100Y care au ajuns în magazine.

Introdus ca o versiune mai avansată și actualizată a modelului 7Y30, 8100Y oferă tehnologia Intel 14nm ++, cu 2 nuclee și 4 fire cu o frecvență în modul turbo care ajunge până la 3,4 GHz . De asemenea, este dotat cu 8W TDP-up (Thermal Design Power) de la Intel, un procesor grafic UHD Graphics 615 cu o viteză de până la 900 MHz, pentru viteză și performanță sporite ale sistemului.

8 GB RAM LPDD3, 128 GB EMMC și slot SSD M.2

În ceea ce privește spațiul de stocare, pe lângă 8 GB de memorie RAM și 128 GB stocare internă EMMC, MiniBook încorporează și un slot pentru cele mai recente SSD M.2 și micro SD, care pot fi folosite pentru upgrade și creștere a vitezei. și capacitatea de stocare la niveluri stratosferice.

Datorită scăderii prețului pe care o suferă SSD-urile, Chuwi dorește să le faciliteze utilizarea oferind un port M.2 în noua MiniBook, permițând astfel utilizatorilor să aleagă SSD-ul care se potrivește cel mai bine nevoilor lor.

Porturi și conectivitate

În ceea ce privește porturile de intrare și ieșire, MiniBook este echipat cu un port USB de tip C care acceptă încărcare rapidă PD 2.0 (USB Power Delivery 2.0) și transmisie video / audio / date . Laptopul montează și un port Mini-HDMI, un port USB 3.0 și o mufă pentru căști de 3,5 mm.

În acest fel, noul CHuwi MiniBook injectează prospețime și vitalitate în industria UMPC, care stagnase din cauza lipsei de inovație în ceea ce privește performanța și bateria. Acum, odată cu apariția procesoarelor Intel Core de joasă tensiune și a noilor tehnologii recente de autonomie și stocare, Chuwi MiniBook reprezintă un prim exemplu al modului în care ar trebui să arate un computer de buzunar specificat în 2019.

Cele mai recente informații sugerează că MiniBook va fi pus în vânzare pe Indiegogo la mijlocul lunii iunie la un preț redus de aproximativ 600 USD. Mai multe informații pe site-ul oficial Chuwi.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .