Cómo activar el modo oscuro en todas tus apps y dispositivos

El dark mode ha llegado para quedarse. Como diría Darth Vader, pasarse al lado oscuro también tiene sus ventajas, y por eso, además de ayudarnos a forzar un poco menos la vista y consumir menos batería en dispositivos con pantalla OLED, los que saben sacarle provecho de verdad pueden incluso llegar a dominar galaxias enteras con mano de hierro (y no, no hablamos solamente de los Galaxy de Samsung).

Dejando los chistes malos a un lado, el modo oscuro ya ha sido adoptado por la mayoría de sistemas y aplicaciones populares de la actualidad. Y aquellas que no cuentan con esta funcionalidad en muchos casos ya pueden mimetizarse siguiendo las indicaciones del sistema operativo en el que están instaladas. A continuación, repasamos cómo activar el tema oscuro en algunas de las plataformas más importantes del mercado.

Windows 10

Si tenemos un ordenador portátil o PC de sobremesa con Windows podemos activar el dark mode desde los ajustes de personalización del sistema. Habilitar el modo oscuro a nivel global también hará que todas las aplicaciones que sean compatibles con esta configuración apliquen el tema oscuro por defecto.

Para habilitar el modo oscuro debemos pulsar sobre el botón de inicio y seleccionar el icono del engranaje. Esto nos llevará al panel de ajustes de Windows, desde donde navegaremos hasta “Personalización -> Colores”. Aquí, en el campo “Modo de aplicación predeterminado” cambiamos la opción a “Oscuro”.

Esto hará que tanto el explorador de carpetas, como el resto de aplicaciones, navegadores y demás programas compatibles activen el dark mode por defecto.

MacOS

La fel ca Windows, MacOS are și o setare la nivel de sistem pentru a pune modul întunecat pe întregul computer. Îl putem găsi deschizând meniul Apple și navigând la „ Preferințe sistem -> General ”. În secțiunea „ Aspect ”, Mac-ul nostru ne va oferi opțiunea de a alege între modurile „ Light ”, „ Dark ” și „ Automatic ”.

Dacă alegem modul automat, sistemul va schimba tema în funcție de ora din zi, activând modul întunecat pe timp de noapte și lăsând lumina pentru restul zilei. Programele cu modul întunecat vor urma această setare în consecință.

Sursa: support.apple.com

Android

En el caso de los móviles y tabletas Android la implementación del modo oscuro a nivel general dependerá de la versión de Android que tengamos instalada. Así, si tenemos un smartphone reciente con Android 10, bastará con que abramos el menú de ajustes del sistema y entremos en “Pantalla” para activar la pestaña “Tema oscuro”.

Acest lucru va face atât interfața sistemului, cât și restul aplicațiilor (Chrome, WhatsApp, Telegram, Google Photos, Mesaje, Gmail) să pună în funcțiune modul întunecat. Trebuie remarcat faptul că, în timpul testelor pe care le-am efectuat, 90% din aplicațiile instalate au fost afișate în modul de noapte fără dificultăți, dar au existat și altele, cum ar fi Feedly, în care a trebuit să activăm manual modul întunecat din interior. a aplicației în sine.

Dacă avem o versiune anterioară Android 10, activarea modului întunecat se poate face totuși, dar necesită diferite metode pentru a atinge obiectivul. Dacă sunteți interesat, aruncați o privire la ACEST ALT POST unde vă explicăm totul în detaliu.

iOS și iPad OS

Modul întunecat implementat în sistemele mobile Apple este foarte similar cu cel al MacOS. Pentru ao activa trebuie să mergem la „ Setări -> Ecran și luminozitate ” și să selectăm una dintre cele 3 opțiuni disponibile: deschis, întunecat sau automat.

Modul automat va activa tema întunecată din amurg până în zori în funcție de fusul nostru orar, deși sistemul ne permite, de asemenea, să setăm propriul nostru interval de timp pentru a se potrivi mai bine nevoilor noastre.

Sursa: support.apple.com

Crom

În octombrie anul trecut, Google a adăugat modul întunecat la browserul său Chrome. Pentru a o activa, trebuie doar să ne asigurăm că avem aplicația actualizată la versiunea 78 sau mai recentă . De aici, deschidem browserul, afișăm meniul de sus și mergem la „ Setări -> Teme ” unde putem activa tema întunecată.

Dacă aveți un telefon vechi cu o versiune de Chrome fără actualizare, aruncați o privire la postarea „ Cum să activați modul întunecat al Chrome pe Android ”, unde vă explicăm cum să activați modul întunecat utilizând steaguri.

Instagram

Dacă am încercat să activăm modul întunecat pe Instagram, ne-am fi dat seama că nu există nicio opțiune care să o permită. Acest lucru se datorează faptului că pentru a activa modul întunecat al Instagramului, acesta este activat numai dacă activăm modul întunecat la nivel de sistem . Adică, nu există nicio modalitate de ao activa manual și individual pentru această aplicație. Prin urmare, este necesar să avem Android 10 sau iOS 13 pe mobilul nostru pentru a putea profita de această funcționalitate.

Reddit

Reddit este o altă aplicație care trece automat la modul întunecat dacă activăm această configurație la nivel de sistem pe Android. Un mod întunecat pe care îl putem activa și manual afișând meniul lateral al aplicației și introducând „ Setări ”.

Aici vom avea opțiunea de a activa fila „ Mod întunecat ” și de a regla filtrul „ Mod întunecat automat ”, de unde putem decide să activăm modul întunecat doar când este noapte sau conform configurației generale a telefonului.

Youtube

Pentru a lansa tema întunecată YouTube pe dispozitivul nostru Android, trebuie să facem clic pe pictograma avatarului nostru și să navigați la „ Setări -> General -> Aspect ”. Acolo vom găsi opțiunea de a activa modul întunecat.

Versiunea web a YouTube este mult mai ușor de configurat în acest sens. Doar faceți clic pe pictograma avatarului nostru și vom vedea automat opțiunea de a activa tema întunecată.

Facebook și Facebook Messenger

În prezent, Facebook testează modul întunecat în versiunea sa pentru pagini web și Android (pe iOS nu s-a anunțat încă nimic). Deși nu este încă disponibil pentru toți utilizatorii, dacă avem cea mai recentă versiune de Facebook putem (sperăm) să activăm modul întunecat făcând clic pe avatarul nostru din marginea din dreapta sus.

În Facebook Messenger, modul întunecat este deja complet implementat și trebuie doar să facem clic pe avatarul nostru de pe ecranul de start, unde vom vedea o filă care ne permite să transformăm interfața aplicației în negru.

WhatsApp

Deși modul întunecat nu a făcut încă o apariție oficială în aplicație, am putut testa această funcționalitate pe Android de mult timp. Mai precis, instalarea unuia dintre cele mai recente versiuni beta ale aplicației. Ceva pe care îl putem realiza descărcând APK-ul corespunzător sau înscriindu-vă la programele de testare WhatsApp de pe Google Play și actualizând aplicația. Modul întunecat este, de asemenea, prezent în beta-urile iOS, dar pentru moment programul de testare este închis pentru noile solicitări de înscriere.

Odată ce am instalat o versiune beta recentă de WhatsApp, tot ce trebuie să facem este să afișăm meniul de setări și să introducem „ Chaturi -> Temă ” pentru a activa modul întunecat.

Gmail

Din septembrie 2019, Gmail oferă posibilitatea de a-și schimba interfața într-un mod de noapte mult mai plăcut pentru ochi. Pentru a activa modul întunecat al Gmail în Android, afișăm bara de meniu laterală și introducem „ Setări -> Setări generale ”. Prima opțiune pe care o vom găsi în cadrul acestui submeniu va fi schimbarea temei aplicației. Dacă facem clic pe „ Tema ” vom vedea 3 moduri de personalizare diferite: „ Întunecat ”, „ Luminoasă ” și „ Implicit ”.

Modul „ Întunecat ” va activa interfața întunecată în timp ce, dacă lăsăm opțiunea „ în mod implicit ”, tema întunecată va fi activată și dezactivată în conformitate cu configurația stabilită în setările la nivel de sistem.

Google Calendar

Activarea din calendarul Google nu are prea mult mister: afișăm meniul „ Setări ” din lateral și mergem la „ General -> Tema ”. De aici putem activa manual modul întunecat sau îl putem activa în funcție de configurația sistemului.

Trebuie remarcat faptul că în iOS această opțiune nu este încă disponibilă, deci nu o putem activa când aplicăm modul întunecat la nivel general pe iPhone.

Stare de nervozitate

Twitter, la rândul său, are un mod întunecat atât pe Android, cât și pe iOS. Pentru ao activa, trebuie doar să facem clic pe pictograma avatarului nostru și să introducem „ Setări și confidențialitate ”. Aici facem clic pe „ Ecran și sunet ” și mergem la „ Mod întunecat ”.

În cadrul acestui meniu, Twitter ne va permite să alegem între un negru intens (perfect pentru a cheltui mai puțină baterie pe ecranele AMOLED) și un negru mai albăstrui .

Feedly

Dacă folosim feedly pentru a gestiona fluxurile site-urilor și blogurilor noastre preferate, putem activa și modul întunecat afișând meniul lateral și făcând clic pe „ Mod noapte”. Acesta este un fapt important de luat în considerare, deoarece Feedly nu aplică modul întunecat atunci când încercăm să-l aplicăm la nivel general din setările sistemului de telefon.

Alte aplicatii

În plus față de cele menționate mai sus, există multe alte aplicații care vă permit deja să schimbați interfața în modul întunecat, cum ar fi Firefox, Opera, Outlook, Pinterest, Wikipedia, Slack și practic orice altă aplicație dezvoltată de Google sau Microsoft.

Nu toată lumea se bucură de modul întunecat, dar dacă nu l-ați încercat încă, încercați. Cine știe, poate ajunge să te convingă.

Aveți Telegram instalat? Primiți cea mai bună postare din fiecare zi pe canalul nostru . Sau, dacă preferați, aflați totul de pe pagina noastră de Facebook .